About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 24. huhtikuuta 2015

Kuumaa juustoa


Joskus ei meinaa uskaltaa julkaista jotakin aivan yksinkertaista ruokajuttua. Ajattelee, että se on aivan liian jokapäiväinen, kaikkihan sitä nyt näin syö, ihan päivänselvää, että kaikki tykkää ja tietää herkun. Mulla tuli vähän tämä kolmannen maailman ongelmatilanne kun mietin mitä ensimmäisenä tekisin Juustoportin mozzarellasta. Jonkun tajunnanräjäyttävän uuden karhean ruokainnovaation?

Mutta hitsihitsi, kun se mozzarella vaan on niin parhautta valuvaisiksi säikeiksi sulaneena, kerrosleivän välissä tai pizzan päällä. Siellä on sen paikka. Kerta kaikkiaan. Että asia on nyt niin, että tästä ei päästä eteenpäin, ennenkuin saan tämän leivän systeemistäni ulos. Miettikää nyt itse. Lämmin, pehmeän venyvä mozzarella molemmin puolin tomaattia, vähän punasipulia, basilikaa ja rucolaa. Hyvää leipää. Prässiin ja nam.


Mozzarella-tomaatti-sipuli-kerrosleipä

hyvää leipää
voita
Juustoportin valmiiksi siivutettua mozzarellaa
tomaatteja siivuina
punasipulia siivuina
basilikaa
rucolaa
mustapippuria ja suolaa

Voitele yhtä kerrosleipää varten aina kaksi leipää voilla molemmin puolin. Levitä toisen leivän päälle ensin rucolaa, sitten runsaasti juustoa, tomaatit, sipulit, basilikanlehdet, suolaa ja pippuroi, taas runsaasti juustoa ja toinen leipä kanneksi päälle.

Kuumenna voileipägrillissä tai paistinpannulla niin että laitat toisen pannun päälle "prässiksi" ja käännät leivät kerran. Puolita leivät.

Älä polta suuta!

Yksinkertaisimmat jutut on parhaita!

Juustoportin Mozzarella salaisuus on sen valmistuksessa käytetty tosi tuore lähimaito, aivan tästä mun nurkilta, yhdistettynä Lombardiasta tuotuun hapatteeseen. Tiesitkö muuten, että niin ihanaa kun Mozzarella di Bufala onkin, se ei ole paras vaihtoehto vaikka ohuen pizzapohjan päälle. Liian märkää, kas vetistää pohjan. 

Tämä on hyvä.

Yhteistyössä Juustoportti

14 kommenttia:

 1. Noita kuvia syö ihan silmillään. Lämmin, valuva juusto on vastustamatonta.:)

  VastaaPoista
 2. Oli sen verran hyvät kuvat ja uvaileva teksti, että rupeaa kuola valumaan. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tomaattis-sipuli-juusto on kyllä yks parhaita kerroslämppäreitä. Joskus häämatkalla kun kierreltiin kuukausi Taikuissa, sain ruokamyrkytyksen ja olin ihan tööt vuorokauden. Ihanaa tairuokaa oli siihen asti tullut tietysti ahmittua, mutta jotenkin kaiken yökkäämisen jälkeen se ei oikein herättänyt ruokahalua heti tervehdyttyä. KOSKAAN en oo ollu niin onnellinen ravintolan listalta löytyvästä cheese, tomato and ondion sandwichistä!

   Poista
 3. Grillileipä ja valuva hyvä juusto. Toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun esitit asian noin, niin siitäpä tulikin mieleen, että pitääpä kesälläkin valmistaa grillissä! Jortenkin ei oo tullu ikinä tehtyä.

   Poista
 4. Mitä juustoa suosittelisit mozzan sijaan pizzaan? Tää on kyllä yliherkullisen näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis tietenki suosittelen esim, tätä Juustoportin mozzaa, se on kiinteää, olematta kumimaista ja ei siis kostuta pizzanpohjaa tai kerrosleipää. Kyllä Mozzarella on sulavaisuudeltaan ja venyväisyydeltään ja neutraalita maultaan 1 vaihtoehto pizzaan. Tietenkin jos haluaa jotain voimakasta makua, niin sitten (ehkä mozzarellan lisäksi) kaikenväriset homejuustot, vuohenjuusto ja muut rasvaiset hyvin sulavat voimakkaat juustot, emmentalkin käy ja gruyere. Edam ei ole pizzajuusto, se vaan venyy ja venyy ja venyy...

   Poista
 5. Oooooh! no kyllä tämä vaan kannatti julkaista! upea kuva ja grillileivät on niiiin hyviä :)

  VastaaPoista
 6. Tähän tulis nyt rivi sellaisia kuolaa valuvia hymiöitä. Läääh! Ja mitkä kuvat!

  VastaaPoista