About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 29. marraskuuta 2013

Chili-kanelibrownies


Ei voi valittaa. Priimaa tuli. Resepti yleisön pyynnöstä!

Vaikka viime yönä ehdin nukkua vain 2,5 tuntia ja manasin chilikanelibrowniet välillä alimpaan helvettiin, nyt on hyvä olla.  Reseptiä pyydettiin.

Chili-kanelibrownies
(resepti on uuninpellilliselle ja se on gluteiiniton.)
300g voita
4 dl sokeria
4 munaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
400g tummaa suklaata
2 tl chilijauhetta (Ancho chili powder)
1rkl kanelia
2 dl perunajauhoja

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi valkeaksi vaahdoksi. Lisää  mukaan chili ja kaneli.
Paloittele suklaa ja sulata se miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Kaada seoksen joukkoon sulanut suklaa. Sekoita.
Lisää sitten munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lopuksi kaakaojauhe ja perunajauho.

Kumoa leivinpaperille vuoratulle uuninpellille ja tasoita. Rasvasin leivinpaperin tällä kertaa kun on ollut vähän viimeaikoina huonoja kokemuksia. Tai sitten olen sekoittanut voipaperi ja leivinpaperirullan...

Paista juuri ja juuri kiinteäksi ja anna jäähtyä täysin, vaikka ulkona jos on kylmä, ennen kuin alat leikkauspuuhiin. Browniet kyllä kiinteytyvät vaikka lämpimänä tuntuisi aika löllöltä vielä.

Brownien pintahan halkeilee, joten joskus paloja on mahdoton tosi vaikea saada nätisti leikattua. Tästä satsista halusin minisuupaloja ja koska moisten leikkaaminen keskellä yötä tuntui yliluonnollisen vaikealta, vaihdoinkin veitsen muottiin ja otin pikkupyörylöitä koko taikinasta. Tämä onnistuikin hyvin. Pellillinen on aika ohut eli sopii mainiosti minibrownieseihin, niistä tulee sopusuhtaisen kaunita ylipaksujen tornien sijaan.




Ulkonäköä kohentaa vielä kummasti päälle siivilöity kaakaojauhe tai tomusokeri, tai tässä kaakaotomusokeri, ja veitsellä huolettomasti rouhitut pistaasipähkinät.


Ja se chilikanelinen, kurkussa kaihertava jälkipotku, sese on ihana!


21 kommenttia:

  1. Ihanaa että nämä ovat kaiken muun lisäksi vielä gluteenottomia!Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Sitä nyt ainakin, ellei vegaania! kts. alempi kommentti.... :)

      Poista
  2. kananmunat pitäisi vaihtaa kanssa jos vegaania haluaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ....sekä vegaani, ellen nyt aivan ole hakoteillä....
      Noin luki reseptissä ja poistin sen nyt kokonaan, kun olis tullut niin sotkuista selittelyä muuten. Mulla oli kyllä kok ajan tunne, että ei tämä näin helppoa oo....:
      Jösses, mä oon tyhmä!
      Kiitos Hanniina!

      Poista
    2. Mä hihitelin täällä myös noita munia <3

      Poista
  3. Ihanalta näyttää, näitähän on pakko kokeilla. Ja ei o vegaani kun on elävästä kanasta tullutta munaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kanan pylly!
      Kiitos korjauksesta. Itseni toistamisen uhallakin: jösses tunnen itteni tyhmäksi!

      Poista
    2. Mitä suotta, parin tunnin yöunilla voisi odottaa pahempaakin ;)

      Poista
  4. Tämä tuli kuin tilauksesta, kiitos! Näyttää ihan hurrrrjan hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanata, jos pääsee Sipulan keittiöön! Siellä on aina niin hyvät reseptit! :)

      Poista
  5. Vou,onpa nättiä. Kyllä tuo pistaasi vaa kruunaa maullaan ja väreillään. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä oon ihan pistaasifani, nyt sitä jo saa meiltäkin päin ilman että tarttee itte ruveta kuorimaan. Sekin on tehty...

      Poista
  6. Ihanat browniet ! Niin hyvän näköisiä ja kaneli on mun yksi ikisuosikki makuna. Kokeiluun menee siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesitkös muuten, että kaneli on myrkyllistä?
      luin siitä tänä vuonna ja olin aivan sokissa!

      Poista
  7. Herkulliset mausteet! :)

    VastaaPoista
  8. no ohan muuten mainion kuulosta ja näköistä settiä sulla!

    VastaaPoista
  9. Hei vaan, jos juhlat lauantaina niin kuinka etukäteen nämä voisi tehdä? Säilytys? Olen tehnyt näitä kerran, kauan sitten ja olivat ihan älyttömän hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaiten säilyy mehevyys pakkasessa, jääkaapissa muutamia päiviä. Pakkaseen tekisin itse valmiina paloina ladottuna rasioihin, voipaperi kerrosten väliin. Sulatus juhla aamuna.
      Ihania juhlia!

      Poista