Mikä kesädrinksu! Erittäin erilainen, viilentävä, raikkaan kirpeä janon sammuttaja tämä Mansikka Michelada. Eilen en moisesta ollut koskaan kuullutkaan, mutta vaikka helle ei valitettavasti vie ruokahalujani se kuitenkin lisää kylmän juoman kaipuuta, tänään testissä ja tuloksena peukkumerkki ylöspäin.
Viikonloppuna saimme lakeuksille rakkaita meksikolaisvieraita. Eilen illalla istuttiin ihanan helteisessä kesäillassa nauttien äitini valmistamaa broileri-sinihomejuusto-meloni-avokado-salaattia (juuri niin ihanaa kuin miltä kuulostaakin) ja olutta. Tekopoika Uli survaisi sitten limelohkon Sol- pulloon ja sanoi, että juodaan nyt tällä suomalaisella/kv-tavalla, koska meksikolaisethan ei näin juo. Sitä limelohkoa ei survota sinne pullon kaulaan lainkaan, hiukan vain puristetaan mehua ja perään ehkä ripaus suolaa. Josta pääsimme Micheladaan, tuohon valloittavaan meksikolaiseen olutdrinkkiin, joka siis puhtaimmillaan on suolareunus lasissa, jäitä, puristettu limen mehua ja vaaleaa lager-olutta lasissa. Niin ihanan raikasta! Monimutkaisemmissa versioissa käytetään myös erilaisia tomaattimehuja, tabascoa, Worchestershirenkastiketta ja chilikastikkeita.
Michelada de Fresa (Mansikka-michelada)
1 iso lasi
suolaa
chilipippuria
0,5 dl mansikkasurvosta tuoreista mansikoista, maustettuna 1 rkl sokeria
1/2 puristettu limenmehu
pullo vaaleaa lagerolutta, mielellään meksikolaista, esim. Sol tai Coronas
jäitä
limeä ja mansikoita koristeluun
Perkaa ( Nannan mansikkamaan, joka ei todellakaan ole edes Seinäjoen Suonenjoki) pikkuruiset mansikat kansainvälisen yhteistyön hengessä (Suomi-Meksiko)(...ja meksikolaiset kärsivät vääryyttä Hollanti-Meksiko pelissä). Survo tarvittava määrä mansikoita sauvasekoittimella ja mausta tarvittaessa hiukan sokerilla, että saat mansikan aromit kunnolla esiin.
Valmistele lasi. Hiero lasin reuna kauttaaltaan limelohkolla ja kieräytä sitten lautasella, jossa suolaa ja chiliä.
Laita lasin pohjalle 4-5 jääpalaa, purista limenpuolikkaasta mehu (makusi mukaan enemmänkin) ja lisää n. 0,5 dl mansikkasurvosta sekä vielä ripaus suolaa. Kaada lasi täyteen olutta ja pyöräytä muutaman kerran pitkävartisella lusikalla. Koristele mansikalla ja /tai limelohkolla.
Nauti juoma helteisessä säässä jääkylmänä. Suola-chilireunuksen läpi suuhun virtaava kylmä olutdrinkki on vaan niin POP ja niin kesä!
Maistelemalla löydät varmasti omia makuhermojasi miellyttävimmän kombon, mutta näillä suhdeluvuilla upposi ainakin meillä. Kivistössä-blogissa, joka ihan ympäri vuoden jakaa torstaidrinkkivinkkejä, hehkutettiin myös hiljakkoin, että olutdrinkit on maailmalla aika kuumia...eikun kylmiä!
Yhteistyösssä Agricultura de Guanajuato...No EI VAISKAAN! |
Nyt kyllä kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaSiis helledrinkki, kerta kaikkiaan!
PoistaAivan loistava juoma. Kannu hupenee nopeeta. Terv.kokemusta on
VastaaPoistaHärrejestas, sähän oot ajan hermolla. Ootko tosiaan ehtiny juomaan jo mansikka-michelaadaa tidaa jossain, missä, kuka, kenen kanssa, mitä?
PoistaKuinka sun mansikkasi voivat noin pieniä olla? Olin siinä luulossa, että Lakeuksilla ei tunneta termiä pieni ;)
VastaaPoistaMinkähän merkkisellä keittiöveitsellä se rouva nyt vääntää?
PoistaAy,que rico!
VastaaPoistaSi, si, señorita!
PoistaNo nam mikä drinksu! Testattava on :)
VastaaPoistaTämä kyllä yllättää!
Poistapaljastaisikohan äitisi tekemänsä broilerisalaatin ohjeen? :)
VastaaPoistaKysytään. Äiti?
PoistaNyt löytyy salaatin resepti kun skrollaat alaspäin. Anonyymi äitini laittoi. Kiitos, äiti
PoistaKuulostaa herkulta... pitänee testata!
VastaaPoistaHahaa, kiitos tästä suolareunusvinkistä. Olen itse tehnyt homman öhöm.. vähän erilailla ja suola ei ole koskaan lasin reunaan jäänyt :D voi mua! onneksi nyt tiedän miten homma oikeasti hoituu!
VastaaPoistaja se salaatti, jota meillä oli ei ollut aivan mun omakeksintö vaan ruokapirkan numerosta 1-2/2014. Ja nanna kuten minäkin tuunattiin sitä omalla tavallamme. Siis tässä resepti suurinpiirtein: 1 rasia (300g) limemarinoituja kananpojan filesuikaleita (itse käytin hunajamarinoituja fileitä ja suikaloin. Tiedät silloin paremmin, mistä suikaleet ovat), 1 ps friseesalaattia
VastaaPoista1/2 kurkkua , 3 klementiiniä, 1 syöntikypsä avokado, 125g sinihomejuustoa. Reseptissä kaikki oli Pirkkaa, mulla ei.
Kastike: 1rkl vaaleaa balsamicoa, 2rkl klementiininmehua (laitoin appelsiinimehua), 2rkl rypsiöljyä, 1/2 tl suolaa , ripaus mustapippuria.
Teossahan tärkeintä on paistaa kanasuikaleet ja jäähdyttää ne ennen salaattiin laittoa. Muut aineet paloitellaan ja asetellaan vadille. Tarjoillaan tuoreen leivän esim. ciabatan kanssa. Nanna oli tuunannut omansa vielä melonilla, mutta tämä mun omakin oli tarpeeksi hyvää ja ruokavaa. Laitoin nimittäin kanaa tupla-annoksen. KANNATTAA KOKEILLA! Helppoa ja hyvää! terv. Nannan äiti
No ruma sana sentään, tämä systeemi poisti kommenttini jo kahteen kertaan... Sitä vaan piti sanoa, että se lime ei sitten toimi ihan minkä tahansa vaalean kaljan kanssa, kuten moni ehkä jo tiesikin. Ei nyt ollut Coronaa tai muuta tarjolla, niin testasin sen tuohon aidompaan meksikolaistyyliin mutta tanskalaiseen panimotuotteeseen, tuli aikas jännittävän peltipurkkimainen sivumaku. :D
VastaaPoista(Saapas nähdä, ilmaantuuko ne aiemmatkin kommentit nyt, kun lähetän tämän...)
Olutdrinkit tekevät kovasti tuloaan ja ovat olleet suosittuja maailmalla jo parisen vuotta. Ihan uusi ja hauska maailma! :)
VastaaPoistaTodellakin! Mä näköjään aloittelin jo 4 vuotta sitten :)
Poista