About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 18. joulukuuta 2010

Odottavan äidin jouluglögi


Tässä samalla nautiskellen siemaillen...

Terästetyt glögithän ovat vähän niinkuin automaattisesti poissa äidin jouluiselta nautintolistalta, mutta raskausdiabetesdiagnoosin myötä myös moni muu herkku jää paitsioon. Joulunaikaa oli vaikea kuvitella ilman glögihetkiä ja siksi olenkin kuumeisesti yrittänyt miettiä itselleni sopivaa reseptiä, Valion sokeriton glögi kyllä menetteli, mutta jotenkin siinäkin on silti hyvin keinotekoinen maku.

Mutta joskus sokeakin kana jyvän löytää. Tuntuu että nyt löytyi todella hyvä sekoitus.
Aloitin keittelemällä omenatäysmehutiivistettä ja mausteita, maku kehittyi mukavasti, mutta silti tuntui, että tässä juodaan maustettua kuumaa omppumehua, kunnes keksin lisätä Rooibos veriappelsiini - juoman lehtiä sekaan. Osui ja uppos!

Odottavan äidin jouluglögi

1 l omenatäysmehua
2 tähtianista
2 kanelitankoa
1 tl neilikoita
1tl kokonaista kardemummaa
2rkl Rooibos veriappelsiini - juoman lehtiä

Kiehauta mausteet omppumehun kanssa , anna kiehua hiljalleen 10 min, lisää Rooibos -lehdet ja anna hautua vielä ainakin 15 min. Siivilöi glögi ja nauti perinteisesti rusinoiden ja mantelien kanssa.

Rooibos veriappelsiini on aivan tavallisen city-marketin tee-hyllyltä kainaloon napattua.
Ja kyllä tämä varmaan maistuisi terästettynäkin, varmasti kuitenkin veriappelsiinin takia ennemmin terävillä kuin viinillä jatkettuna.

Urho6v leikki keittiön automatolla (kyllä, se on lapsiperheessä lähes yhtä tärkeä keittiön sisutuselementti kuin tilava jääkaappi) pitkästä aikaa Autot- elokuvan autoilla kun keittelin glögiä ja piparkakkutaikinaa huomiselle. Urhon sanavarasto on hyvinkin kehittynyt, mutta välillä uudet sanat "kuullaan" väärin. Niinpä Urho kertoi leikkiessään, että pakkohan näitten on välillä mennä Mensa- asemalle!... No ehkä puhuvien autojen todella tarvitsee...
Edellisellä viikolla Urho kertoi kun oli katsellut Salatuja eläimiä (äidin kauhuksi). Siinä olivat nuoret keränneet rahaa hevosen ostoon, mutta kun he pääsivät tallille, karsina oli tyhjä: "Äiti, se omistaja sanoi , että Eetu (hevosen nimi) Oli lähtenyt PEURASTAMAAN..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti