About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 17. syyskuuta 2010

Punajuuri slaw


Tänään on meillä vietetty varsinaista punajuuriperjantaita. Aurinkoisessa syyssäässä nostin ylös viimeisetkin punajuuret, porkkanat, punasipulit ja perunat. Ensivuonna täytyy vissiin laittaa myös palsternakkaa ja punakaalia...

Punajuurien pään menoksi olin jo viikon verran suunnitellut yhtä sun toista. Löysin nimittäin tukun punajuurireseptejä, joista jo muutamia printtasin itselleni punajuuripäivän varalle.

Cole slaw:han on amerikkalainen herkullisen simppeli kaaliporkkanasalaatti. Siitä mukaeltua Punajuuri Slaw:ta oli ensimmäisenä päästävä kokeilemaan. Se kun kuulosti herkullisen lisäksi myös superterveelliseltä. Oma salaatti rakentui näin, aika tarkasti alkuperäistä ohjetta mukaillen, vain kevätsipuli vaihtui -arvaatte kai- punasipuliin.

Punajuuri slaw

500g nuoria punajuuria
250g uuden sadon porkkanoita
1 iso tai lukuisia pieniä punasipuleita
50g cashew pähkinöitä
150 g rasvatonta luonnonjugurttia
1tl juoksevaa hunajaa
hyppysellinen chilijauhetta ja toinen inkivääriä

1. Raasta kuoritut (siis raa'at) punajuuret ja porkkanat ja punasipulit karkealla raastimen terällä. Hermot säästyvät jos on jonkinmoinen yleiskone käytössä.

2. Sekoita pähkinät raasteeseen. Yhdistä jugurtti, hunaja, chili ja inkivääri kastikkeeksi. Sekoita kastike raasteeseen.

Minähän olen siis varsinainen punajuuren rakastaja ja innolla odotinkin pääseväni maistamaan tätä iltaruoan lisukkeeksi valmistamaani terveyspommia. Nyt on kyllä totuuden nimissä sanottava, että eipä maistunu puulta ei peeltä! (lähinnä maalta...)

Mutta tulipahan tehtyä!

Ja olihan tuo ilo silmille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti