About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 21. huhtikuuta 2016

ZEYTUUN


Kenelle ja koska viimeksi on (ilmainen) vesi tarjoiltu näin kauniisti? Zeytuun nappasi pisteet kotiin jo ensimmäisen vesikannun kohdalla.


Zeytuun on yksi Tampereen ehdoton helmi. Tuomiokirkonkadulla, kivenheiton päässä rautatieasemalta sijaitseva pikkiriikkinen Lähi-idän ravintola ja kahvila on auki 10.30-21. Voit myös tilata annokset kotiin. Kutsuvan tuoreet annokset valmistettiin silmiesi edessä ja 8 h seurueellemme järjestettiin hymyssä suin tuolit, jotta pääsimme ahtautumaan kaikki samaan 6 hengen pöytään. Muutenkin palvelu oli iloista ja ystävällistä. Palvelua.Paikan sisustuksessa on unohdettu Lähi-idän kliseet ja ruokahalua ja odotuksia nostaakin entisestään paikan raikas, valoisa ja siisti sisustus.

Ja ne annokset! Meze- lautaset olivat ihanan tuhteja ja maut kohdillaan. Taboulleh oli juuri kuten pitääkin, persiljasalaattia aavistuksella bulguria, baba ganoush oli vielä parempaa kuin itse tekemäni ja hummus aivan täydellistä. Falafelit upean mehukkaita. Paikan arabilätyt tulevat kuulemma Turusta; oli ihana kun leivän päälle oli aitoon tyyliin ripoteltu Za'ataria ja sumakkia. Enemmän tälläisiä huippu kasvisravintoloita!


Ja ettei kenellekään tulisi mitään väärinkäsityksiä, lisäisin, että Zeytuun, joka on muuten oliivi arabiaksi olisi helmi ihan missä tahansa kaupungissa. Missä tahansa.


5 kommenttia:

 1. No olipa ainutlaatuinen paikka ja kokemus ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ainutlaatuinen, vaan kerrankin paikka jossa oli kaikki palikat kohdillaan.

   Poista
 2. Kun tulet Helsinkiin,kokeile ihmeessä JustVegeä:;siellä on tuollaiset samantapaiset pöperöt todella hyviä:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä ! Just lähdössä Tampereelle ja mietin mistä saisi maittavaa vegaaniruokaa vielä klo18 jälkeen :) Pelastukseni ! <3

  VastaaPoista