About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 12. marraskuuta 2013

Keittiö sekaisin- sikin sokin!


Otsikon olen varannut itselleni jo aikaa sitten. Siihen tulevaan -liekö koskaan tulevan?- postaukseen, jossa esittelen keittiöni. Jos se koskaan olisi esittelykunnossa. Ylempi keittiö ei nimittäin ole meikäläisen, vaan Vatsasekaisin Kilinkolin -Riikan keittiö, jonka graafisen tyylikkyyden onnistuimme saamaan kaaokseen ihan kolmeen pekkaan, Riikka, Kivistön -Mari ja minä.

Hauskaa oli kuitenkin kokata, ja vielä hauskempi syödä. Teimme kattauksen sekalaista sormiruokaa. Riikka teki meksikon suosikkejaan tacos al pastor ja Marin kanssa yhdistettiin voimamme, minä paistoin pohjanmaalla jo edellisyönä nyhtöpossun ja Mari hommasi tykötarpeet, kastikkeet ja kimchit sun muut salaatilehdet , Bo ssäm' iähän siitä tuli.Pöytään ilmestyi myös Kungfu Girl, mikä myöhemmin ajatellen saattoi olla suuri virhe.


Niin tai näin, vietimme hauskan ja jännittävän helmikuisen iltapäivän kokaten, syöden ja nauraen parhaassa seurassa. Ja juuri nyt alkaa jännittää, että mikä se meitä niin naurattikaan. Ja tuleeko tänä iltana itku?


That's up yours, niinkuin Nykäsen Matti sanoisi sillä tänään tiistaina tulee Yle 2:lta Blogistania ohjelma kello 19.00. Jakso kertoo ihastuttavan ihanasta Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista.
Jostain syystä vierailulle saapuvat myös Kivistö ja Kaikki äitini reseptit tyypit. Onneksi vaan 3x2 minuuttia. Arvatkaa oliko kiire syödä?

40 kommenttia:

 1. Ja mä lähdin heti YleAreenasta etsimään mut siis se tulee vasta tänään tiistaina... ;)

  VastaaPoista
 2. Vou,oikeen julkkis :) ja toi keittiö ylimmässä kuvassa on jotenkin tuttu,siis sotkunsa puolesta. Siks en taida postata keittiöstäni,ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuon perusteella kyllä julkimoa leivota. Ennemminkin " nevähööd"-tyyppi :)

   Poista
 3. Äiti taas huomauttaa, että Ilkka-lehden mukaan ohjelma tulee klo 19.30 ei klo 19.00. Parempi katsoa jo klo 19, niin ehtii näkemään......:)

  VastaaPoista
 4. Voi apua, ole Nanna onnellinen, ettei sun kesäkuinen keittiö päätynyt valtakunnan televisioon. Ilikka on muutes oikeassa, oikea näytösaika on 19.30. Mutta kiitos vielä kauhiasti kun suostuitte mukaan Marin kanssa. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hauskaahan se vaan oli. Pus och kram!

   Poista
 5. Kiitos tilannetiedotuksesta, maailma siis pysähtyy tänään joko kello 19 tai 19.30, kun blogaanit katsovat tv:tä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...niin, ei sitä varmaan muut katsokaan...:)

   Poista
 6. Hyvä kun muistutit. Telkkari auki siis 19:30!

  VastaaPoista
 7. Ai niin, tuo tulee tänään! Kiitti muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja näkööhän sen tosiaan areenasta jälkikäteenkin

   Poista
 8. Olen reissussa, joten pitää ehdottomasti katsoa, kun palaan kotiin. Olen kuvitellut, että olen ainoa kotikokki, joka saa keittiön saikin sokin lähes hujauksessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitko laittaa meidän äitille kirjallisena tuon, se elää siinä uskossa, että minä oon ainutlaatuinen keittiön sotkemisen suhteen...

   Poista
 9. Oujee, telkkari auki niinku olisjo!

  VastaaPoista
 10. No en sitten ihan väärässä ollut, kun justiin (justhin ;)) telkkarista bongasin parin kesän takaa tutut kasvot..
  Ragletteja (olikohon toi nyt oikea termi..) saman pöydän ääressä terassilla syötiin ja päälle Nannan reseptillä tehtyä huippuhyvää marenki-manskikka-kakkua (kaakkua?). Arvaatko missä ?
  Ihanaa kuunnella oikein kunnon murretta telkkarista! Ja muutenkin leppoisa tunnelma. Että terveisiä vaan sinne teille ja tutuille naapuriin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annukka, olipas hauska, että löysit tänne! Naapurit lähettää takas! Ja me kans!

