About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Niin monta kahvilaa, niin vähän aikaa...


Jos mahdollista, vielä  Brooklyn Cafeeta pienempi ja intiimimpi kahvila löytyy ihan Espan kupeesta Unionin-kadulta. Cafe du Coin on tuttu jo parin vuoden takaa, oven edessä ulkona on kaksi piikkiriikkistä pöytää ja sisällä muutama. Paikka onkin lounas aikaan varattu lounasasiakkaille, kahvinjuojat saavat napata kahvinsa mukaan. Paikan lounasta en ole koskaan kokeillut, mutta mikäli ne ovat yhtään niin maistuvaisia kuin esim. rouvan  munakoisoleivät, en emmi suositella.


Kahvilassa on hyvin hyvin ainutlaatuinen sekasotkun vaikutelma. Lähes kuin omasta keittiöstäni. Rouva palvelee asiakkaat suurella sydämellä, täälläkään ei asiakkaan tarvitse jäädä notkumaan tiskille kahviaan odottelemaan, palvelu pöytiin ja pöydistä pois pelaa.


Jostakin kuvakulmasta löytyi näinkin rauhallisen näköinen nurkka.


Ystäväni Virpi ja minä istahdimme tällä kertaa pelkille latte kupposille, niiden kanssa tarjotut sokerihippuset
kruunasivat nautintomme.Oikeasti ihan ensimmäinen, mainittava Helsingin kahvilatuttavuuteni on Kalevankadun Gran Delicato. Edellä mainittu ystäväni Virpi on osallisena läheisessä Kampagalleriassa ja monet monituiset kerrat olemme hakeneet Kostakselta Ciapattat mukaamme tai istahtaneet kahvin ääreen niitä nauttimaan. Ja mitkä Ciapattat! Luulen, että kaupungin parhaat!  Maukas, rapea leipä ja upeat täutevaihtoehdot; kannattaa kokeilla myös täällä munakoisoa ja artisokkaa, ihania juustoja, ja laadukkaita leikkeleitä.


Tunnelmaltaa Kalevankadun  (2001 asti toiminut)  kahvila on  sopivan kivinen, rosoinen ja ilmava, pikantisti vanha.

Kostas-herra on avannut toimipisteen myös aivan ydinkeskustaan, keskelle Kämp Galleriaa. Jos pyörit aivan keskustassa, käy testaamassa upeat salaatit ja leivät siellä. Myyntipiste on keskellä salia, mutta näet myös sivussa olevaan avoimeen keittiöön. Niin, mistä tunnistaa hyvän kahvilan?  Yksi kriteeri voisi olla, että suolaiset tuotteet eivät löydy tunti(päivä)kausia seisoneina vitriinistä vaan ne valmistetaan tilauksesta superfresseinä.


Kuvani ovat tällä kertaa kaikki Kämpistä, paikka on kiva ja kaunis, mutta osa Kalevankadun Charmikkaasta ilmapiiristä jää uupuumaan. Kävin minä silti täällä  kahdesti helsinkipäivinäni...koska ne ciapattat vaan ovat niin hurjan hyviä.Lisäksi pöydässä oli paljon Iltasanomia parempaa luettavaa asiakkaille!


Vielä on mainittava yksi kahvilalöytö. Alekanterinkadun kahvilapaahtimo La Torrefazione, jossa on  siis oma paahtimokin. En tiedä mikä sai minut kesällä kiipeämään toiseen kerrokseen  sisätiloihin, mutta onneksi kiipesin. Jälleen aivan järjettömän hyvät tuotteet paikanpäällä tilauksesta valmistettuna,  huomaavainen ja ilmeisen baristainen palvelu, nyt kesällä asiakkaita ei ollut liikaa, mutta kesäkauden ulkopuolella paikka on kuulemma joskus liiankin täynnä.

Hyvännäköinen paikka (hyvännäköisille asiakkaille...)! Kamera kotona, anteeksi laivassa.

Vielä jäi kokematta esimerkiksi Marin ja Laurin vinkkaama Sävy Kalliosta, ja Jonnan Mattolaituri. Ja alan kyllä uskoa, että vielä monta monituista ihanuutta löytyy. Saapi suositella. Jos vielä joskus tulee piipahdettua isoolla kirkolla.

Hauskinta tässä kahvila bongaamisessa on se, että minä en edes juo kahvia. En ole koskaan juonut,
Lattea/cappuccinoa ja muita machiaattoja ei lasketa.

12 kommenttia:

 1. Sinä se oot ottanut pääkaupunkiseudun oikein kunnolla haltuun. Kyllä L ihmettelee meidän seuraavalla visiitillä, kun tiedän kaikkia tällaisia kivoja kahviloita, joihin voidaan piipahtaa.

  VastaaPoista
 2. Piti keksiä ittelle tekemistä, ettei ikävööny kersoja!

  VastaaPoista
 3. Helsingissä on kyllä paljon ihania kahviloita, mikäköhän siinä on että niissä ei pk-seudulla asuva muka koskaan ehdi käymään, ravintoloissa ehtii kyllä syömään? pitäisi korjata tilanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota kahvila-teemakuukausi. Kerro, jos teet löytöjä.

   Poista
 4. Kiva, kun kävit täällä isolla kirkolla, niin nyt minullakin on taas lista, minne mennä. Toivottavasti muistaisin jonkun niistä, kun seuraavan kerran pääsen keskustaan asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...kauempaa näköö metsän puilta...vai sopikoo tämä asiayhteyteen :D ?

   Poista
 5. Iso kiitos mainioista kahvilavinkeistä! Jos oikein hyvin käy, niin pääsen jo ensi viikolla aloittamaan testailukierroksen, jee! Ainakin tuolla Brooklyn Cafessa on ihan pakkopakkopakko päästä käymään, oli sen verran vakuuttava myyntipuhe. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, makuja on tietysti monia, mutta minä tykkäsin.

   Poista
 6. Onko Crustum Pursimiehenkadulla, kulman takana Brooklyn Cafesta, jo tuttu? Saksalaisen (tai suomalais-saksalaisen tai saksalais-suomalaisen) perheen pitämä paikka, jossa on upeat leivät ja kakut, sekä hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä aamiaisbuffet (ark. 9e ja vkonloppuna 16e). Minun lempparini, suosittelen, jos seuraavalla Helsingin-reissulla jää aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, näitä on hyvä saada. Kun harvoin käy ei ainakaan umpimähkään löydä mitään.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta. Mulla on kauhia postausruuhka, kesältä on niin paljon materiaalia...mutta kyllä se Murunen on tulossa....

   Poista