About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Suippopaprikaa näinkin


Voisin tarjota näitä tapaspöydässa (toki vähän pienemmiksi siivutettuna). Tai yks per henki esim lampaanfileen kera. Maistuu myös bruchetta-tyyppisesti leivän päällä iltapalana. Maistuu maistuu!

Pannulla paahdetut suippoparikat

2 suippopaprikaa
1 prk lemppari fetaasi
oliiveja puolitettuna
pinjansiemeniä pannulla paahdettuna
rosmariinia hienonnettuna
mustapepparia
sitruunamehua kaiken päälle.

Puolita paprikat ja poista siemenet. Paahda paprikoita kuumalla paistinpannulla sen verran että ne alkavat paikoittain mustua. Tätä sinun ei pidä pelkäämän, vaikka tässä kuoria ei poistetakkaan. Ne eivät nimittäin jostain syystä maistu palaneelta vaan ihanan aromikkaalta hiileltä! Sammuta hella ja laita kansi paistinpannun päälle ja anna paprikoiden kypsyä kauttaaltaan pehmeiksi.

Nyt voit tehdä muista (feta, oliivi, siemenet ja tuore rosmariini) aineista  "sillisalaatin". Jaa seos tasan suippoparikoille Jauha päälle pippuria  ja purista sitruunamehua koko pituudelle.

Maistuu parhaalta hiukan haalealla paprikalla, eli jollet jostain syystä syö kaikkia kerralla, ja säilytät tähteitä jääkaapissa, voit uudelleen syödessä käyttää sitä hiukan mikron kautta. Täyte ei tästä pahastu, vaikka sekin siinä vähän lämpenee.


8 kommenttia:

 1. Nami:)
  Harmitus vaan kun en tykkää sitten yhtään oliiveista:( Mitä muuta suosittelisit nuihin laitettavaksi?
  Meillä noita suippopaprikoita menee kilokaupalla kun ovat niin herkkuja ihan pilkottuna/raakana(eikä närästä!).

  VastaaPoista
 2. Niinu: No periaatteessahan näihin voi laittaa mitä vaan, jossei oliivista tykkää niin et ole ehkä kapriksenkaan kaveri? Varioi juustoja, ehkä aurinkok. tomaatti, tonnikala, parmankinkku tai pekoni, saa ihan uusia makuelämyksiä..kypsä ohra/riisi/couscous... mutta jokatapauksessa, tuo aromi on hieno kun niitä vähän grillaa pannulla.

  VastaaPoista
 3. Sää se osaat. Joskus on tuotakin elämystä kokeiltava. Sometimes! Jatka please!

  VastaaPoista
 4. Qulinaristi: Ja sä se osaat kehua! :) Log time no hear!

  varmasti jatketaan!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihana ja helppo resepti. :-) Tähän kävisi varmaan muutkin kuin suippoparikat, jos ei ole semmoisia saatavilla... Jos vielä oikein hiilestäisi niitä kaasuliekillä. ;-)

  VastaaPoista
 6. Tää näyttää niin herkullista! Pakko kokeilla :)

  VastaaPoista
 7. Kokeilin tehdä näitä ja olivat tosi hyviä!

  VastaaPoista
 8. Mahtavan makuisia tuli. Kiitos !

  VastaaPoista