About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 17. elokuuta 2013

Banana Split -kakku


Sarjamme "Hyvät herkut, hirveät kuvat" Urho9v synttäreiltä saa tänään jatkoa, kun paljastan toisen amerikanhurahdukseni, jota kokeilin syntymäpäivätarjoiluissa. Pakkohan se oli, vai väitätkö, ettei mielenkiintosi herää kun törmäät Banana Split Cake -reseptiin? Ensimmäinen mielikuvani oli tietysti joku banaania sisältävä jäätelökakku. Reseptiin tutustuessani huomasin sen sihtaavan enemmän kyllä juustokakkuun. Tekovaiheessa menetin välillä uskoni kakun herkullisuuteen, mutta kappas vaan, väärässä olin.

Pieni yhteenveto
+ maistui aivan ihanalta
+ pikkuisen erilainen
+ ei liivatteen kanssa sekoilua (vink.vink. Ankerias)
+ ulkonäössä ei voi epäonnistua kun kakku kootaan uunivuuan sisään
+ helppo valmistaa, ei varmaan voi epäonnistua
+ kaikki tykkäs

- ulkonäkö aika homemade, koska kootaan uunivuokaan
-ei ainakaan laihdu tätä syömällä

Banana Split -kakku

120g voita, sulatettuna
0,5 l digestive keksejä murskattuna muruiksi

200g maustamatonta tuorejuusto (philadelphia)
1 1/4 dl pehmeää voita
7,5 dl tomusokeria
4 banaania viipaleina
1 iso tölkki ananaspaloja, valutettuna
 2,5 dl pecanpähkinöitä hienonnettuna (ei hirveän pientä)
1 l mansikoita, paloiteltuna
 2,5 dl kuohukermaa
 Ja päälle hirveästi kirsikoita, säilykkeetkin käy, minä käytin tuoreita

Valmista pohja yhdistämällä voisula ja keksimurut. Painele tiiviisti melko syvän uunivuuan pohjalle. (Pohjakooltaan noin puolet uuninpellistä, elikkä aikas iso). Paista 175 asteessa 7-10 minuuttia ja anna sitten pohjan ja vuuan jäähtyä kunnolla.

Vispaa tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, n 5 minuuttia koneella. Levitä pohjan päälle. Levitä seuraavaksi banaaniviipaleet, sitten ananaspalat. Seuraavaksi tulee noin puolet pähkinöistä ja niiden päälle mansikat.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä komeuden päälle. Koristele lopuilla pähkinöillä ja kirsikoilla. Anna tekeytyä jääkaapissan 4h tai tunnin verran pakastimessa, ellet ole tässä vaiheessa huomannut lukea ohjetta loppuun (Huom. Campasimpukka, Jonna ja allekirjoittanut) ja vieraat ovat jo tulossa.

Alkuperäisblogissa näitä oli tehty myös pikkukippoihin yksittäisinä. Söpöjä, mutta reseptin mukaan vain 8:lle. No takaan ja allekirjoitan että Suomalaisia mahtuu tämän kaakun ympärille ainakin tuplasti. Ja luultavasti enemmänkin, vaikka se hirveän hyvää olikin.




10 kommenttia:

  1. Voi, miten sinä nyt taas tuota Ankeriasta muistutat. Kyllähän minä tiedän, että rakkaudesta jne.

    Talven varalle on ihan hyvä kerätä hiukan vararavintoa, sehän on ihan nurkan takana.

    VastaaPoista
  2. hahaha, taisinpa muistuttaa sinuakin!

    Mutta vararavintokiintiö mulla on kyllä niin täynnä.

    VastaaPoista
  3. Uh,7,5 dl tomusokeria :D nyt on stydiä piirakkaa! Kieltämättä hyvältä kuulostaa.

    VastaaPoista
  4. Onneksi nuo negishuomiot kumoutuu noilla positiivisilla! :) Voi Ankerias-raukka! <3

    VastaaPoista
  5. Onnea 9-vuotiaalle, meillä juhlitiin samaa ikää eilen :). Ihana kakku ja hiukka erilainen, pitänee koittaa :).

    VastaaPoista
  6. Mä oon vaihtamassa nyt liivatteen agaragariin. Mutta hyytelöä tai sen puutetta sekin!

    VastaaPoista
  7. Maistuis! Pistäppä yks annos tännepäin tulemaan :D

    VastaaPoista
  8. heippa, johan maistuvainen kiva blogi, voisitko lisätä sivupalkkiin kohdan josta voisi tilata uudet postaukset / ohjeet :) kiitos

    VastaaPoista
  9. Törmäsin Kotomaista blogissa tämän kakun linkkiin! Kiitos, menee kokeiluun! Pakko vielä kysyä, että onnistuuko tästä saada ihan kakkupala lautaselle vai sellainen "mössökasa"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämä tais olla sinne kasaan päin kallellaan...

      Poista