About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Nektariinisalaatti
Kesän ehkä onnistunein omatekemä-salaattikokemus on tämä simppeli nektariinisalaatti. Sen salaisuus on epäilemättä kastikkeessa, joka nosti nektariinin ja melonin raikkauden (ja mozzarellan mauttomuuden...) uusiin sfääreihin. Pitäisi kai enemmän panostaa noihin kastikkeisiin, ne kun sitten lopulta ovat se mikä tekee sen loppusilauksen salaattiin. Tunnetusti olen kyllä onneton kastikkeen tekijä, ja itselleni riittää kastikkeeksi suihkaus öljyä ja toinen balsamicoa, mutta myönnettäköön, että ehkä joskus kannattaa satsata.

Ohje on Maalaisunelma erikoisnumerosta KESÄRUOKA (2010), jossa muuten oli monta monituista kokeilemisen arvoista reseptiä. Tämän kesän paras ruokalehti oli.Sen verran muuntelin, että omassa versiossani en käyttänyt alkuperäisversion parsaa, sitä kun oli samaisena päivänä jo tarjolla grillattuna.

Nektariinisalaatti

4-5 nektariinia
2 pussia mozzarella-helmiä (a 125g)
5dl vesimelonikuutioita
Rucolaa

Kastike

1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
0,5 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 limen mehu ja raastettu kuori
0,5 dl oliiviöljyä
runsaasti sileälehtistä persiljaa hienonnettuna

Puolita hedelmät ja poista siemenet, lohko ne. Sekoita kaikki ainekset isolla vadilla. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.


Ylläoleva kuva on juuri tästä hetkestä. Siis kastike kaadettu salaatin päälle, vaan ei vielä sekoitettu.


Alkuperäisessä ohjeessa näemmä hedelmätkin oli grillattu, mutta kuulkaa hyvät ihmiset, ihan hyvin meni näinkin. Voihan sitä kokeilla grillattunakin  joskus, varmasti taas uudet nyanssit. Mutta kuten sanoin, tuona kesäkuisena päivänä grillissä valmistui  monenmoista kasvista ja entrecoteeta, niin en kokenut enää tarpeen salaattia grillailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti