About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 12. marraskuuta 2013

Keittiö sekaisin- sikin sokin!


Otsikon olen varannut itselleni jo aikaa sitten. Siihen tulevaan -liekö koskaan tulevan?- postaukseen, jossa esittelen keittiöni. Jos se koskaan olisi esittelykunnossa. Ylempi keittiö ei nimittäin ole meikäläisen, vaan Vatsasekaisin Kilinkolin -Riikan keittiö, jonka graafisen tyylikkyyden onnistuimme saamaan kaaokseen ihan kolmeen pekkaan, Riikka, Kivistön -Mari ja minä.

Hauskaa oli kuitenkin kokata, ja vielä hauskempi syödä. Teimme kattauksen sekalaista sormiruokaa. Riikka teki meksikon suosikkejaan tacos al pastor ja Marin kanssa yhdistettiin voimamme, minä paistoin pohjanmaalla jo edellisyönä nyhtöpossun ja Mari hommasi tykötarpeet, kastikkeet ja kimchit sun muut salaatilehdet , Bo ssäm' iähän siitä tuli.



Pöytään ilmestyi myös Kungfu Girl, mikä myöhemmin ajatellen saattoi olla suuri virhe.


Niin tai näin, vietimme hauskan ja jännittävän helmikuisen iltapäivän kokaten, syöden ja nauraen parhaassa seurassa. Ja juuri nyt alkaa jännittää, että mikä se meitä niin naurattikaan. Ja tuleeko tänä iltana itku?


That's up yours, niinkuin Nykäsen Matti sanoisi sillä tänään tiistaina tulee Yle 2:lta Blogistania ohjelma kello 19.00. Jakso kertoo ihastuttavan ihanasta Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista.
Jostain syystä vierailulle saapuvat myös Kivistö ja Kaikki äitini reseptit tyypit. Onneksi vaan 3x2 minuuttia. Arvatkaa oliko kiire syödä?

40 kommenttia:

  1. Ja mä lähdin heti YleAreenasta etsimään mut siis se tulee vasta tänään tiistaina... ;)

    VastaaPoista
  2. Vou,oikeen julkkis :) ja toi keittiö ylimmässä kuvassa on jotenkin tuttu,siis sotkunsa puolesta. Siks en taida postata keittiöstäni,ikinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tuon perusteella kyllä julkimoa leivota. Ennemminkin " nevähööd"-tyyppi :)

      Poista
  3. Äiti taas huomauttaa, että Ilkka-lehden mukaan ohjelma tulee klo 19.30 ei klo 19.00. Parempi katsoa jo klo 19, niin ehtii näkemään......:)

    VastaaPoista
  4. Voi apua, ole Nanna onnellinen, ettei sun kesäkuinen keittiö päätynyt valtakunnan televisioon. Ilikka on muutes oikeassa, oikea näytösaika on 19.30. Mutta kiitos vielä kauhiasti kun suostuitte mukaan Marin kanssa. <3 <3

    VastaaPoista
  5. Kiitos tilannetiedotuksesta, maailma siis pysähtyy tänään joko kello 19 tai 19.30, kun blogaanit katsovat tv:tä!

    VastaaPoista
  6. Hyvä kun muistutit. Telkkari auki siis 19:30!

    VastaaPoista
  7. Ai niin, tuo tulee tänään! Kiitti muistutuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja näkööhän sen tosiaan areenasta jälkikäteenkin

      Poista
  8. Olen reissussa, joten pitää ehdottomasti katsoa, kun palaan kotiin. Olen kuvitellut, että olen ainoa kotikokki, joka saa keittiön saikin sokin lähes hujauksessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitko laittaa meidän äitille kirjallisena tuon, se elää siinä uskossa, että minä oon ainutlaatuinen keittiön sotkemisen suhteen...

      Poista
  9. Oujee, telkkari auki niinku olisjo!

    VastaaPoista
  10. No en sitten ihan väärässä ollut, kun justiin (justhin ;)) telkkarista bongasin parin kesän takaa tutut kasvot..
    Ragletteja (olikohon toi nyt oikea termi..) saman pöydän ääressä terassilla syötiin ja päälle Nannan reseptillä tehtyä huippuhyvää marenki-manskikka-kakkua (kaakkua?). Arvaatko missä ?
    Ihanaa kuunnella oikein kunnon murretta telkkarista! Ja muutenkin leppoisa tunnelma. Että terveisiä vaan sinne teille ja tutuille naapuriin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annukka, olipas hauska, että löysit tänne! Naapurit lähettää takas! Ja me kans!

      Poista
  11. Kahtottu on, kiva oli vilkuilla ruokabloggareita ja nyt ihan eri tavalla lukee teitin blogejakin, hienoa :), niin ja pihkuran hyvänkuuloset herkut teillä oli :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No herkut oli kyllä! Siinä ohjelmassa jäi mainitsematta kokonaanuo Riikan ihanat tacot. Muuten kyllä leikkaus saa ihmeitä aikaan, tuli niinkun hömpästä asiaohjelmaa...

      Poista
  12. Oli mukava ohjelma. Tuossa ohjelmassa te keskustelitte mm. ruokakasvatuksen saamisesta kouluihin. No, sinne yrittää mediakriittisyys-, taide-, some-, kultturi- jne. kasvatukset. Eli jos kaikki tahot saisivat tahtonsa läpi, olisi pikku koululaisilla varmaan 26 tunnin työpäivät.

    Mutta ihan huuhaata tuo toive ei ole. Tiedän, että mm. ranskassa joissakin kouluissa ruoka tarjoillaan oppilaille pöytään! Hui! Meillä tosiaan on ne (ei nyt sentään 15 min) lyhyet ruokatunnit.

    Mutta milloin meille suomalaisille, multaa kynsien alla olevalle kansalle, on ruoka pöytään tarjottu? Kunhan nyt oppilaat oppisivat edes arvostamaan hyvää ja normaalia kouluruokaa. Esim. kokoliha on joillekin oppilaille jotain todella käsittämätöntä, kamalaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Itseasiassa me ei kukaan edes muistettu, että puhuttiin kouluruokailusta, niin paljon kerettiin jutella asiaa jaa varsinkin sen vierestä kuvausten aikana. Että se vähän korostui tuossa.

      Poista
  13. Nanna, juuri kirjoitin Riikan blogiin, että eikö ne kuvanneet teidän sotkujanne ollenkaan. No, tällähän ne sotkut ovat ;)) Hyvä, että oli reportteri paikalla.

    Hienoa, että viriää keskustelua ruokakasvatuksesta kouluissa. Aikas monta juttua olisi minullakin aiheesta, mutta jääköön toiseen kertaan... saattaisi mennä paasaukseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan se iso ja tärkeä aihe. Tuollasesta ohjelmasta on vaikea kyllä napata sanojankaan sanomaa, painotukset saattaa vähän vääristyä.

      Mutta kiva kun kattsoit. Ja sotkun määrä...se on tosiaan vakio!

      Poista
  14. Mahtavaa, että saatiin näytille myös sotkuinen blogikeittiö :D Meillä ainakin näyttää enemmän tuolta yleensä.

    Riikan blogiin kommentoinkin jo, että oli kyllä tosi kiva jakso. Ja ruokapohdinta oli kiinnostavaa kuultavaa. Onko teillä kohta oma kokkishow telkkarissa? :)

    VastaaPoista
  15. Juhuu mun favoritti! Oli hauska nähdä! Te olitte vaan niin fiksuja eilenkin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varsinkin allekirjoittaneesta FIKSUUS suorastaan paistoi läpi. Kiva kun katsoit.

      Poista
  16. No ei todellakaan tarvinnut itkua vääntää, teidän taikka katsojan, niin oli mukavaa katsottavaa!! Tosi kiva oli nähdä ketä te ootte. Jokohan sitä lopulta uskois että nyhtöpossu olis hyvää, vaikkei possua syökään ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Ainakin jaksosta kävi selville, että Riikka on kaikin puolin ihana! (Ollaan minä ja Marikin oikeesti, mutta me haluttiin pitää todellinen luonteemme piilossa... :) )

      Poista
    2. Hömppä! Kyllä se teidän ihanuus välittyi hyvin! (Täytyy ehkä alkaa tarkkailla sanomisiani, ettei sieltä suunnalta kohta lennä mulle kunnianloukkaussyytettä...)

      Poista
  17. Mä just suunnittelin tänään jonkinlaista pientä omakeittiö postausta. Tosin eipä toi mun kummoinen kyllä ole ja pienikin :D

    VastaaPoista
  18. Te olitte kaikki ihan omia ittejänne. Eli ihania. Ja Nannakin tehokkaasti vedit mattoa jalkojen alta, kun Mari yritti olla fiksuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mun liikanimi pitäis olla ehkä kuitenkin Teilaaja.

      Poista
  19. Olipas hauska nähdä Nannan ja Marin naamat 'livenä', kun teitä en ole koskaan tavannut. Ja että tuli nälkä noista ruoista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ruuat oli parempia kun naamat! Oli meillähauskaakin, vaikka se kitkotus oli suurelta osin poistettu.

      Poista