Siksi se ensin leikattiin pihveiksi. Se suolattiin ja pippuroitiin. Sen kimmoisat pinnat suljettiin tulikuumalla parilapannulla. Se sai ylleen tapenade-leipä-yrttitahnan ja siirtyi hetkeksi uuniin, jossa ankanrasvassa paistetut perunat, palsternakat ja juurisellerit odottivat. Pihvien saavuttaessa täydellisen kypsyyden ja levähtäessään vielä hetken, kokki viimeisteli hapokkaan sipuli-tomaattichutneyn, joka toimitti mehevälle pihville kastikkeen virkaa.
Ja sitten se oli valmis. Kaikessa
Tapenade-kuorrutettu naudan ulkofileepihvi
Tomaatti-sipulichutney
Perunaa, palsternakkaa ja juuripersiljaa ankanrasvassa
Tapenade-kuorrutettu naudan ulkofileepihvi
6:lle
1 kg Atrian Kulinaari Pihvinaudan Ulkofilee
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
n. 5dl Tapenade-kuorrutetta
Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Siisti filee poistamalla kalvot ja leikkaa se poikkisyin 6:ksi pihviksi. Suolaa ja pippuroi, sekä öljyä pihvit ja paista kuumalla parilapannulla pinnat kiinni ja kaunis väri pintaan. Levitä paksuhkosti kuorrutetta pintaan, aseta pihvit uunivuokaan ja gratinoi 225 asteessa ylätasossa nopeasti (1-min), jotta pihvi säilyy mehevän mediumina.
Tapenade-kuorrute
Tapenade
200g kivettömiä kalamata oliiveja
3-4 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl kapriksia
2 tl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
hiukan tuoretta timjamia
hiukan mustapippuria myllystä
2 siivua maalaisleipää
3-4 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl kapriksia
2 tl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
hiukan tuoretta timjamia
hiukan mustapippuria myllystä
2 siivua maalaisleipää
100g parmesania
1dl silputtua basilikaa
Kaikki
ainekset kulhoon ja survo paksuksi tahnaksi pamixilla tai käyttäen tehosekoitinta. Maistele ja
lisää öljyä tai sitruunaa maun mukaan.
Tomaatti-sipulichutney
2 rasiaa miniluumutomaatteja
2 punasipulia
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa, pippuria, sokeria
1 dl basilikaa silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
Kuumenna äljy kasarissa tai paistinpannulla. Lisää silputtu punasipuli ja 4 osaan pienityt tomaatit. Hauduttele pehmeäksi - miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi etikka ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Viimeistele sekoittamalla mukaan basilikasilppu.
Perunaa, palsternakkaa ja juuripersiljaa ankanrasvassa
6 perunaa
2 juuripersiljaa
2 palsternakkaa
2 dl ankanrasvaa
suolaa
pippuria
timjamia
3 valkosipulinkynttä
Kuori ja pilko jauhoiset perunat 4 osaan. Keitä ne lähes kypsiksi suolatussa vedessä. Laita perunat uunivuokaan yhdessä muiden kuorittujen ja pienemmäksi pilkottujen juuresten kanssa. Kaada päälle kuumennettu ankanrasva, sekoita, suolaa ja pippuroi. Paista 180 asteessa 30 minuuttia. Lisää sitten muutama timjaminoksa ja kuoritut puolitetu valkosipulinkynnet ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
Nosta tapenade-kuorrutteella hunnutettu pihvi kuumalle lautaselle. Asettele viereen annos ankanrasvan rapeuttamia juureksia. Viimeistele annos valuttamalla chutney lautasen poikki ja osaksi pihvin päälle.
Asiakas kiittää. Niin kotiravintolassa kuin oikeassakin.
Resepti osallistuu Atrian Kulinaari Juhlahumua- haasteeseen ja toteutuksessa käytetty 1 kg ulkofile on saatu Atrialta.
No varmaan maistuis, namskis!
VastaaPoistaKyllä kunnon piffi on toisinaan poikaa!
PoistaTapenade on ollu pannassa siitä kun lähtien kun erääs duunipaikas jouduin sitä tekeen 10kg :D siihen kuorittiin tomaatit ja pilkottiin pieneksi. Siitä jäi tapenadetraumat :) mutta tää sun versio ei sisällä tomaattia,niin tätähän ois hieno duunatakin,eikä tarvi edes 10kg! Hieno piffipläjäys! Näyttää tosi hyvältä.
VastaaPoistaMinä oon kuorinu kerran melkein pick up-autolavallisen porkkanoita...
PoistaHienolta näyttää ja maistuukin varmaan! Ankanrasvaa sattuneesta syystä?
VastaaPoistaNimenomaan. Itsenäisyyspäiväna juhlistettiin taas pekingin ankalla!
PoistaKyllä se vaan ankanrasva on kuningas! (kysy vaikka mun verisuonilta)
VastaaPoistaDear arteries and other minor veins, I've been meaning to ask...
VastaaPoistaPiti oikein tulla kurkkaaman mitä on tuo herkullisen näköinen kastike on! Komea annos ja komea pannu!
VastaaPoistaPannun otin vasta käyttöön, se on Heinzilta voittamani Le Creusetin n. 120kg painava rautapannu. Ihanasti paistoi!
PoistaHerkullisen kuulloinen tapenade. :)
VastaaPoistaKiitos. Hyvät oliivit=hyvä tapenade
PoistaTämä on ihana resepti. Rakastan tapenadea ja olit vielä sen sisälle jemmannut hyvän pihvinkin ;)
VastaaPoistaKiitosta. Sopiihan tälläinen suolainen kuorrutus pihvillekkin.
Poistaihanalta kuulostaa! Olisi mielenkiintoista itsekin kokeilla kasvisten kypsentämistä ankanrasvassa.
VastaaPoistaJuu, se jostain syystä rapsakoittaa enemmän, melkein kuin uppopaistossa. Ankanrasvaa saa ainakin oheistuotteena paistamalla ankan ja eiköhän niissä ankankoipi confit säilyketölkeissäkin sitä oo, Hyvät perunat tuloo.
Poistano todellakin komeudessaan!
VastaaPoistaOlitko se sinä, kun lauantaina ihailit mun vaatimattomuutta?
PoistaNiinkö se meni?
PoistaKomppaan Merituulia. Sekä tuo nakkiborssi että tämä ravintolakelpoinen resepti ovat taas varmaa Nannaa. Onnea kisaan!
VastaaPoistaJa huh, onneksi minulla on purkki ankanrasvaa tuolla kaapissa...
Argh... varmaa = tylsää?
Poista(tässä on juuri meneillään viiden minuutin alemmuuskompleksi kun googlailin muiden reseptejä)
Armaani, alemmuuskompleksin saa aina, kun vertailee muihin. Ei kannata, siihen ei ole mitään syytä. Jotenkin muiden hommat näyttää omiin silmiin aina vaan paremmilta. Tällä mennään ja tämä on hyvä - erinomainen itse asiassa.
Poista