About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
lauantai 17. elokuuta 2013
Banana Split -kakku
Tunnisteet:
jälkiruoka,
jälkiruuat,
kakut,
makeat piiraat
Sarjamme "Hyvät herkut, hirveät kuvat" Urho9v synttäreiltä saa tänään jatkoa, kun paljastan toisen amerikanhurahdukseni, jota kokeilin syntymäpäivätarjoiluissa. Pakkohan se oli, vai väitätkö, ettei mielenkiintosi herää kun törmäät Banana Split Cake -reseptiin? Ensimmäinen mielikuvani oli tietysti joku banaania sisältävä jäätelökakku. Reseptiin tutustuessani huomasin sen sihtaavan enemmän kyllä juustokakkuun. Tekovaiheessa menetin välillä uskoni kakun herkullisuuteen, mutta kappas vaan, väärässä olin.
Pieni yhteenveto
+ maistui aivan ihanalta
+ pikkuisen erilainen
+ ei liivatteen kanssa sekoilua (vink.vink. Ankerias)
+ ulkonäössä ei voi epäonnistua kun kakku kootaan uunivuuan sisään
+ helppo valmistaa, ei varmaan voi epäonnistua
+ kaikki tykkäs
- ulkonäkö aika homemade, koska kootaan uunivuokaan
-ei ainakaan laihdu tätä syömällä
Banana Split -kakku
120g voita, sulatettuna
0,5 l digestive keksejä murskattuna muruiksi
200g maustamatonta tuorejuusto (philadelphia)
1 1/4 dl pehmeää voita
7,5 dl tomusokeria
4 banaania viipaleina
1 iso tölkki ananaspaloja, valutettuna
2,5 dl pecanpähkinöitä hienonnettuna (ei hirveän pientä)
1 l mansikoita, paloiteltuna
2,5 dl kuohukermaa
Ja päälle hirveästi kirsikoita, säilykkeetkin käy, minä käytin tuoreita
Valmista pohja yhdistämällä voisula ja keksimurut. Painele tiiviisti melko syvän uunivuuan pohjalle. (Pohjakooltaan noin puolet uuninpellistä, elikkä aikas iso). Paista 175 asteessa 7-10 minuuttia ja anna sitten pohjan ja vuuan jäähtyä kunnolla.
Vispaa tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, n 5 minuuttia koneella. Levitä pohjan päälle. Levitä seuraavaksi banaaniviipaleet, sitten ananaspalat. Seuraavaksi tulee noin puolet pähkinöistä ja niiden päälle mansikat.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä komeuden päälle. Koristele lopuilla pähkinöillä ja kirsikoilla. Anna tekeytyä jääkaapissan 4h tai tunnin verran pakastimessa, ellet ole tässä vaiheessa huomannut lukea ohjetta loppuun (Huom. Campasimpukka, Jonna ja allekirjoittanut) ja vieraat ovat jo tulossa.
Alkuperäisblogissa näitä oli tehty myös pikkukippoihin yksittäisinä. Söpöjä, mutta reseptin mukaan vain 8:lle. No takaan ja allekirjoitan että Suomalaisia mahtuu tämän kaakun ympärille ainakin tuplasti. Ja luultavasti enemmänkin, vaikka se hirveän hyvää olikin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voi, miten sinä nyt taas tuota Ankeriasta muistutat. Kyllähän minä tiedän, että rakkaudesta jne.
VastaaPoistaTalven varalle on ihan hyvä kerätä hiukan vararavintoa, sehän on ihan nurkan takana.
hahaha, taisinpa muistuttaa sinuakin!
VastaaPoistaMutta vararavintokiintiö mulla on kyllä niin täynnä.
Uh,7,5 dl tomusokeria :D nyt on stydiä piirakkaa! Kieltämättä hyvältä kuulostaa.
VastaaPoistaOnneksi nuo negishuomiot kumoutuu noilla positiivisilla! :) Voi Ankerias-raukka! <3
VastaaPoistaOnnea 9-vuotiaalle, meillä juhlitiin samaa ikää eilen :). Ihana kakku ja hiukka erilainen, pitänee koittaa :).
VastaaPoistaMä oon vaihtamassa nyt liivatteen agaragariin. Mutta hyytelöä tai sen puutetta sekin!
VastaaPoistaMaistuis! Pistäppä yks annos tännepäin tulemaan :D
VastaaPoistaheippa, johan maistuvainen kiva blogi, voisitko lisätä sivupalkkiin kohdan josta voisi tilata uudet postaukset / ohjeet :) kiitos
VastaaPoistaTörmäsin Kotomaista blogissa tämän kakun linkkiin! Kiitos, menee kokeiluun! Pakko vielä kysyä, että onnistuuko tästä saada ihan kakkupala lautaselle vai sellainen "mössökasa"?
VastaaPoistaKyllä tämä tais olla sinne kasaan päin kallellaan...
Poista