About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 1. elokuuta 2016

KOTONA HOTELLISSA


Olen sillä tapaa höpönassu, että tunnen suurta viehtymistä huoltoaseman sämpylöihin (tämä juontaa juurensa lapsuudesta, kun meillä oli aina äidin tekemät, näin taaksepäin ajatellen superhyvät eväät, eikä koskaan pysähdytty kuin levähdyspaikoilla. Myönnettävä kyllä, että nykyisin aika vaikea löytää kovin säväyttävää sämpylää huoltsikalta), lentokoneruokaan (odotan vieläkin yhtä innolla tarjottimella olevien pienten rasioiden metallikuoren avaamista) ja hotelliöihin. Näistä hotelliyöt taitaa olla ainoa, josta kehtaa julkisesti puhua. 

Millainen huone, onko sänky hyvä, kuinka palvelu palaa, millainen tunnelma ja ennen kaikkea millainen aamiaispöytä? Välillä yksin matkustaessa myös hotellin rauha. En avaa telkkaria, luen ehkä jotain ja nautin pitkistä yöunista ja kaiken päätteeksi aamiaisesta. Lapsetkin ovat jo oppineet iloitsemaan hotellimatkoista ihan kuin vanhempansa. Meillä kun ei ole mökkiä tai asuntoautoa, yritetään mahduttaa budjettiin välillä hotelliyö jossain päin Suomea. Jostain syystä meidän lapset puhuvat aina hyteistä eikä huoneista...

Kuva hotellin kuvapalvelu

Sattuipa keväällä niin sopivasti, että sain kutsun Aleksanteri Radisson Blu-hotellin avajaisiin ja pääsin testaamaan myös yöpymistä kun minulla oli sopivasti menoa Helsingissä.

Helmi kaupungin sydämessä he kutsuvat hotelliaan, eikä ollenkaan syyttä. Albertinkadun hotelliin pääsee helposi raitiovaunulla 6, tai kävellen. Hotellissa vanha ja uusi osa kohtaavat charmantin Punavuorelaisesti.


kuva hotellin kuvapalvelu

Aleksanteri on todella kotia rakastavien ihmisten unelmahotelli. Siellä on panostettu palveluun oikeasti uniikein menetelmin. Vai mitä sanot siitä, että paikan päällä sinua odottavat ensimmäisenä supisuomalaiset pullakahvit. Hotellin leipomossa leivotut pullat tarjoillaan kahvin kera myös joka päivä myös 17-19 hotellin olohuonemaisessa Loungessa. Kesällä sisäpihan terassi kutsuu ihailemaan istutuksia, pelailemaan tai vaan nauttimaan vaikka lasillisesta.

kuva hotellin kuvapalvelu

Huoneet on sisustettu Punavuorelaisten makuuhuoneiden kalustusta mukaellen tyylikkään tummasta skandinaavisen vaaleaan harmoniaan. Valaistus ja lämpötila säätyy mieleiseksi helposti. 

Ja sitten on Blu Dream- unikokemus. Muhkeissa Magic Bed- sängyissä on ruumiinlämpösi aistiva mukautuva älypatja. Tyyny- ja peitevalikoimastasi löydät juuri omantuntuisen vaihtoehdon.






Kaunis ja puhtoine kylpyhuone oli mallia tämän voisin ottaa kotiinkin.  



Niin ihana huone, että täytyi ihan feikata uniselfie. Siis unta ei todellakaan tarvinnut feikata, mutta oikeasti nukkuvan on tietenkin vaikea kuvata itseään...

Nyt vasta päästään kaikista hauskimpaan. Alakerran Loungen nurkkauksesta löytyy Wish Fridge, kirkkaan sininen Smegin jääkaappi. Sen käyttö kuuluu vakiona businessluokan huoneisiin ja muut voivat hankkia ympärivuorokautisen käyttöoikeuden pienestä lisämaksusta.



Ja se sisältö! Tuoreita marjoja, hedelmäsalaattia, suolaista ja makeaa piirakkaa, täytettyjä leipiä, salaattiannoksia, mehuja, jugurttia, smoothieta. To name a few!



