About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

IHMISKOE


Amatöörit ja ammattilaiset on erikseen, sehän on selvää. Huomenna laitetaan lakeuksien likka (tai ehkä pitäis laittaa, että akka) lujille: pääsen päiväksi Dietan ammattilaiskeittiöön (missä saattaa olettaa laitteidenkin olevan vimpan päälle...) toteuttamaan varsin ihanalle, mutta myös erittäin kriittiselle kohderyhmälle Sinne-ravintoloihtija Kai Kallion suunnitteleman menun. Apupoikieni taso on kuitenkin sellaista luokkaa, että en osaa päivää pelätä, vaikka valmistettavana onkin 5 ruokalajin menu ensiluokkaisista raaka-aineista n. 25 hengelle. 

Kysehän on siis tästä tilaisuudesta.
Huomenna se nähdään osaanko olla mitään muuta kuin tiellä. Tänään sain alustavan menun ja se oli pyörryttävän ihana syöjän kannalta. Mutta tajuttoman vaativa tälläiselle perheenäiti-kokkaajalle. Pidän menun vielä salattuna, mutta voin kertoa, että paikan tilaisuudesta varanneet ovat tehneet kyllä loistoratkaisun.Saa nähdä, mitä nousee, minkä näköisenä ja missä aikataulussa? Odotan innolla päivän kokkikoulua ja lupaan kertoa teille rehellisesti oman työpanokseni määrään. Odotan päivää myös suurella nöyryydellä, on ainutlaatuista päästä saman piisin ääreen huippuammattilaisten kanssa. Ja vaikka olenkin tälläinen iloinen hölöttäjä ja huseeraaja, luulen, että kanssani aikaisemmin työskennelleet kokit (kokki-tarjoilija suhteessa) varmasti allekirjoittavat sen, että olen aina suhtautunut kunnioituksella luukun takana taikojaan tekeviin keittiöammattilaisiin. 

Palvelusta on kirjoitettu viime-aikoina paljon ja sen toimivuuden perustana on kyllä tarjoilijan ja kokin ammattisuhde, joka perustuu molemminpuoliseen luottamukseen ja kunnioitukseen toisen ammattitaitoa kohtaan.

Jaa-a hakoteillä taas, ajatus rönsyilee. No, jos näin käy huomenna keittiössä, ehkä Cheffit laittavatkin mut tarjoilemaan....Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteen ilmoittautuneet bloggaajakolleegaani! Odotan työntäyteistä, opettavaista päivää ja ihanaa, iloista iltaa seurassanne.

(Pitääkö jäädä tiskaamaan?...)

30 kommenttia:

 1. voi tokkiinsa kuinka täälläkin ollaan ihan täpinöissä pohjanmaan tähtikokista :-) huomiseen!

  VastaaPoista
 2. Lähden hyvissä ajoin, klo 6.22 junalla, etten vaan myöhästy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samoissa ajoissa, samoissa ajoissa

   Poista
  2. ai ihanaa - tämähän muuttuu aina vain paremmaksi kun tuon Campanisusenkin pääsee ihan livenä tapaamaan :-) Kyllä nyt on odotukset korkealla!

   Poista
  3. Sitä samaa Andalusiana ja Campasimpukka. Hauskaa vihdoin nähdä :) Tulkaa reippaasti vaan moikkaamaan jos en heti nää teitä mutta eiköhän meidät esitellä kaikki!

   Poista
 3. Nanna! Pääsen siis maanpäälliseen heaveniin!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mutta miksi sua jännittää? Ekkai sä ketää kranttuja oo menny kutsumahan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tehän nyt kranttuja ootte vasta! Mutta en mä kyllä teitä jännitä kun mulla on niin hyvä back up. Ehkä jännitän enemmänkin leikkaanko sormeni irti siellä keittiössä kun yritän näyttää pätevältä pilkkojalta...

   Poista
  2. Tosi kivaa päästä mukaan, kiitos kutsusta. Ja vähän jännittää nyt itseäkin kun tässäkin ketjussa on monta joita en ole koskaan livenä tavannut :) Tosi kivaa piristystä tähän arkeen. Älyttömän kiva juttu Nanna että halusit jakaa tämän palkintosi tähän tyyliin.:)

   Poista
  3. Ai niin - tartteeko olla järkevät kengät!?!! ;)

   Poista
 6. Täällä ollaan jo ihan täpinöissä!! huomiseen :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Kerrotaan sulle ihan kaikki kaikki, niin varmaan helpottaa.... ;D

   Poista
 8. Voi, kun olis ollu kiva päästä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä on tämä välimatka ongelma aina... kutsuhan oli kaikille!

   Poista
 9. Hei, laitoin sulle postia huomisesta, toivottavasti viesti tavoittaa sinut!

  VastaaPoista
 10. Itse en olekaan aiemmin missään blogieventeissä käynyt joten odotan iltaa mielenkiinnolla. Tsemppiä kokkailuun, lupaan syödä kaiken (joka omaan ruokavalioon sopii)! :)

  VastaaPoista
 11. Voi ettö.olen.kade,Mäkin.haluaiain.syödä.sun.laittamua.herkkuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa mun herkut oli astetta parempia kun oli niin huippu takapirut.

   Poista
 12. Hyvin vedetty! Mahtavaa ruokaa ja vähintään yhtä hyvää seuraa. Kiitos armaani!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Nanna! Oli huippua.

  Blogin puolella on myös postaus iltapäivästä.

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana postaus. Mulla on synnytystuskia postauksen suhteen. Liikaa sanottavaa, että kukaan jaksais lukea ja tosi vähän/huonoja kuvia...sattuneesta syystä.

   Poista