About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Grilliribsit 2014 - ne parhaat!

 
 
 
Tämä on mun paras  possun grilliribsi-reseptini 2014. Koska en ole muunlaisia vielä tehnytkään tänä vuonna. Meinaan kyllä koittaa keksiä pyörää vielä uudelleen, mutta ensin on otettu kunnonmakupohjat tällä jo aikaisemmin julkaistulla ohjeella. Ihan vaan laitan uuspostauksena, koska jollakin on kuitenkin mennyt ohi. Pikku muikkari.
 
Ikikysymys on paahtaako vai keittääkö ribsit. En tyrmää keittämistäkään, koska jo vanha kansahan sanoi, että joka keitetyn paistaa, se makian maistaa. Jollain peri-amerikkalaisella  BBQ- sivustolla  luin kuitenkin pönkitystä  paahtamiselle, tavalle millä olen tehnyt ribsejä viime vuodet. Itseasiassa olen alentanut lämpötilaa ja pidentänyt paahtoaikaa alkuajoista.
 
Lihaa keittämällä saadaan nimittäin...makoista lientä! Sinnehän ne makuaineet vesiliukoisena liukenee!
 

 
Ota siis possun panosvyöt tarpeeksi ajoissa huoneenlämpöön. Asettele uuninpellille leivinpaperin päälle ja hiero kuivamausteseoksella. 
Paahda uunissa 150 asteessa n. 2h kunnes tunnet lihan alkavan vetäytyä luista.
 
Sudi ribsit yltä päältä grillauskastikkeella. Grillaa niihin tahmeat pinnat varoen palamista miedolla lämmöllä.
 
Leikkaa pienemmiksi paloiksi ja kalua luut puhtaaksi.
 
Ohje mausteseokselle ja Hoisin-kastikkeelle löytyy TÄÄLTÄ.
 
Näin yksinkertaista se on. Voit toki käyttää jotain savunmakuista valmiskastikettakin.
 
Onko Nälkä -blogista löytyy myös aivan hillittömiä grillauskastikkeita. Hillittömien grillausohjeiden lisäksi.
 
 

10 kommenttia:

 1. Minä olen täsmälleen samaa mieltä tuosta uunissa paahtamisesta. Ja mies taas kannattaa keittämistä. No, se tekee niin kuin tekee joka tekee ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan!
   ...ja tähän mottoon liitän vielä yleisesti huushollin pitoani koskevan lauseen, että jos jotakin jätän tekemättä, niin siksi, että minä itte sen joudun kumminkin lopulta tehdä. Piste.

   Poista
 2. Minäkin olen ehdottomasti uunin kannalla. Taidan tehdä vielä alhaisemmassa lämpötilassa ja pidempään, mutta en nyt ala vannoa, että olisi parempi tekniikka. Taidan vain olla tapojeni orja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen sikafarmariministeri rouvan sanoneen, että kaikki yli 125 asteessa pilaa sian. Ettei alhainen olo huono, Jonna, mutta aina en vaan jaksa niin matalassa niin kauaa. Se uuniin tuijottelu vasta raskasta onkin. Ja joka tarkistureissulla uuninluukusta pelmahtava tuoksu. Kidutusta.

   Poista
 3. Minä nakkaan kannelliseen pataan marinadeineen 200 asteeseen tunniksi. Luonnollisesti tämä on ainoa oikea tapa 😜

  VastaaPoista
 4. Olen NIIN samaa mieltä tuosta keittämisestä. Lihaan jää semmoinen löllykkä rakenne sen lisäksi, että maut liukenevat liemeen. Ja possunlihan keittoliemestä en kuitenkaan valmistaisi mitään, joten haaskuuta, haaskuuta.... Nyt on pakko lähteä lihakauppaan ostamaan ribsejä :)

  VastaaPoista
 5. Ai ai. Taas kilahti ribsiprovikat! ; D

  VastaaPoista
 6. Ai ai. Taas kilahti ribsiprovikat! ; D

  VastaaPoista