Pakastelokero oli pökätty täyteen jäätelöä. Olin niin innoissani, että unohdin tarkentaa valokuvatessani...




Ja sitten aamiainen; Super Breakfast Buffet. Kotoinen linja jatkuu esillepanossa. Laadukkaan valikoidut tuotteet on ryhmitelty pitkin aamiaishuonetta, mikä ihanasti vähentää sitä monelle paikalle tyypillistä laitosmaista jonottamista, mikä on ehkä inhottavinta mitä tiedän. Persoonallinen ote yltää astiavalintoihin asti. Välitön palvelu kantaa aamiaiselle asti ja teeni tarjoillaan kauniisti pöytään. 






Olen suuri suolaisen ystävä, enkä kaipaa aamiaiselleni yleensä mitenkään makeaa lopetusta. Silmäni alkoivat kuitenkin pyöriä päässä kun löysin leipäpöydältä oman ehdottoman aamiaisen hittituotteen: vastaleivottuja, juuri sopivan sitkeitä jättimäisiä suklaakeksejä. 

Söin kolme. Ne olivat isoja. Olin onnellinen.


Ilolla toivotan Aleksanteri Radisson Blun  persoonallisen otteen tervetulleeksi värittämään Helsingin hotellitarjontaa. Aleksanterissa yöpyminen todistaa, että myös ketjuhotelli voi olla aidosti persoonallinen ja piristävä, yksilöllinen vaihtoehto.

A True Gem In The Heart of Life!

Aleksanteri Radisson Blu tarjosi yöpymisen.

Ja kyllä. Pekonit olivat juuri sopivan rapeita!







9 kommenttia:

  1. Tuollaisista lomista mekin tykätään. Oltiin Helsingissä, myöskin Radisson Blu Plazassa ja kaikki oli just eikä melkein aamiaisista lähtien. Minultakaan ei onnistu vielä uniselfiet ja totta mooses, nukahdin jo kymmeneltä, vaikka oli hääpäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis tarkoitin myöskin Radisson Blussa ja näyttää molemmissa olevan palvelu kohdillaan :)

      Poista
  2. Harmi, kun näin työttömälle nämä hotelliyöpymiset jäävät tooodella vähiin. Mutta herttinen, hyvän näköistä oli joka saralla. Varmasti nautitte olostanne siellä.

    Käyn usein täällä sun blogissa, tiedoksi. Yksi parhaista ruokablogeista, nääs.

    Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka. Ihmisellä on välillä tiukempaa, itsekin oon sen kokenut. Siksi tälläinen tuntuukin ihan luksukselta kun pääsee valmiiseen petiin, eikä se oo jokapäiväistä.

      Ihana kun käyt, Riikka!

      Poista
  3. Kuulostaapa oikeasti aika kivalta: Pullakahvit ja jääkaappi vapaasti käytössä. Tykkään. Jossain vaiheessa matkustin yli 100 päivää vuodessa (silti tykkään edelleen hotelliasumisesta) ja just tuollaiset pienet jutut tekevät siitä kivempaa. Ehdoton välttämättömyys on myös hyvä aamupala. Erityisen tyytyväinen olin, että Turussa Radissonissa sitä sai kahteentoista saakka näin kesäisin. Aamu-unisen kirpun kanssa matkustavana sitä arvostaa kummasti - silti raahattiin lapsiparka nukkuvana yöpuvussa sinne... Huono äiti heti alusta alkaen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mäkin tykkään tosta aamiaisajasta. vaikka nykyään menen kyllä nautiskelemaan aika aikaisin. Koska olen mennyt varhain nukkumaan....

      Poista
  4. Minä oon ollu kyllä Radisson Blun aamiaisiin ihan supertyytyväinen sekä Oulussa että Helsingissä. Hyvällä aamiaisella päivä vaan lähtee niin paljon paremmin käyntiin. Kunpa sen muistas kotonakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pitäis testata muitakin. Suomen PARHAAN hotellin paikka on kyllä vielä auki.

      Poista