About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 18. huhtikuuta 2016

KAIKKI MAISTUU PIIMÄVELLILTÄ

Kuva Matti Hautalehto
Mietin, että kumpi se olisi vetävämpi otsikko, tuo ylimmäinen vai Seinäjoen Superkesä. Siitä tässä taitaa olla enemmän kyse kuin piimävellistä. Paitsi nyt niin kuin henkilökohtaisella tasolla. Enempi piimävellistä.

Mutta superkesää tänne lakeuksille toden totta ennustetaan. On Provinssi, on Tangomarkkinat, on Vauhtiajot. On ristuksen suuri ja komia ja upouusi jalkapallostadioni ja  veikkausliigan kultaa puolustava SJK. On ASUNTOMESSUT. Ja joka välis kaikkia isoompaa ja piänempää (muttei koskaan vaatimatoonta) tapausta. Ja meille tuloo taas kesäkanoja. Nuan niinkun henkilökohtaasella tasolla.

Seinäjokista laifstailia esittelöö juuri uunituore (ja tosi hiano!) munkomia -lehti, joka on luettavissa myös verkossa. Outi ja Matti tulivat meille yks tammikuinen päivä ja olivat varmahan kolome tuntia, kun meillä oli niin hauskaa. Ja nuavvaan syntyi juttu munkin komiasta ja viälä vireo kaupan päälle. Videosta selvinnee tuo otsikkokin. Ei kyllä aivan yksinkertaanen juttu, tuo piimävellin tuunaus. Sen vaan sanon.Ja ulukopaikkakuntaalaaset: Suurin osa seinäjokisista puhuu aivan normaalista!

Tervetuloa Seinäjoelle 2016!


10 kommenttia:

 1. No jopas oli komia video ja lehtijuttu. Terkuin Mimma-täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mimma. Komia kun asema, niinku Laina-tätis kerran musta sanoo.

   Poista
 2. Olipa komia video ja hyvä kokki!

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva video! Tätä katsoisi ja kuuntelisi mielellään enemmänkin :)

  VastaaPoista
 4. Noista kaikenmaailman kissanristiäisistä minua kiinnostaa eniten teidän kanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meirän kanat ja kananesittelijä-tyypit <3 ; muistoja viime syksyltä!

   Poista
 5. Mä komppaan Hannelea :) Koskas me päästään tutustumaan niihin?

  VastaaPoista