About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Ihan Gojissa


Nyt on oltava nopia! Tasan 45 min. aikaa laatia postaus ja osallistua kilpailuun, jota varten Cocovi oli lähettänyt minulle 4 tuotetta jonkinmoista superfoodia: puusillisen kaakaonibsejä, toisen Goji-marjoja, Kalaharin suolaa ja kylmäpuristettua kookosöljyä. Vähintään kahta tuotetta olisi käytettävä jälkiruuan tai välipalan laadintaan. Resepteissä arvosteltaisiin mm. ulkonäköä, kekseliäisyyttä, helppoa toteutusta ja terveellisyyttä.

Olin innolla lähdössä mukaan kisaan, koska minulla ei oikein ollut mitään kokemusta eikä käsitystä, näistä ulkomaan superfoodeista. Olisi siis tutustumisen aika, jo ihan yleissivistyksenkin kannalta.

Marjat ja kaakaonibsit houkuttelivat jälkiruokien kimppuun, mutta haastoin itseni kovalla niskaotteella katselemaan vähän kauemmaksikin. Tai oikeasti monet valloittavista kisakumppaneistani ehtivät jo postatata toinen toistaan herkumpia jälkiruokia ja koin sitten ainoaksi mahdollisuudeksi erottautua keksiä jotakin ihan muuta.

Siis kohti goji-marjaa ja välipalaa. Mitä himputtia sitten tekisin. Torstai-illalla pääsin viimein kokkaamaan, hiukan harnistuneena kuvaukseen tarvittavan päivänvalon menetyksestä. Vähäpä tiesin, että se olisi pienin huolistani.

Kokeilin kookosöljyssä paitettuja goji-marjoja ja pähkinöitä ja sesaminsiemeniä kaalisalaatissa, sitten Gojimarjapestoa, jonka sekoitin kylmien perunoiden kanssa. Ja josta lopulta tuli perunatortilla.






Kyllähän niitä söi, mutta ehkä ei aivan reseptikilpailun arvoisia suorituksia. Tänään siis työreissulta palatessa, vartin yli kymmenen maitotytön nukahdettua pääsin illalla keittiöön ja tulos oli tämä:

Goji-Mangosalsaa ja kookos-porkkanalastuja
Välipalaksi
1:lle

Goji-Mangosalsa
kourallinen Goji-marjoja
puolikas kypsä mango
puolikas vihreä paprika
1 rkl sitruunamehua tuoreesta sitruunasta

Pilko paprika ja kuorittu mango niin pieneksi kun jaksat ja sekoita kulhossa yhdessä Goji-marjojen kanssa. Purista päälle sitruunamehu ja sekoita. Anna tekeytyä 10 min.




Kookos-porkkanalastut
2 pulleaa porkkanaa
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
ripaus Kalaharin suolaa



Kuori porkkanat ja viipaloi juustöhöylällä lanteiksi. Laiha porkkana kannattaa vetää hiukan vinoon. Kuumenna kookosöljy tulikuumaksi pannulla ja paista porkkanalantit
öljyssä  mahdollisimman rapeiksi. Valuta
talouspaperin päällä liika öljy pois. Mausta suolalla. Kalaharin suola antaa voimakkaan maun, joten vähempikin riittää.

Nauti  Kookos-porkkanat yhdessä Goji-mangosalsan kera.

Oma tuomio: Mango on juuri se mitä Goji-marja tarvitsee. Se pullistuu hiukan imiessään nesteitä mangosta, ja yhdistelmä vaan kertakaikkiaan toimii yhdessä vihreän paprikan kanssa. Aavistus kookosta on myös porkkanalle hyvä makupari. Lanteista en saanut kyllä kertakokeilulla mitenkään rapsakoita kuten olin ajatellut. Siksi söin ne haarukalla ja mukaan suupalaan kahmaisin aina aimo annoksen salsaa. Kaikki män!

Tulossa on facebook äänestys, josta ilmoitan kyllä, sillä eniten ääniä saaneiden joukosta valitaan 4 kokkaamaan Henri "Muru" Alénin kanssa.

Tsemppiä ja kannustusta nyt. Vielä 15 minuuttia aikaa!

4 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä. olen miettinyt, että mitä ihmettä goji-marjoista keksisi...kuivana ittenään ne on jotenkin niin tympeän makuisia ja -oloisia....toi mangojuttu tätyy ko

    VastaaPoista
  2. juu ja se sopii myös lisukkeeksi esim kanalle tai pihville!

    VastaaPoista
  3. Sinä olet kyllä maailman ainoa ihminen, joka voi päätyä kaalisalaatista munakkaan ja gojipeston kautta mangosalsaan. Voi elämä, sää olet vaan niin Nanna ;-)

    Onnea kisaan, toivottavasti tavataan Henkan keittiössä!

    VastaaPoista