About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Keksikää nyt paree nimi näille Pizza puffs'eille!


Koska täältä ei nyt lähde. Pizzamuffarit, pizzakakut, pizzapullerot, pitsaleipäset, pizzakeksit, pizzaliinit.... en minä tiedä.

Resepti on taas Tastespottingi peruja, Cheesy Pizza Puffs :älyttömän nopea ja helppo tekaista, muutamassa minuutissa ja sitten vain uuniin paistumaan. Nämä tehdään muffinsipellin pohjalla ja ovat parhaillaan tuoreina , vielä haaloisina syötynä. Tai en tiedä kylmistä kun ei niitä jäänyt yli.

Ihastuin reseptiin, mutta sitten kun näitä tein meinas usko loppua, kun taikinaan tuli niin vähän aineita ja ylipäätään taikinaa tuli olevinaan määrällisesti vähän, Sitkeästi jaoin sen tasan 12 muffinipellin reikään ja kyllähän se resepti ihan toimiva oli. ja maku näissä on kyllä kohdillaan. Alkuperäisen mukaan nämä tulisi tarjota dippaillen  lämmitettyyn pizzasoosiin. Se voisi olla hauska idea jossain elokuva- tai peli- tai bileillassa. Minä jätin kuitenkin soossit pois kun tarjosin näitä rotikoiden hallituksen kokouksessa. Ajattelin kyllä, että jos ovat kovin mauttomia niin sitten otan salsapurkin kaapista. Mutta makua riitti ilmankin..


Pizza puffs, ehkäpä sitten Pitsapullerot

1 3/4 dl vehnäjauhoja (sanoisin, että vajaa 2 siis suuripiirteisemmin)
3/4tl leivinjauhetta
1/2 rkl kuivattua oreganoa
1/2 rkl kuivattua basilikaa
1/4 tl suolaa
1 3/4 dl maitoa
1 muna, kevyesti vatkattu
1 3/4 dl  mozzarella juustoa raastettuna
1 1/4  raastettua cheddaria
3/4 dl raastettua parmesaania
(tai joku muu sekoitus rasvaisia, maukkaita juustoa)
 (ja dippailuun sitten sitä piisasoosia tai salsaa jos haluaapi)


Laita uuni kuumenemaan 200C. Sekoita maito ja muna ja yhdistä niihin kuivat aineet kevyesti vatkaten. (Ihan vaan kädellä ja vispilällä, tämä on koneeton resepti). Sekoita mukaan juustoraasteet ja anna taikinan seisoa 10 min.


Annostele taikina muffinipellille, jokaiseen koloon tulee noin rkl..
Paista uunin keskitasossa n. 20 min. Kumoa pelliltä ja herkuttele vaikka iltateellä.


Viikon (itsestäänselvä) vinkki: Kirjotappa nyt saman tien resepti post-it lapulle ja kiinnitä vaikka keittiönkuiva-ainekomeron oven sisäpuolelle. Kun saat seuraavksi yllärivieraita, niin voit siinä puolihuolimattomasti valmistella nämä, ei tartte lähteä koneelle muistelemaan, että kenen ihanasta blogista nää nyt löytyykään. Ainakin jos olet vähääkään juustojen ystävä, niin aineet löytyy varmaan kaapista. Niin on sitten suolasta teepöytään.


Ei nää nyt MAAILMAN YKKÖSHERKUIMPIA oo, mutta kyllä näillä keskivertokaverin hurmaa.




6 kommenttia:

  1. Näitä pitsapyörylöitä on pakko kokeilla!
    Mitenköhän niistä sais karpit? Vai uskaltaako edes kysyä?
    PS.Itse en siis todellakaan karppaa mutta ajattelin lähinnä vieraita...

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys Niinu, mulle kun tuo karppaaminen on melko hepreaa. Vaihtaa valkoiset jauhot jonkin muuhun?
    Viisaammat vastatkoon!

    VastaaPoista
  3. Katsoin viimeistä kuvaa ja mieleeni tuli oitis: Pizzakiekot! :) Nuohan ovat kuin jääkiekkoja pienellä värierolla tosin.

    Karppikysymykseen vastauksenpoikasta tulisi tässä: Itse opiskelen tosiaan ravitsemustiedettä, enkä ruoanlaitosta tiedä liikoja, mutta vehnäjauhot ja nostatusaineen voisi vaihtaa jotta hiilarien määrä putoaisi. Kaikkien muiden aineiden osaltahan resepti näyttää ihan VHH-ihanteelta ;) Ruis- tai soijajauhot ovat ainakin himpun verran vähähiilarisempia, tai ainakin sisältävät hitaita hiilareita. Pizzaohjeita löytyy myös karppaajien pitämistä blogeista joissa osaavat antaa tarkempia neuvoja tosi-karppaajille. Kaikki riippuu siitä miten paljon hiilareita aikoo käyttää dietissään ja missä vaiheessa on menossa(Esim. induktiovaiheessa hiilarimäärään ei pizzapalat juuri mahdu)

    Mutta kurkista esim. blogini vasemmassa laidassa olevia ruoka-linkkejä, joissa on monta karppisivustoa mukana! Siellä vilahteli pizzojakin aika ajoin :)

    VastaaPoista
  4. Voisi olla hyvä kaveri tomaattikeitolle. Samaa mieltä, ei näitä tarvitse dippailla, peittyy vielä hyvät juustojen maut.

    VastaaPoista
  5. Maama tänks! Sekä karppausinfosta että pizzakiekoista.

    Jonna: No nyt alkaa pukata jo menua.... :D

    VastaaPoista
  6. Hehhee, pizzapullero on aika symppis nimitys. :)

    Lontooksi moni juttu kuulostaa jotenkin "hienommalta".

    VastaaPoista