About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 24. maaliskuuta 2016

KANAKORMA


Rakastan kokata  intialaista, sitä, kun talon täyttää mausteiset tuoksut. Sitten rakastan myös sitä, että intialaiseen ateriaan kuuluu leipä, toisin kuin vaikka aasialaiseen.  Harmistuksekseni naan-leipäni onnistuu joskus, toisinaan uunista tulee enemmänkin tunnbrödiä muistuttavaa näkkäriä. Mutta armahdan itseäni ja ostan usein niitä kaupan puolivalmiita naan-leipiä. Niilläkin pääsee mukavasti tunnelmaan. Ja nopeasti.


Korma on intialaisista curryistä se, joka koetaan kaikkein miedoimmaksi. Mikään ei kuitenkaan estä lisäämästä chiliä ja tekemästä siitä voimakkaampaa. Mieto curry ei todellakaan tarkoita mautonta. Korman maustepaletti on tosi upea ja monivivahteinen ja koska poltetta ei välttämättä ole, herkistyy makuaistikin nauttimaan aivan eri lailla.

Toinen korman tunnuksista on kermaisuus. Reseptin alkuperästä riippuen se saadaan aikaan jugurtilla, kookosmaidolla tai vaikka ihan sillä kermalla. Mun ykkösvaihtoehdoksi kallistuu useimmiten jugurtti, kerman miellän jotenkin niin hirveän länsimaiseksi. Mun tämänkertainen kanakorma resepti on toteutettu Apetinan sivustolle, josta tämä kanakorma- reseptikin löytyy, ja siitä lähti idea perustaa kermaisuus neutraaliin mutta pehmeään tuorejuustoon. Ja sehän oli kuulkaas niin kun se olis tätä reseptiä varten kehitetty. Siis se tuorejuusto.

Meillä pääsiäisenä syödään 2 kertaa lammasta, kerran paahtopaistina ja kerran mun all time favouriteä, nyhtölammasta eli revittyä lammasta. Pyhiin mahtuu myös hillittömät brasilialaishenkiset bakkenaalit pikkuveljen tasavuosien kunniaksi.
Koko ajan syödään. Jees! Välillä täytyy vähän keventää, kalaa ja kasvista repertuaariin. Ja kun haluaa vähän eri makumaailmaa, niin tämä kanakorma on hyvä. Versioni on muutenkin helpotettu, mennään valmiiksi jauhetuilla mausteilla. Todistettavasti niistäkin maku irtoaa.

Hyvää pääsiäisenaikaa kaikille!

Yhteistyössä Apetina.com

4 kommenttia:

 1. Herkullisen näköinen ruoka. Laitanpa muistin! Meillä(kin) pääsiäinen on vähintään yhtä iso ruokajuhla kuin joulu, ellei isompi. Ainakin tavallaan rennonpi kun ei ole niin paljon perinteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Pääsiäisenä ei tartte syödä samaa ruokaa useana päivänä. Paitsi mämmiä! Mutta ei sitäkään kerkiä kun pitää kokeilla montaa muutakin jälkkäriä!

   Hauskaa, että sanot herkullisen näköinen. Intialaiset curryt kun on lähtökohtaisesti vähän epämääräisen näköisiä kun kaikki peittyy paksuun kastikkeeseen. Kiva, jos kuitenkin sain välitettyä jotakin herkullisuudesta!

   Poista
 2. Hauskaa, että curryillään intialaisesti kummatkin. Kanakorma on ihanaa!

  VastaaPoista