Ihana ystäväni Hanna, Hannan sopasta, julkaisi juuri blogissaan vegaanisten perunanachojen ohjeen (alkuperäinen muunneltu Anu Braskin Vegaanimättöä- kirjasta). Ja jos Hanna kertoo tehneensä ohjetta 4 x viimeisen viikon aikana, sen täytyy olla hyvää.
Eli pakko. Heti. Tehdä. Perunanachot saivatkin suuren suosion tortillaillallisella lisukkeen muodossa. Revin myös huumoria siitä, että maailmankirjat on kyllä vinksin vonksin, täällä minä duunaan tavallista versiota vegaaniruuasta, ennen kuin lähinnä tapahtui toisinpäin (no en minä, mutta vegaanit...).
Kasvisannoshan tämä on edelleen ja koska mulla on harvoin erikoistuotteita kaapissa, niin tehtiin tämä ihan tavalliseksi vegaanin sijaan. Hannan blogissa siis vegaaniversio, mikäli koet sen omaksesi.
Nämä luonnistuvat hyvin isokokoisista uusista perunoista, ja tietysti vanhoista myös.
Että mä rakastan sua, peruna! Solet ihana!
PERUNANACHOT
6:lle
1,5 kg perunoita
2 rkl öljyä
2 rkl tacomaustetta (tai suola, pippuri, paprikajauhe, valkosipulijauhe, korianteri, cayenne, oregano), tai myös kuulemma grillimauste käy, mutta oon vähän allerginen sille.
juustokastike
2 dl ranskankermaa/kermaa/maitoa
2 pakettia cheddarsulatejuustoviipaleita
0, 5 dl tai maun mukaan silputtuja jalapenoja tai punaisia chilejä (säilykkeenä)
pinnalle
2 isoa tomaattia pieninä kuutioina
1 punasipuli hienonnettuna tai pari uuden sadon punasipulia varsineen
2 avokadoa kuutioina(mulla ei kuvassa, koska allergian takia tarjoilin eri kulhosta)
2- 3 limeä
1 korianteripuska
suolaa, pippuria
Viiaploi pestyt perunat kuorineen reilun 1/2 cm paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja kierittele öjyssä, sitten mausteissa.
Paahda uunissa kauniin pilkullisiksi 225 asteessa n. 20-30 min.
Valmista juustokastike lämmittämällä neste ja juusto kasarissa, lisää lopuksi chilit. Pidä lämpimänä.
Kokoa annos joko isolle tarjottimelle tai annoslautasille. Tarkista, että perunoissa tarpeeksi suolaa. Ensin perunat joiden päälle valutat juustokastikkeen. Ja sitten päälle tomaatti, sipuli, avokado ja korianteri.
Lohko limet ja aseta tarjolle. Jokainen puristakoon siitä oman annoksensa päälle.
Iiiihhanaa kasvismättöä!
No nyt on kovan kuuloinen perunaresepti ;)
VastaaPoistaEikö? Oon aina ihan että miten mä en itte tätä keksint....
VastaaPoistaMun on pakko soveltaa, kun ei ole kotona avokadoja, vain yksi purkki ektoplasmaa, enkä tohdi pilata ohjetta sillä. Enköhän minä jotain keksi. Tai ihan ekana pitää tarkistaa perunatilanne!
VastaaPoista