About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 16. elokuuta 2012

Kaikille Safkaa!


Ihan pikkuisen jännittävää oli käydä pistäytymässä Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa -kirjan julkkareissa. Minkähänlainen fiilis oli isäntäparilla, kun vieraastakin tuntui tältä?

Pariskunnan Rafla -ravintolassa järjestetty tilaisuus huokui kuitenkin samanlaista lämpöä - ja nyt en viittaa ainoastaan paikan päällä vallinneeseen lämpötilaan - kuin koko keittokirja. Vai mitä mieltä olette siitä, että luettuani kirjan omistuskirjoituksen, meinasi tirahtaa pari kyyneltä heti poskelle. Samaa sanoi muuten eräs toinen vieras....

Kirjan reseptit sen sijaan saavat tuskin ketään kyyneliin. Junassa kohti pohjanmaata mulla oli ihanasti aikaa tavata kirja kannesta kanteen ja merkkasin sieltä jo vaikka kuinka monta to do-listalleni.. Luulen, että aloitan punajuuri-perunasipseillä, sillä kasvimaallani taitavat punajuuret jo pyrkiä keittiöön. Mitään maatamullistavia uutuksia kirjassa ei ole, eikä sellainen ole ollut haussakaan, mutta juuri semmoisia ihania testattuja pikkutwistejä että kauha alkaa jo pyöriä kädessä. Piparjuurismetanaa hirvikeiton päällä, sitruunäöljy carpacciolle, Ris au vin, hapankaalilaatikko, muutamia houkuttelevia kalareseptejä... Merianturassa on ihan paras kommentti: "Nauti arvokas kala hyvässä seurassa, yksin."

Paikan päällä oli valikoima loistavia makupaloja resepteistä. Kiitos vaan, olen oikein tyytyväinen ja otettu, että kirja on nyt hyllyssäni heti tuoreena. Tai ei tosiaankaan hyllyssä vaan valmiina tosi toimiin.

Hanna, joka on tuttu Chicling- blogista vastaa kirjan kuvista ja tekstistä ja hänen puolisonsa Alexander (kokki) kirjan reseptiikasta ja annosten valmistamisesta. Kaikki annokset on kuvattu kummemmin  stailaamatta matkalla hellalta ruokapöytään. 

How AITOA is that?
12 kommenttia:

 1. Odotan postilaatikon vieressä, tulis jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei tee hyvää selälle, paikallaan seisominen....

   Poista
 2. Hyvät oli julkkarit ja oli hauska tutustua!

  VastaaPoista
 3. Kivat pippalot ja olipa kiva taas nähdä, sinä Lakeuksien Ruokakuningatar.

  VastaaPoista
 4. Alkoi nyt kyllä kiinnostaa tuo kirja, kehuit niin hyvin, esipuheet ja kaikki.

  Asiasta toiseen, mitkäs on muuten nuo Seinäjoen Herkku-messut? Oletko niissä jotenkin mukana? Huomasin tuollaisen logon tuossa sivussa.

  VastaaPoista
 5. Oot sinä tarkka poika!
  Logostahan pääsee klikkaamalla messujen sivulle, että sieltä pääsee ainakin vähän katsomaan mitä on tulossa, ovat lajissaan ensimmäiset, eli toivotaan , että tulee mielenkiintoiset messut.

  Ja joo, olen minäkin niissä jotenkin mukana...lisää tietoa seuraa varmaan pikku hiljaa....

  VastaaPoista
 6. Ettet Nanna vaan ole mukana ainakin siinä kakunkoristelukilpailussa??? Nyt alkaa kova arvailu kun et kerro!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tällä kertaa kilpaILE, enkä myöskään tuomaroi... mutta meinaan kyllä vähän jutustella siitäkin, kun ollaan kerraan moiset messut tänne saatu!

   Poista