About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

KAFFILLEEEEEE!
Kahvin kanssa maistuu myös suupalanen jotakin pientä, usein makeaa, vaikka omat parhaat kahvihetket ovat ehdottomasti ne kun metsässä istuu kannonnokkaan, avaa rapisevaan voipaperikuoreen kääräistyt rukiiset eväsleivät ja nauttii ne termospullokahvien, tai mikä vielä parempaa, nokipannukahvien kanssa. Kahvi ei ole minulle jokapäiväinen juoma, siksi nautinto kahvihetkistä onkin aina erikoishetki.Paulig julkaisi kevään juhlakauden kunniaksi vaaleapaahtoisen mutta tiivisaromisen Presidentti Special Blend sekoituksen.

Pauligin kolmas Special Blend- vuosikertakahvi saa seurakseen rustiikin kutsuvan filotaikinaleivonnaisen. Kupillinen erinomaista kahvia kohtaa lehtevän kuoren alla pehmeänkinuskisen sydämen, jonka suolahiutaleet tiivistävät Nariño-pavun aromit. Pekaanipähkinän maku jää viipyilemään. Parissa suupalassa kaikki mitä kahvi kaipaa.

Hyviin hetkiin. Juhliin, vierastarjottavaksi, piknikille tai ihan vaan omaksi iloksi. Leivonnainen ei ole liian hieno, silti se on tarpeeksi erilainen herättämään kiinnostuksen. Makupari ei tällä kertaa perustu makeuteen vaan rapsakkaan suutuntumaan ja suolakiteiden herättelemän kahvin aromiin.


 

Helppokin kuin mikä.
 


 
Filoringit suolakinuskista ja pähkinöistä
n. 80kpl
 
1 paketti filotaikinaa 450g
1tölkki valmiskinuskia kondensoidusta maidosta
200g pekaanipähkinöitä
2 tl sormisuolaa

100g voisulaa voiteluun
 
 
Sulata filotaikina ja avaa rulla. Jaa taikinasivut kahdeksi pakaksi. Levitä molempien taikinapakkojen päälle tölkistä paksua kondensoitua kinuskia. Rouhi pecanpähkinät ja levitä ne kinuskin päälle, lopuksi ripottele päälle hiukan sormisuolaa.
 
 
Halkaise molemmat taikinalevykerrokset vielä puoliksi ja rullaa ne pituussuuntaan rulliksi ja leikkaa kukin rulla 20:ksi sormenlevyiseksi palaksi. Nosta rullat uuunipellille leivinpaperin päälle ja voitele voisulalla. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
 
 
Paulig lähetti pikkuruisen pressopannun kahvipakettien kera ja pääsin eka kertaa kokeilemaan kahvin valmistusta sillä. 3-4 mittalusikallista kahvia pohjalle, päälle juuri kiehunut vesi, kansi päälle, ettei aromit karkaa ja 4 minuutin kuluttua mäntä alas. Kahvi on valmis nautittavaksi. Helppoa ja näppärää ja HYVÄÄ! Kahvipakettien kuljessähän on nykyään tuo pressopannun kuva, mikäli kyseinen suodatuskarkeus soveltuu sille.Teillä, hyvät lukijat on nyt mahdollisuus valita suosikkinne toinen toistaan herkullisimmista (ja luultavasti jokaisesta omaani kauniimmasta, saankohan mä sääliääniä?....) makuparileivonnaisesta Pauligin kotisivuilla. Eniten ääniä kerännyt resepti tarjotaan Paulig Special Blend 2014 kanssa Pauligin ständillä Taste of Helsinki tapahtumassa kesäkuun puolessavälissä.http://blogirinki.fi/
yhteistyössä Paulig


7 kommenttia:

 1. Kaikista maailman jutuista, haluaisin olla kahvi-ihminen. Juuri tuon kaiken kuvailemasi takia. Nämä näyttävät hurjan herkuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvinjuonti ei ole mullakaan geeneissä. Kiitos erikoiskahvien, siitä on tullut mulle herkkuhetki.

   Poista
 2. OMFG miten hyvän näköisiä!!! Paisuisin melkoisiin mittoihin, jos noita olis tarjolla joka kaffekupin kanssa, jonka kumoan päivässä... :-D

  VastaaPoista
 3. No aikasta kiva idea Nanna! Veikkaanpa että ihanan cruntsia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi, on cruntsia, en halunnu tehdä semmosia liian tahmaisia baklavatyyppisiä.

   Poista
 4. Ihanat herkut;sekoitus lähi-itää ja vähän muuta,nami:)

  VastaaPoista