About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 31. joulukuuta 2012

Kauhian kallis joululahja


Tietokoneongelmoidessa, mitä puuhaa harrastan vieläkin sujuvasti vuoden vaihtuessa, meni ohitse miljoona  joulun postattavaa asiaa, ennen joulua, joulun aikaan, joulun jälkeen...eihän niitä nyt enää viitti ainakaan hirviästi levitellä, koska, niinkuin sanonta kuuluu, uusi vuosi, uudet kujeet.

Jotain sentään on pikkupakko (tiedettehän, se sisäinen palo?) jakaa, ja itseasiassa tämä jos mikä sopii hyvin myös Uuden Vuoden tunnelmiin, varsinkin jos aiotte posauttaa auki pullon ihanaa, kylmää kuplivaa...samppanjaa, cavaa tai proseccoa, sektiä....

Sillä nyt kaikki korkit visusti talteen. Koska niistä voi varsin näppärästi ja varsinkin nopeasti ASKARRELLA jotakin erinomaisen ihanaa. Leikkaat nimittäin korkista sen kavennuksen jälkeen olevan päätynupin irti (tarkoitukseen käy varsin mukavasti kaikki laadukkaat keittiöveitset, ja myös ne ei niin laadukkaat, hätätapauksessa myös mora) ja liimaat laatugluella, eli esimerkiksi erikeepperillä leikkauspintaan tiimarista tai askarteluliikkeestä ostamasi magneettinapin (tiimarin hinta 6kpl 1,49).

Näin saat poislahjoitettavaksi tai itsellesi pitkäaikaiseen pitoon (esim. laskut, lukkarit, valokuvat, kotipizzan alennuskupongit ja kummipojan piirustukset jääkaapin ovessa) upean kauniin, uniikin jääkaappimagneetin, jonka  aito, rosoisen sileä pinta,  etupuolen taidokas leimaus ja materiaalin joustava lämpö sormiasi vasten tuovat arkeesi ripauksen ylellisyyttä, tarinan jostain kallisarvoisesta hetkestä tai vielä kauempaa, viiniköynnöksissään kypsyvien rypäleiden pitkästä, hellyydellä vaalitusta matkasta korkin sinetöimään pulloon.

Ja koska kallis lahja on se paras lahja, on lahjansaaja varmaan pyyteettömän ilahtunut tiedostaessaan  ne eurot jotka ovat lahjantekijältä kuluneet magneetti-, liima- ja työaikakustannusten lisäksi itse päämateriaalin hankintaan. Esimerkiksi tuollainen 4 magneetin setti, kustantaa tekijälleen helposti parikin sataa euroa, pelkästään samppanjapullojen hinnassa!

Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2013!  Kaikille!p.s. jotkut ihmiset ovat saattaneet sortua alumiinipintaisiin kodinkoneisiin, ja ovat joutuneet luopumaan jokakeittiötä raikastavasta -ja selkiyttävästä-  jääkaappimagneettimaniasta kiinnittömättämyysongelmien pakottamana. Heille suosittelen esimerkiksi Ikeasta hankittavia erilaisia magneettitauluja tai listoja.

p.s II tätä postausta ei sponsoroinut Tiimari, Eri Keeper, Mora, Ikea, eikä edes Lanson tai muu samppanjan valmistaja. Harmikseni.

18 kommenttia:

 1. Oot vissiin taas ollut meidän ikkunan takana, meillä on just ne magneettia hylkivät keittiökoneet ja se Ikean ilmoitustaulu. Onneksi on kuohujuomakorkkeja tallalla menneiltä hurvitteluilta, ei tartte ostaa lisää! Kiva idea tämä sun aatos, eikun askartelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon odotellu, että joskus edes käskisit sisälle...

   Poista
  2. Koputa ikkunaan :D Sen verran maalla asutaan, ettei ovi ees oo lukossa :D

   Poista
 2. Tosi kiva idea, kiitos tuosta! Voisimpa alkaa askartelemaan vaikka heti muttei mulloo ainuttakaa korkkia... täytyy siis kerätä kaunokaisia talteen ensiksi. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli siis sulla on valmistuksen nihanin vaihe edessä; pullojen tyhjäys!

   Poista
 3. Nämä sun tarinoinnit on niin hauskoja, aina alkaa hymyilyttää :) Ja hyvä on vinkkikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tälläiset kommentit ihan mannaa...tai nannaa... ;)

   Poista
 4. Paree muistaa tää idea hyvissä ajoin ennen lahjan antamista, ettei ole koko ajan ihan hirrrrrveeen humalassa tätä tehdessä.
  Olen aina inhonnut niitä lippu lappuja jääkaapin ovessa. Laitakokki on kuitenkin saanut minut alistumaan niihin. Tiedänkin, millainen jääkaappi meille tulee seuraavaan keittiöön... Mutta nuo jääkaappimagneetit ovat todella hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja alumiinissa ei näy niin pahoin sormenjäljetkään...siis itsellänihän on sama varustus kuin campasimpukalla... et puhu mitään laitakokille sitte jääkaappikaupas...sillä ei tuu mieleenkään että oviinei magneetit tartu.

   Poista
  2. Jonna, mehän voitais järjestää sellanen kaksosanen magneettikurssi. Ekalla kerralla hankittaisiin materiaalit ja toisella kerralla askarrella paskarreltaisiin.

   Poista
 5. Huippuvinkki! Aluminikoneiden omistajana nämä menevät lahjaksi! Nyt odotellaan shamppanjalahjoja:)

  VastaaPoista
 6. Täytyy olla kyllä sivistymätön ihminen, jos ei tajua, kuinka arvokkaita nuo magneettinapit on :) Ja sitten se käsityön tuoma lisäarvo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...mutta onneksi näköjään meitä konossöörejäkin löytyy :)

   Poista
 7. Saisikohan mistä niiden jumalattoman kalliiden samppanjojen korkkeja jostain? Olisi siinä suvulla ihmettelemistä miten minulla on varaa juoda jotain niin kallista. Ja vielä askarrella heille lahjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettet nyt vain vihjaa, että mulla ei oo varaa juoda näitä vaan korkit on anastettu jostakin.... ;)

   Mutta joo, oikeasti, siis kannattaa ehdottomasti kysyä sellaisista ravintoloista, missä kuohuvilla menekkiä ( ei siis ehkä pubeista...) Keräävät yleensä ihan mielellään sulle johonkin pussiin, jos sovit koska tuut hakemaan. Jos käyt risteilyllä, niin laivojen viinibaareista ja ala Carte ravinteleista kannattaa kysyä kans.

   Saapi suku jutunjuurta!

   Poista
 8. Oo, loistava idea! Korkkeja piisaa, oon aina vaan tunkenut niitä johonkin purkkeihin, en edes tiedä miksi, ja sitten kironnut että miksei näitäkään nyt ole voinut heittää pois kun ei niillä mitään tee. No tekeepäs! Kiitos!!

  VastaaPoista
 9. Loistava idea ja kaikkia tarvikkeitakin löytyy jo kaapeista :). Mä oon nyt kohta kymmenen vuotta kerännyt viini- ja kuohupullojen korkkeja (jos niitä joskus johonkin tarttis) ja niitä alkaa olla kasassa aikamoinen kasa, tosin peltikorkkien vallankumous on vähän hidastanut kokoelman kasvua. Nyt mä jään odottelemaan jotain kivaa ohjetta viinipullon korkeille, vink vink.

  VastaaPoista