About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

VIIKKOMENU 47


Kyllä vain, tännekin ennätti se flunssa. 2 viikonloppua ja niiden väli on mennyt melkoisessa sumussa. Asiat jonottavat, niin kivat kuin ikävät, kun 100kg painava pää jomottavien hartioiden välissä ei jaksa toimia.

Vesisateinen kotikisaviikonloppu tekojääradalla ei varmaan oloa auttanut, mutta mieltä se piristi. Go Urho, go!

Viikon 47 ruokainspiraatio oli tietysti koostettava:


MAANANTAI: JUUSTOMAKAROONI AMERIKAN MALLIIN

Tämä on aivan tuore resepti tältä syksyltä, mutta sopii maanantaihin kuin nenä päähän! Nuhainenkin!


TIISTAI: TATTARILLA TÄYTETYT SUIPPOPAPRIKAT

Tattarilla täytetyt suippopaprikat ovat sekä piristävän kauniit, että hurmaavan maukkaat maultaan. Tattari on jotenkin tosi hyvää ja suippopaprika ihanan makeaa.KESKIVIIKKO: PIKA-PHO NAUDANJAUHELIHASTA

Sriracha-pullosta kun töräyttää, niin tähänkin keittoon saa kunnon bofortit. Muuten maistuu koko perheelle. Viikon jauhelihat näinkin.TORSTAI: SRIRACHA-LOHI

Apua, ei mulla oo mitään sponsorisopimusta srirachan kanssa, nyt huomaan, että tuli toinenkin srirachallinen resepti perään. Toisaalta hyvä, jos ostit pullon nuudelikeittoa varten. Mä voisin kyllä ruiskia sitä ihan kaikkiin ruokiin! (mihin haluan tujuutta). Tämä lohi on kyllä älyttömän hyvin maustettu. Ja KERTAKAIKKISEN NOPEAJAHELPPO.PERJANTAI: KASARILÄMPPÄRIT

No perjantaina fiilistellään kasariläppäreillä. Tekeekö mieli jo? Muistatko: kinkku, ananas, tomaatti, juusto? Vai oliko teillä jauheliha-paprika kenties?LAUANTAI: SIIRAPPINEN SEESAMKANA

Tämä resepti on vaatimattomasti yksi parahaista kanalle. Ja just niille tarjouksessa oleville koipireisille. Padasta tulee pöytään todellista herkkua! Omia lemppareitani!


SUNNUNTAI: MOSKOVANPATA

Eikä kannata heti laittaa sitä pataa kaappiin pölyttymään. Moskovanpata on tässä tehty hevosesta, mutta kyllä se käy laatuun myös hirvestä tai naudasta. Ihanan tuhtia talven alusherkkua. Tehkää, jos ette oo tehneet ja jos ootte, niin varmaan tiedättekin, että kannattaa tehdä uudestaan. Nyt kun muistutin.VIIKON LEIVONTA: SUKLAA-MAAPÄHKINÄPIKKULEIVÄT

Paras tapa päästä eroon kaapissa lojuvista keskeneräisistä maapähkinävoipurkeista. Mutta muista ostaa uus ens viikolla....VIIKON XTRA: ROSMARIINIGLÖGI

Koska nyt jos koskaan alkaa glögikausi olla parhaillaan, ehdotan tätä omenaista, glögiä, jonka pelkkä tuoksu rentouttaa. Oi rosmariini,  glögi!

Aina kiva kuulla, jos inspiroiduitte viikkomenustani. Pistäkää viestiä. Niillä elän yhden päivän syömättäkin!

6 kommenttia:

 1. Näistä eniten himoitsen tuota pika-phota! Super!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo moskovan pata! Minulla onkin juuri patalihat huoneenlämmössä ja kohta teen niistä jotain ihanaa pitkään haudutettua pataa. Tuo voisi olla yksi vaihtoehto!

  VastaaPoista
 3. Pikaista paranemista sinne! nyt on kauhean sitkeitä lenssuja liikkeellä :( mulle kelpaisi tähän harmaatakin harmaampaan marraskuiseen maanantaihin tuo pika-pho, jos saisi vähän potkua päivään :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja reseptejä vaikka kuinka monta. Eniten kiinnostelee pika-pho, sitä olisi hauska kokeilla. Jotenkin nää kylmät tai sitten sateiset ja viimaiset päivät saa himoitsemaan keittoja, mielellään vielä mausteisia sellaisia. Toki kasarilämppärit ovat aina lähellä sydäntä. Ovat niin lapsuuden juttu, niitä tehdessä ja syödessä on niin kotoinen fiilis.

  VastaaPoista
 5. Poimin näistä taatusti ensi viikolle kyllä sekä phon, srirachalohen että seesamkanan (jota oon tehnyt useamman kerran, mutten piiiiitkään aikaa). Saisko nämä myös valmiissa ostoslistamuodossa niin johan alkaa olla tämän kotiäidin elämä helppoa? ;)

  VastaaPoista
 6. Mä teen 5 viikoksi kerrallaan ruokalistan, mutta tämän postauksen vuoksi joudun sitä nyt muuttamaan :D Mun on vaan saatava listalle suippopaprikat ja seesamkana. Ja rosmariini-glögi menee testiin muuten vaan.

  VastaaPoista