About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Miksi kukaan ei ole kertonut mulle tästä juustosalsasta?


Joskus sitä ei näe metsää puilta. Olen jo pitkään kiroillut sitä kun kaupan hyllyjen valmispurkki salsat ovat niin syvältä (Ja joskus niitäkin tarttee kun haluaa jäädä soffanpohjalle tortillasipsipussin kera säälimään itseään). Tomaattipohjaisia ja jotakin chipotle-tyyppisiä ja salsa verde löytyy vielä Ok, kun tietää mitä ostaa, mutta guacamole ja juustosalsa, ne on kauheita. Älä tuhlaa rahojas kun syömättä jää!

Onneksi guacamole on helppoa ja herkullista itse tehtynä.

Niiiiiiin hyvää!
Tämä tuli mulle nyt vähän järkytyksenä, mutta ilmeisesti te olette kaikki muut myös tehneet itse omat cheddarjuusto-dippinne? Itse en jostakin syystä ole älynnyt koko mahdollisuutta. Paitsi tänä vuonna, kun jonkun teistä rakkaat kanssa-bloggaajani blogista näin ohjeen. (sori, en enää löydä juuri sitä).

Ruokavalioni ja sitä myötä postaukset on nyt viime viikolla ollut tälläistä tex-mex/meksikolaista  useana päivänä, mutta pantakoon nyt vaikka loppuraskauden piikkiin.

Mutta dippi oli hyvää. Kantsii tehdä itse. Toimi sekä kuumana että kylmänä. Nacho-annoksiin tai tortillasipseille tai whatever.

Juustosalsa

1paketti cheddar-sulatejuustosiivuja (se hochland merkkinen toimi ainakin hyvin)
1prk ranskankermaa
1 pieni tölkki  silputtuja jalapenoja (näitä löytyy sieltä texmex-hyllystä)

Sulata pienessä pinnoitetussa kasarissa juusto ja lisää ranskankerma joukkoon. Lisää jalapenot sulaneeseen massaan. Pieni purkki ranskankermaa riittää, mulla oli iso, siksi dipin värikään ei ole aivan niin intensiivisen keltainen.

Dig in!

5 kommenttia:

 1. Jostain syystä itselleni tuli myös typerä olo...ei ole käynyt mielessäkään sen itse tekeminen :|...tarttee viikonloppuna korjata tämäkin synti.

  VastaaPoista
 2. Kastike onnistuu myös kermaan/ruokakermaan ja hätätapuksessa myös maitoon. silloin kyllä pitää suurustaa maizenalla ymms. vähän. Ranskankermaan en ole itse kokeillutkaan, pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Tämä kuulosti hyvältä. Olenkin harmitellut herkullisen juustokastikkeen puutetta, mutta nyt pelastit herkuttelu iltani :)

  VastaaPoista
 4. ihan perus vaaleakastike jonka keittää maidosta ja lisää paljon juustoa toimii myös.. tulee hyvin samanlainen.. mutta kannattaa käyttää oikeaa cheddaria

  toimii myös mahtavasti pizzan kastikkeeksi

  VastaaPoista
 5. Mie olen tehnyt vuosia tuolla pohjalla cheddarsoossit, ei niitä kaupan pysty edes syömään. Tosin allergian takia joudun jättää jalapenot pois, mutta ripautan aina mustapippuria mukaan. Juurikin hochlandilla teen, ei näistä pikkukaupoista mitään oikeita cheddareita saa :)

  VastaaPoista