About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 7. joulukuuta 2010

Herkullinen syntymäpäiväillallinen

Suomen juhliessa itsenäisyyttään, myös minä saan juhlistaa vuosien kulumista. Tällä kertaa sain tehdä sen valmiiseen pöytään istumalla, sillä pikkuveliNuutti perheineen kutsui oman perheeni syömään.

Tällä kertaa ei siis reseptejä, vain pieni makumuistelo ihanaisesta illallisesta.


Aloitimme lempeän kermaisella porkkanakeitolla.Pääruokana oli Jamien ohjeella valmistettu valtavan kokoinen (1,6kg) luomukana , joka lepäsi peruna-palsternakka pedillä. Kanan sisällä oli sitruuna ja nahan alla oli mehevöittäjänä  mausteseos,  jossa oli ainakin valkosipulia, sitruunaa, timjamia, voita ja parman kinkkua. Kuori oli ihanan makuista ja rapsakkaa, samoin kuin täyte. Kana oli juuri sopiva, ei yhtään kuiva ja rintapaloihin sai vielä lisää makua valelemalla niitä liemestä kokoon keitetyllä kastikkeella.

Vielä täytyy erikseen mainita, että peruna ja palsternakkaa, jotka mitä ilmeisemmin olivat saaneet osansa kanasta valuvista liemistä, olivat myös erikoisen maukkaat.


Lopuksi sain onnittelulaulun jälkiruuan kera. Uuusimmassa Pirkassa oli ollut tämä ohje vadelmajäädykkeestä jossa on mukana myös turkinpippurirouhetta. Loppusilauksen antaa lakritsikastike.
Kyllä, kyllä, tämäkin oli yllätyksellistä ja hyvää.

PikkuveliNuutti oli vastuussa pääruuasta ja Nuutinminna eli hänen vaimonsa oli hoitanut etu- ja jälkiruuan.

Ja me vieraat vaan nautittiin!

Suosittelen ottamaan illalliskutsut kyseisiltä henkilöiltä vastaan!

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Kommentoit Voisilmäpeliä-blogin puolella Eevan ruispipareista, että olet tehnyt niitä herkullisella reseptillä. Pikaisella haulla en sitä kuitenkaan täältä löytänyt, joten onkohan se mahdollisesti jossain vai vasta tulollaan? :)

    VastaaPoista
  2. Juu, ei ole resepti vielä täällä, kun ensimmäinen blogijoulu vasta tulossa. Mutta sillä ohjeella aion tänä vuonna tehdä, kunhan kerkiän.... Muistaakseni resepti on koti&keittiö -lehdestä, että voit sieltä etsiä ruispipari ohjetta, jos kiire päästä leipomaan.

    VastaaPoista