About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 3. elokuuta 2017

ME KASVISSYÖJÄT



Päivä oli ehkä tämän kesän harmaimpia, mutta me Emmin kanssa täytettiin se kasvisgrillailulla, iloisella naurulla ja aivan mahdottomalla puheenpöhinällä. Samalla syntyi pieni video.



Paikalla meitä oli siis kaksi asiantuntijaa, Foodwestin markkinatutkija Emmi Penttilä ja oman elämänsä asiantuntija minä-itte. Emmi on juuri toteuttanut kiinnostavan kasvisruokatutkimuksen kuluttajien kasvisruokatottumuksista ja -mieltymyksistä, joten kyllähän meillä juttua riitti.



Ja yllättäen - tai no kenelle se nyt mikään yllätys oli- molempien paheeksi paljastui sellainen runsas ja rehevä kasvisruoka, jota syödessä ei tule eläinkunnan proteiineja todellakaan ikävä. Juustoon kyllä sorrutaan.

Koska tämän vuoden heinäkuun lämmöt on varmimmin löytyneet grillin äärestä, minäkin sytyttelin Bastardini ja pilkottiin se täyteen torilta valikoituneita  kauden kasviksia. Niistä syntyi tuhti ja herkullinen lounasleipä yhdessä vihreän papumantelitahnan kanssa.

Erikoismaininta vielä tahnalle!

Leivän viimeisteli vuohenjuusto. Koska mä voin!


Grillatut kasvisleivät  vuohenjuustolla ja vihreällä papumantelitahnalla
4 kpl
1 rapea maalaispatonki
erilaisia kasviksia:
sipulia
paprikaa
munakoisoa
kesäkurpitsaa
porkkanaa
öljyä
suolaa
pippuria
1 pieni pötkö vuohenjuustoa

Vihreä papumantelitahna
1 tlk  isoja valkoisia papuja suolaliemessä, valutettuna
100 g kuorittuja manteleita
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 ruukkua basilikanlehtiä
3 rkl öljyä
1/2 sitruunanmehu
suolaa
mustapippuria
ohenna tarvittaessa vedellä

Viipaloi kasvikset n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Kesäkurpitsan ja munakoison siivut kannatta leikata hiukan vinottain, niin niistä saa kookkaampia kuin pelkät pyöreät lantit. Kookkaampi on helpompi grillata. Halkaise porkkanat pituussuuntaan, sipulit kuinka parhaaksi näet. Pyörittele kasvikset öljyssä. Grillaa kasvikset välillä käännelleen. Kunnon väri tuo myös ihanan paahteisen katkeron maun kasviksiin.  Suolaa ja pippuroi lopuksi. Tee leivinpaperista ja foliosta grillipelti ja grillaa sen päällä viipaloitu vuohenjuusto.

Surauta  tahna blenderissä tai sauvasekoittimella. Kaikki ainekset vaan yhteen ja lopuksi säädät suolan ja pippurin. Hyvän makunsa lisäksi myös kauniin väristä. Ja nopeatekoista. Tämä kannattaa valmistaa ensimmäiseksi, ennen grillausta

Leikkaa patonki 4 osaan ja halkaise  palat. Voitele palat reilusti tahnalla, käytä koko tahna 4 leipään. Asettele tahnan päälle grillattuja kasviksia iloiseksi sekamelskaksi. Ja lopuksi se viettelevä vuohenjuusto.



Tästä ei taida kasvisleipä paljon parantua.
Ihanaa, Emmi kun olit vieraanani!



14 kommenttia:

  1. Kiva video - toi hymyn huulille ja nälän vattanpohjaan! Nuo muhkulat ei mitään lihoja kaipaa, valkopapumousse lähtee heti kokeiluun T. tahnarakastaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mulla on myös nykyään maailman ihanini blenderi. Tahnan teko ei aiheuta hammastenkiristyksiä enää koskaan.

      Poista
  2. Ihana video Nanna💙💙💚💚

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Sus on parasta Hannele sun ihanan alhaiset kriteerit ystävien suhteen! Hali

      Poista
  4. Mahtava video ja tuo leipä ja tahna. Koska Mä voin :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköisiä leipiä! Ja video!

    VastaaPoista
  6. Kasvikset on parhaimpia juuri nyt kesällä! Mutta sesongin mukaan muullonkin.

    VastaaPoista
  7. Hitsit, että tuo grillinsytytys näytti sujuvan kätsästi. Pitää hankkia tuollainen tötsä meillekin.
    Grillatut kasvikset ovat niin parasta. Meilläkin nykyään pistetään Kamadoon melkein enemmän kasviksia kuin lihaa konsanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo piippu on kyllä kätevä. Paitsi juuri tuo malli ei kooltansa juuri tähän grilliin kun tuo kädensija estää sen laittamisen tuonne alemmas. Meinaa vähän hiilet lennellä kun kaadan ne pesään.

      Poista