About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 12. elokuuta 2016

GRILLATTU KUKKAKAALI JA LIME-KORIANTERIVOI


Siinä se jo oikeastaan tulikin, otsikossa koko resepti. Niin herkullisen simppeli. Grillaat kukkakaalin skiivat ja sekoitat maustevoin, joka ihanaisesti sulaa rapsakaksi jätetyn kukkakaalin pinnalle. Huippuhyvää grillistä. Kyllä näitä voi paistaa paistinpannullakin tai paahtaa uunissa. Jos grilli on ritilämallia, suosittelen grillipeltiä eli leivinpaperilla vuorattua folionpalaa alle, niin ei kukkakaali ala mureta grilliin.


GRILLATTU KUKKAKAALI JA LIME-KORIANTERIVOI

4.lle
2-3 kukkakaalta
öljyä paistoon
4 rkl voita
1 limen mehu
1 dl tuoretta silputtua korianteria
 suolaa  ja mustapippuria

Leikkaa kukkakaalista niin monta kuvan mukaista kiekkoa kuin pystyt. Toivottavasti saat määrästä ainakin 2 kpl/ruokailija, se on aika sopiva annos. Loput kukkakaalimurut sitten vaan kulhoon ja käytät salaattiin tai teet keittoa tms.

Sivele palat öljyllä ja grillaa pihvit niin, että ne saavat kivasti väriä, mutta eivät pehmene liikaa. 2 min per puoli riittänee, lämmöstä riippuen. Suolaa ja pippuroi.

Sekoita korianteri ja lime hiukan pehmeään voihin. Maustevoihin olisi omiaan myös silputtu chili ja valkosipuli, vaikka tällä kertaa mentiinkin pekistetyllä mallilla, joka oli kyllä sekin yksinkertaisuudessaan herkkua.

Nostele kuumien pihvien päälle nokareet maustevoita.

Addiktoivaa!



Jotta elämä ei olis yhtä simppeliä kuin nämä kukkakaalipihvit, kerrottakoon muutama seikka niiden synnystä. 

Ajatus ja visio oli päässäni, ja ostinkin ison kukkakaalin jo viikko sitten. Elämäni  ja IsoHoon inhoama tragedia en oo keriinny toteutui taas enkä ehtinyt kukkaalipihvejä tekaista vaikka postausvieroitusoireet alkoivat  tärisyttää käsiä ja reseptin puutteessa mietin jo juttua juustohöylästä. Jota sitäkään en olisi ehtinyt kirjoittaa. Tänään kaupassa ostin varuuksi toisen pienemmän kukkakaalin.

Ja hyvä kun ostin. Muovipussiin säilötyllä kukkakaalilla on nimittäin taipumus homehtua ja jopa mädäntyä. Eli se iso ja kaunis, joka oli enää vain iso, lensi roskiin. Pienikin oli kaunis, mutta kun toivorikkaana aloin pihvin leikkauksen, en saanut kuin kaksi ehjää kokonaista, nuo kuvassa olevat. Että ihan vaan varoituksen sanana. Kukkakaalipihvin teko on käsityötä. 

Onneksi ne loppupalat voi käyttää johonkin muuhun, tai paistaa vaikka pannulla. Lime-korianterivoissa.

Nam!

p.s Lautanen on muuten salaattilautaskokoa, ei täysimittainen ruokalautanen, saatte vähän suhdetta pihvin kokoon. Pieni kaunis kukkakaali oli ehkä pienen vastasyntyneen pään kokoinen. Pienipäisen.

13 kommenttia:

  1. Oh la laa..näyttää niin h...alloumilta...hih (tässä vasta opttelen syömään kukkakaalia) ja tosi herkulliselta! Huippua viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pyhä jysäys, mitkä herkut sulla vielä edessä. Tämä ei ole ollenkaan huono resepti kukkaalin syöntiä aloittelévalle,

      Poista
  2. Tykkään kanssa käyttää erilaisia omia maustevoita grillattaviin ja tiedän kyllä miten hyvää tääkin on! Jaa, tuli taas taas himo laittaa grilli kuumaksi! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tänä kesänä grillattu ennätysvähän ja tehty kaikkea muutakin kesäästä ennätysvähän. Kesä vaan katosi jonnekin niin kuin voikukan hahtuvat. Mutta kai mä oon jotain muuta tehny sitte, eli ei muresta. Ainakin kerkesin tehdä näitä ihanuuksia!

      Poista
  3. Nam, mä rakastan kukkakaalia yli kaiken, ja täällähän grillattu kukkakaali on tosi suosittu monessa ravintolassa. Nyt kun on näin kuumaa enkä jaksa paljon hääräillä keittiössä, käyn 2-3kertaa viikossa syömässä grillatun kukkakaalin yhdessä halpisravintolassa,jossa se maksaa vain 3.5 eur.Ihana maustevoi, nam. Kukkakaalipihvejä olen minäkin kerran tehnyt, mutta uunin grillin alla, eikä niistä tullut yhtä nättejä kuin noista sun pihveistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mitkä kukkakaaliapajat sulla on siellä.
      Onneksi suomessaki in repertuaari nykyään muutakin kun vaan ylikypsät sekavihannekset (yäk) ja kukkaaligratiini (no se on kyllä nam).

      Poista
  4. Pitäisi testata, kun on vielä grillikausi. Perhe ei arvosta sen paremmin kukkakaalin makua, kuin tuoksuakaan. Mutta minä rakastan!

    VastaaPoista
  5. NAM! Tätä mä niin teen! (Tai laitan Apupojan tekemään, se kun on mua parempi noissa grillaushommissa.)

    VastaaPoista
  6. Olipas ihan hurjan hyvää! Tänään päätyi kukkakaalipihvit ekaa kertaa meidän grilliin. 3!/4 tykkäs. Tehdään ehdottomasti toistekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 3/4 on tosi hyvä. Meillä on usein 1/4... ;D

      Poista
    2. Todellakin hyvä määrä. Meillä turhan usein 2/4.

      Poista
    3. Pakko muuten mainita: eka kerralla syödessä syötiin samanlaiselta lautaselta ihan sattumalta.

      Poista