About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

KESÄSALAATTI ÄIDIN MAKUUN


Otsikosta voi tehdä erinäisiä johtopäätöksiä. Mutta takaan, että minä itse tykkäsin.

On tullut tässä vähän lomailtua, ehtinyt Naantaliin, Porvooseen, Vantaalle ja Riikaan. Blogiin ei sen sijaan ole ehtinyt, ei edes tietokonetta ole aukaistu sitten loman alkamisen. Reissuistakin olisi varmaan jotakin sanomista, mutta laitan nyt pikaisen salaattipäivityksen, että kansa saa edes jotain.

Ja hyvää saattekin! Nopean näppärän ja ruokaisan salaatin. Sain tähän salaattiin inspiraation IG:stä, kun ihanat @kaneliajakardemummaa ja @kauniinelämänkoulu postasivat kumpainenkin ihanat salaatit. Lainasin molemmilta ja yhdistelin oman herkkuni, josta tuli tällainen:


KESÄSALAATTI

1 tlk kikherneitä 
3 kevätsipulinvartta
3 varsisellerinvartta
1 avokado
1 tlk fetakuutioita chiliöljyssä (Apetina)
1 limen mehu
runsaasti elikkä reilusti korianteria

Valuta kikherneet. Suikaloi kevätsipulit (vihreät ja valkoiset osat eli koko sipuli) ja varsisellerit. Kuori ja kuutioi avokado.
Laita kaikki salaattikulhoon ja sekoita varovasti. Lisää vielä fetakuutiot ( maun mukaan, en käyttänyt ihan koko purkkia) ja kastikkeeksi sopiva määrä fetapurkin öljyä. Purista pinnalle limen mehu ja sitten sekaan ihan mielettömästi hienonnettua korianteria.
Lisää suolaa ja/tai mustapippuria mikäli kaipaat.

On niin hyvää, niin hyvää!

Toivottavasti rakastat varsiselleriä, kuten minäkin, se on niin ihanaa tässä!

1 kommentti:

  1. Olipa hurjan hyvä! Tein lounassalaatiksi töihin ja tykkäsin. Samoin tykkäs Jukka. Rapsakat varsisellerit oli must!

    VastaaPoista