About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 24. elokuuta 2017

PUNAJUURIPOSTAUS


Viime viikolla - ja edelleen- innostuttiin kukkakaalien pelastuksesta häsällä  #kukkakaalitalkoot. Oikeasti nyt on aika innostua kaikista kotimaisista sesongin juureksista ja kasviksista. Mitä ihanaa aikaa elämmekään!


Kukkakaalin ( ja sipulin, perunan, kyssäkaalin, mustajuuren, palsternakan, juurisellerin, piparjuuren, maa-artisokan, lehti- ja mustakaalin, mangoldin, nauriin, maissin jajaja...) lisäksi mun sydämeni sykkii erityisesti punajuurelle. Hyvin erityisesti. Ja miksi? No se syvän mainen, mutta makea maku, uskomaton purppura väri joka värjää kaiken niin hyvässä kuin pahassa, se ettei sitä pysty tuhoamaan herkästi ylikypsentämällä ja mieletön monipuolisuus käytössä. Ja kuinka se muistuttaa maallikkoa punajuuri-päivän jälkeen pienen sadasosa sekunnin verran kuolevaisuudesta pissalla käydessä. 

Miten meenkään halpaan joka kerta?Ilo oli siis suuri kun sain koostettavakseni Lännen Median sanomalehtien tämän päivän ruokasivuston punajuuriteemalla.

Paahdettujen punajuurien yksinkertaisesta ylellisyydestä oli pakko muistuttaa.

Kertoa, että kahvi ja kardemumma maustaa punajuurisalaatin aivan uuteen uskoon.

Ja että punajuuriburger sinihomejuustolla vie paitsi nälän, myös mielenrauhan, ellei sitä pääse hetikohta valmistamaan.


Punajuuritartar on ilmeinen vaihtoehto kun haetaan kasvisvaihtoehtoa  tuolle trendikkäälle ruualle.

Kahvikakku-resptiä haettaessa punajuuri-suklaa kakku ei ehkä tule aivan ensimmäisenä mieleen, mutta sen pehmeämpää kahvikakkua saat hakea. Ei ole kuivakakku, ei.Mutta oottekos tehneet punajuuresta sinappia?Reseptit julkaistu tänään sanomalehdissä, joille Lännen Media tuottaa sisältöä.

5 kommenttia:

 1. Mun on pakko myöntää, että meillä punajuurta syödään eniten säilykemuodossa. Ei taaskaan siksi, ettenkö pitäisi siitä, mutta nuo muut ;) Mutta toisaalta, sitä parempaa herkkuahan se sitten on, kun harvoin "pääsee" syömään.
  Psst..Miten sitä tosiaan vieläkin menee joka kerta halpaan, kun käy vessassa..

  VastaaPoista
 2. Punajuuri on ollut tämän syksyn suosikki. Meillä on punajuuria paahdettu uunissa ja tehty punajuurisipsejä - katosivat muuten yhdellä istumalla. Punajuuririsotto vuohenjuuston kera oli niin herkullista. Nyt houkuttelis kokeilla tuota sinun burgeria punajuurella.

  VastaaPoista
 3. Punajuuritartar!!?? Kuulostaa loistavalta! Rakastan punajuurta, tästäpä jutusta sai monta hyvää käyttöideaa :)

  VastaaPoista