- 2 rkl oliiviöljyä
- 400g jauhelihaa
- 1 iso sipuli hienonnettuna
- 3 valkosipulin kynttä raastettuna tai puristettuna
- 1 tl oreganoa tai 2 tuoretta oksaa
- 2 hyppysellistä kanelia (mun oli aika isoja)
- mustaa pippuria
- Iso paprika reiluina lohkoina
- 200g latva-artisokkaa (omani oli pakaste, on myös tölkissä)
- 500g tomaattimurskaa
- lasi valkoviiniäviiniä
- kasvisliemikuutio
- 150g kuivaksi puristettua sulatettua pakastepinaattia
- desin verran murennettua fetajuustoa
- persiljaa (unohdin)
Sopiva määrä keitettyä kierremakaronia tai muuta pastaa.
Ruskista jauheliha ja mausta mustapippurilla, kanelilla ja oreganolla.
Lisää sipuli, valkosipuli, paprika, latva-artisokka, tomaattimurska, viini ja liemikuutio.
Tässä vaiheessa laita pasta kiehuvaan veteen.
Anna hautua 10 minuuttia. Sekoita joukkoon pasta ja ripottele päälle fetamurut ja persilja.
Tarjoile.
Oli maittavaa, vähän erilaista, kaneli toi kuin toikin oman kivan säväyksen, sekä makuna, että tuoksuna.
Helppoahan tämä oli tehdä myös, vaikka ainesluettelo näyttääkin pitkältä. Mutta fiilispohjalta pataan vaan kun heitteli tavaraa, ei tuntunut ainakaan työläältä.
Rouva Rey oli tähän valmistanut vielä sitruunasta, oliivista ja persiljasta lautaselle annoksen päälle ripoteltavan gremolatan. Mun mielestä tässä nyt oli kyllä makuja tarpeeksi, joten en sitä tehnyt. Ja kun ei ollut niitä aineitakaan. Teen sitä kyllä varmasti joskus, mutta en ehkä tähän ruokaan kaipaa enää enempää.
Kokeilkaapa välillä jotain tämän tyylistä! Kanelia ja fetaa, ja siinä välissä vähän kaikkea!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti