Kahvin kanssa maistuu myös suupalanen jotakin pientä, usein makeaa, vaikka omat parhaat kahvihetket ovat ehdottomasti ne kun metsässä istuu kannonnokkaan, avaa rapisevaan voipaperikuoreen kääräistyt rukiiset eväsleivät ja nauttii ne termospullokahvien, tai mikä vielä parempaa, nokipannukahvien kanssa. Kahvi ei ole minulle jokapäiväinen juoma, siksi nautinto kahvihetkistä onkin aina erikoishetki.
Paulig julkaisi kevään juhlakauden kunniaksi vaaleapaahtoisen mutta tiivisaromisen Presidentti Special Blend sekoituksen.
Pauligin kolmas Special Blend-
vuosikertakahvi saa seurakseen rustiikin kutsuvan
filotaikinaleivonnaisen. Kupillinen erinomaista kahvia kohtaa
lehtevän kuoren alla pehmeänkinuskisen sydämen, jonka
suolahiutaleet tiivistävät Nariño-pavun aromit. Pekaanipähkinän
maku jää viipyilemään. Parissa suupalassa kaikki mitä kahvi
kaipaa.
Hyviin hetkiin. Juhliin, vierastarjottavaksi, piknikille tai ihan vaan omaksi iloksi. Leivonnainen ei ole liian hieno, silti se on tarpeeksi erilainen herättämään kiinnostuksen. Makupari ei tällä kertaa perustu makeuteen vaan rapsakkaan suutuntumaan ja suolakiteiden herättelemän kahvin aromiin.
Helppokin kuin mikä.
Filoringit
suolakinuskista ja pähkinöistä
n. 80kpl
1 paketti filotaikinaa 450g
1tölkki valmiskinuskia
kondensoidusta maidosta
200g pekaanipähkinöitä
2 tl sormisuolaa
100g voisulaa voiteluun
Sulata filotaikina ja avaa
rulla. Jaa taikinasivut kahdeksi pakaksi. Levitä molempien
taikinapakkojen päälle tölkistä paksua kondensoitua kinuskia.
Rouhi pecanpähkinät ja levitä ne kinuskin päälle, lopuksi
ripottele päälle hiukan sormisuolaa.
Halkaise molemmat
taikinalevykerrokset vielä puoliksi ja rullaa ne pituussuuntaan
rulliksi ja leikkaa kukin rulla 20:ksi sormenlevyiseksi palaksi.
Nosta rullat uuunipellille leivinpaperin päälle ja voitele
voisulalla. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Teillä, hyvät lukijat on nyt mahdollisuus valita suosikkinne toinen toistaan herkullisimmista (ja luultavasti jokaisesta omaani kauniimmasta, saankohan mä sääliääniä?....) makuparileivonnaisesta Pauligin kotisivuilla. Eniten ääniä kerännyt resepti tarjotaan Paulig Special Blend 2014 kanssa Pauligin ständillä Taste of Helsinki tapahtumassa kesäkuun puolessavälissä.
yhteistyössä Paulig |
Kaikista maailman jutuista, haluaisin olla kahvi-ihminen. Juuri tuon kaiken kuvailemasi takia. Nämä näyttävät hurjan herkuilta.
VastaaPoistaKahvinjuonti ei ole mullakaan geeneissä. Kiitos erikoiskahvien, siitä on tullut mulle herkkuhetki.
PoistaOMFG miten hyvän näköisiä!!! Paisuisin melkoisiin mittoihin, jos noita olis tarjolla joka kaffekupin kanssa, jonka kumoan päivässä... :-D
VastaaPoistaäääh, filotaikinahan on pelkkää ilmaa!!!
PoistaNo aikasta kiva idea Nanna! Veikkaanpa että ihanan cruntsia :)
VastaaPoistaKiitos Terhi, on cruntsia, en halunnu tehdä semmosia liian tahmaisia baklavatyyppisiä.
PoistaIhanat herkut;sekoitus lähi-itää ja vähän muuta,nami:)
VastaaPoista