   Poista
 11. Kahtottu on, kiva oli vilkuilla ruokabloggareita ja nyt ihan eri tavalla lukee teitin blogejakin, hienoa :), niin ja pihkuran hyvänkuuloset herkut teillä oli :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No herkut oli kyllä! Siinä ohjelmassa jäi mainitsematta kokonaanuo Riikan ihanat tacot. Muuten kyllä leikkaus saa ihmeitä aikaan, tuli niinkun hömpästä asiaohjelmaa...

   Poista
 12. Oli mukava ohjelma. Tuossa ohjelmassa te keskustelitte mm. ruokakasvatuksen saamisesta kouluihin. No, sinne yrittää mediakriittisyys-, taide-, some-, kultturi- jne. kasvatukset. Eli jos kaikki tahot saisivat tahtonsa läpi, olisi pikku koululaisilla varmaan 26 tunnin työpäivät.

  Mutta ihan huuhaata tuo toive ei ole. Tiedän, että mm. ranskassa joissakin kouluissa ruoka tarjoillaan oppilaille pöytään! Hui! Meillä tosiaan on ne (ei nyt sentään 15 min) lyhyet ruokatunnit.

  Mutta milloin meille suomalaisille, multaa kynsien alla olevalle kansalle, on ruoka pöytään tarjottu? Kunhan nyt oppilaat oppisivat edes arvostamaan hyvää ja normaalia kouluruokaa. Esim. kokoliha on joillekin oppilaille jotain todella käsittämätöntä, kamalaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itseasiassa me ei kukaan edes muistettu, että puhuttiin kouluruokailusta, niin paljon kerettiin jutella asiaa jaa varsinkin sen vierestä kuvausten aikana. Että se vähän korostui tuossa.

   Poista
 13. Nanna, juuri kirjoitin Riikan blogiin, että eikö ne kuvanneet teidän sotkujanne ollenkaan. No, tällähän ne sotkut ovat ;)) Hyvä, että oli reportteri paikalla.

  Hienoa, että viriää keskustelua ruokakasvatuksesta kouluissa. Aikas monta juttua olisi minullakin aiheesta, mutta jääköön toiseen kertaan... saattaisi mennä paasaukseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se iso ja tärkeä aihe. Tuollasesta ohjelmasta on vaikea kyllä napata sanojankaan sanomaa, painotukset saattaa vähän vääristyä.

   Mutta kiva kun kattsoit. Ja sotkun määrä...se on tosiaan vakio!

   Poista
 14. Mahtavaa, että saatiin näytille myös sotkuinen blogikeittiö :D Meillä ainakin näyttää enemmän tuolta yleensä.

  Riikan blogiin kommentoinkin jo, että oli kyllä tosi kiva jakso. Ja ruokapohdinta oli kiinnostavaa kuultavaa. Onko teillä kohta oma kokkishow telkkarissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on kuule tuottajat jonossa ovella :).... :)

   Poista
 15. Juhuu mun favoritti! Oli hauska nähdä! Te olitte vaan niin fiksuja eilenkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. varsinkin allekirjoittaneesta FIKSUUS suorastaan paistoi läpi. Kiva kun katsoit.

   Poista
 16. No ei todellakaan tarvinnut itkua vääntää, teidän taikka katsojan, niin oli mukavaa katsottavaa!! Tosi kiva oli nähdä ketä te ootte. Jokohan sitä lopulta uskois että nyhtöpossu olis hyvää, vaikkei possua syökään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Ainakin jaksosta kävi selville, että Riikka on kaikin puolin ihana! (Ollaan minä ja Marikin oikeesti, mutta me haluttiin pitää todellinen luonteemme piilossa... :) )

   Poista
  2. Hömppä! Kyllä se teidän ihanuus välittyi hyvin! (Täytyy ehkä alkaa tarkkailla sanomisiani, ettei sieltä suunnalta kohta lennä mulle kunnianloukkaussyytettä...)

   Poista
 17. Mä just suunnittelin tänään jonkinlaista pientä omakeittiö postausta. Tosin eipä toi mun kummoinen kyllä ole ja pienikin :D

  VastaaPoista
 18. Te olitte kaikki ihan omia ittejänne. Eli ihania. Ja Nannakin tehokkaasti vedit mattoa jalkojen alta, kun Mari yritti olla fiksuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mun liikanimi pitäis olla ehkä kuitenkin Teilaaja.

   Poista
 19. Olipas hauska nähdä Nannan ja Marin naamat 'livenä', kun teitä en ole koskaan tavannut. Ja että tuli nälkä noista ruoista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ruuat oli parempia kun naamat! Oli meillähauskaakin, vaikka se kitkotus oli suurelta osin poistettu.

   Poista