IsoHoo on suklaahiiri. Sillä on piilossa eli jemmassa aina suklaata. Auton keskikonsolissa, ruokakaapissa kahvin ja sokerin takana, makuuhuoneen lipaston sukkalaatikossa, repussa...
Löysin kivan kakkureseptin ja toteutin siitä oman versioni isänpäiväksi. Omastani tuli hyvin valuva, koska lisäsin kuorrutteeseen vahingossa tuplamäärän kermaa. Kakusta tuli myös paljon esikuvaansa värittömämpi, sillä kaikki väri jäi karkkipapereihin. Kakku kruunattiin pussillisella Marabou Twistiä, IsoHoon lempparia. Maitotytön tärkeä tehtävä oli kuoria makeiset.
Se olikin aika tarkaa puuhaa.
Ohps. Daimia oli hankala kuoria , niin piti vetää vähän hampaillakin.
Tais sinne suuhun päätyä muutama muukin, kun makuun pääsi.
Ja taas sama Daim-vahinko! Siis se meni ihan vahingossa!
Hyvin hoidettu homma kuitenkin noin suurissa linjoissa.
Ja kerrankin niin 'makee' homma, että jaksettiin suorittaa ihan loppuun asti!
Karkkipapereita sitten siloiteltiin vielä suoriksi vähän kuin joskus puoli vuosisataa sitten, Maitotyttö liimasi niitä kartongille ja niin sai pappakin makoisan kortin!
Ja suklaahiiren unelma.
Marabou Twist -kakku
Pohja
110 g voita
1, 25 dl nutellaa
1 dl pähkinävoita
100g tummaa suklaata
0,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 tl vanilja-aromia
2 isoa munaa
1,25 dl vehnäjauhoja
Nutella-Peanut butter-ganache
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa suklaata
2 rkl nutellaa
2 rkl pähkinävoita
Päälle pussillinen Marabou Twistiä. Kuorittuna.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 22 cm irtopohjavuoka (tai piitakkavuoka, kakku on siis tosi matala).
Kuumenna voi, nutella ja pähkinävoi kasarissa, sekoita sileäksi. Ota pois liedeltä ja lisää sekaan paloiteltu suklaa. Anna seistä minuutti ja sekoita sitten niin kauan, että suklaa sulaa joukkoon. Lisää sokeri, suola ja vanilja. Lisää munat yksitellen vatkaten ja lopuksi vehnäjauhot. Kaada taikina vuokkaan ja paista 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.
Ganache
Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se sitten kulhoon paloitellun suklaan, nutellan ja pähkinävoin sekaan. Odota puoli minuuttia ja sekoita sitten sileäksi. Anna jäähtyä sen verran, että alkaa hiukan jähmettyä ja saat levitettyä sen hyvin. Jos se on paksua, tee lusikalla pyörteitä pintaan, älä yritäkkään sileää. Omani oli hyvinkin sileää sattuneesta syystä.
Ripottele Marabou-twistit päälle taiteelliseen näkemykseesi nojautuen.
Herkuttele.
Meillä asuu myös suklaahiiri, enkä se ole minä...
VastaaPoistaMyös meillä asuu suklaahiiri, enkä se ole minä :)
PoistaVoi likat teitä! Ja teidän suklaahiiriämme! :)
PoistaMä innostuin tuosta ensimmäisestä kuvasta, että lakukakku, mutta sehän olikin suklaa.. lakukakku olis kyllä ihana, onnistuukohan semmonenkin jotenkin? T. lakuhiiri joka voisi kyllä kuoria lakutkin :)
VastaaPoistaAnteeksi harhautus! Pitää vissiin alkaa kehitellä lakukakkua, taidan olla sen sulle velkaa!
PoistaMäkin menin lankaan että ohhoh lakukakku, ja olinkin ihan hämääntynyt kun tekstissä puhuttiin suklaasta :D Mutta hyvältä kuulosti, ja täytyy ottaa ohje talteen ;)
VastaaPoistaNo nyt se lakukakku on todellakin tehtävä!
Poista