About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Hot chili churros



No miksei ne churrot voisi olla suolaisia? Eipä ollut käynyt pienessä mielessänikään, mutta onneksi nuo ruotsalaiset ruokalehdet ovat ehtymätön inspiraation lähde. Alkuperäisessä käytetttiin voimakasta salamia, mutta vinkattiin chorizon käytöstä, joten sille tielle lähdin. Lisäsin vielä tuoretta jalapeñoa pilkottuna ja ei kun dippailemaan (alkuperäinen ohje Gourmet 3/15)

Hot chili churrot
20kpl
2 1/2 dl vettä
125 g voita
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 raaka chorizomakkara
1 jalapeño hienonnettuna
1/2 tl savupaprikaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1-2 litraa öljyä friteeraamiseen
1 tl sormisuolaa

Majoneesia dipattavaksi.

Kuumenna vesi, voi ja sokeri kattilassa. Lisää suola, chorizo pikku nokareina, jalapeno ja paprika. Sekoita sitten mukaan jauhot. Ota kattila liedeltä ja työstä taikinaa niin kauan, että se irtoaa reunoista. Anna taikinan levätä 10 min.

Sekoita taikinaan yksi muna kerrallaan. Laita taikina pursotinpussiin ja siihen pieni tähtitylla. Kuumenna öljy kattilassa 180 asteeseen ja pursota aina sormenpituinen tanko öljyyn. Kääntele välillä, anna paistua n. 4 min.

Nosta valumaan talouspaperille. Ripottele hiukan sormisuolaa churrojen päälle ja nauti majoneesin tai lempidipin kera. Itse sain juuri alkuviikosta Atrialta ison paketin tuotteita maisteltavaksi ja kun laiskotti, niin oli helppo ratkaisu avata Atrian pippurimajoneesirasian kansi ja kaataa se tarjoiluastiaan. Helppoa ja kelpo dippiä! Sitä paitsi, maineeni huomioonottaen, kaikki kuitenkin arvelevat, että olen sen tehnyt itse. Eikä tätä dippiä tarvitse tosiaankaan hävetä!

Omista churroistani tuli turhankin ohkaisia, vaikkakin rapeita. Ensi kerralla ehkä suurempi tylla ja hotimpaa savupaprikaa (nyt oli mietoa, kun en löytänyt hottiani), jalapeñoakin voisi laittaa lisää ja mietin, että sipuli olisi myös ihanaa. Ilmaisia vinkkejä, VINK, VINK!

Jään nyt odottelemaan, koska joku innostuu tekemään vaikka aurajuustotippaleipiä....LOL!




Blogistani löytyy muuten ennätyksellisen vähän mitään vappuaiheista ja syynkin tiedän. Toistakymmentävuotta on lähes joka vappu pyhitetty koiraleirille. Muutaman kerran on leiri pidetty helatorstaina, niinkuin tänäkin vuonna. Jotakin kumminkin:

Vappudonitsit
Makiat churrot
Vadelmasima
Munkit




11 kommenttia:

  1. No niin, nyt on hyvä idea. Mä en yhtään välitä makeista churroista, mutta nämä kuulostavat hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin on enempi suolaisen ystävä. Mutta paksumpia tekisin ens kerralla, näistä tuli ihan läpirapeita.

      Poista
  2. Loistoidea tosiaan! Ja nimenomaan chorizolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinakin oli ihanan oranssia. Myös tietysti savupaprikan asiosta.

      Poista
  3. Paras idea ikinä, tällaisia on pakko päästä maistamaan!

    VastaaPoista
  4. Onpa vinkea idea! Voittaa varmasti mennen tullen kaupan chipsimätöt!

    VastaaPoista
  5. oi, kyllä ne naapurit osaa ja chorizo sopii kyllä varmasti miltei paremmin suolaisiin churroihin! Täytyypä katsastaa myös tuo Gourmet lehti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jo aloin miettiä, ettei mun naapurissa oo ketään Minna nimistä...mutta siis tarkoitit noita länsinaapureita... :) . Kyllä niillä ainakin on hyvät ruokalehdet. Vaikka osataan niitä meilläkin tehdä. GRW ja Maku ja Soppa ei vain RIITÄ!

      Poista
  6. Nam! Ja taas pitenee to do -lista yhdellä mahtavalla reseptillä.. :)

    VastaaPoista