About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 25. elokuuta 2013

Angry Birds - Pinjata. Ja ohje kans.


Siinä se nyt sitten roikkuu, löysässä narussa. Pahanilman pinjata-tipun piti valmistua jo Urho9v, synttäreille. Vaan kuinkas kävikään?
Äiti teki taas karkeita virhearviointeja koskien omia kädentaitojaan sekä sanomalehtipaperimassan kuivumisaikaa, eikä Pinjatapallo, eikä edes aikaisemmin tehty koepallo, ehtineet kuivua juhlapäiväksi.

Keksin hädissäni sitten syntymäpäivänä kun piti kertoa pojalle, että mitään Pinjataa ei sitten olekaan, että tehdäänpä tästä meidän perheen ohjelmanumero katujuhliin, jotka pidettiin eilen. Ja kylläpäs se ohjelmanumero olikin, lasten mieleen ainakin. Karkeilla ei ole asian kanssa tietenkään mitään tekemistä.


Katujuhlamme majoittuivat tänä vuonna sään pelossa (niin turhaan) keskeiselle paikalle, eli meidän autokatokseen. 12 kpl aikuisia omassa pitkässä pöydässään. Lapsille oma pöytä ja tietenkin vielä Pinsella-pöytä. Tässä menossa Pinsella- vilkutus.Halkopinoon voi jallupullon lisäksi kätkeä myös karaoke-vehkeet. Koskaan ei voi tietää kenestä sukeutuu illan tummetessa varsinainen Naurava kulkuri...


Rohkeimmat eivät kaivanneet edes taustanauhaa. Ilta kului syöden ja palan painiketta nauttien, erilaisten aarteenetsintä-leikkien ja perhe vastaan perhe-otteluiden temmossa. Oma perheeni, mitä paikalla ollut kuuluttaja koki tehtäväkseen  erityisest painottaa, tuli kisassa viimeiseksi.


Pinjatan iskussa sen sijaan löytyi vain voittajia. Pallukka osoittautui kumman kestäväksi, varsinkin kun eka kierros iskettiin tukevalla solumuovimiekalla. Pääsivätpä kaikki iskemään. Ja lopulta sitten kun pesismaila otettiin käyttöön, niitä karkkeja alkoi myös sataa.

Perheen pienimpien kohokohta kuului kuitenkin olleen se, kun kisan jälkeen eräs nimeltä mainitsematon äiti kiskaisi Angry Birds- pallon päähänsä ( se säilyi ehjänä, vaikkakin kuhmuisena lukuunottamatta yhtä päänmentävää aukkoa) ja tanssi taustalla sopivasti soineeseen Hurriganesiin tiukkaakin tiukemman rokki-twistin. "Nanna, sä olit niin hauska!" (Linnea 2v)


Muutama tunti menee välillä lapsia nukutellessa, sitten on aikaa vielä hetkeksi kokoontua aikuisten suunsoitto- rinkiin. Katumme näytti niin ihanalta sytytettyämme perinteiset ulkotulet.

Mutta luvattu ohje:

Angry Birds- Pinjata

Yksi pyöreä jätti-ilmapallo
Muutama sanomalehti
Eri Keeperiä
Punaista kreppipaperia
valkoista, keltaista ja mustaa kartonkia A4:et riittää
Jeesusteippiä.
Keppi
ripustusnarua
Sisälle paperipäällysteisiä karkkeja

Hyvissä ajoin ennen  merkkipäivää, ainakin kolme päivää, puhalla ilmapallo ja sido se. Tavallisesta ilmapallosta saa vain päärynän, mutta ainakin Tiimari myi yksittäisiä PYÖREITÄ jättipalloja.

Leikkaa sanomalehdet noin. 5 cm levyisiksi kaitaleiksi. Tee erikeeper-liimasta ja vedestä liisteri, eli ohenna liimaa reilusti vedellä.
Foliovuoka on kätevä tähän tarkoitukseen. Siis liisteriastiaksi. Kasta papeisuikaleet liisteriin ja liimaa niitä koko pallon päälle limittäin ja ristikkäin. Anna kuivaa useita päiviä.

Kun pallo on kova ja kuiva, pistä sisäpallo rikki. Sivele palloa liimalla ja liimaa epämääräisiä revittyjä punaisia kreppipaperinpaloja niin, että peität kaiken sanomalehden. Palaset saavat pinjata henkisesti roikkua sieltä täältä. Vaikka sanomalehtipaperiosion teinkin keskellä yötä ihan yksin, sopii se mainiosti lasten kanssa yhteisaskarteluksi, niinkuin tämä koristelukin, johon Urho9v ja Hilja2v innolla osallistuivat.

Leikkaa  ja liimaa kartongista nokka ja silmät.

Leikkaa puukolla takapuolelle luukku, josta voit täyttää pallon namusilla. Liimaa luukku kiinni jeesusteipillä ja kerkiessäsi naamioi se vielä kreppipaperilla.

Pallossa on reikä myös yläpuolella, se kohta, missä ilmapallon solmu oli. Etsi tarpeeksi pitkä keppi. Sido siihen ripustusnaru ja pudota se pituussuunnassa aukosta sisään. Vedä narusta ja keppi lukkiutuu vaakatasoon ja voit ripustaa Pinjatan.

Sitten vain hutkimaan. Silmät sidottuna ja 3 yritystä kukin. Arvoimme vielä lyöntijärjestyksen erilaisilla tehtävillä.

Hei ja nyt vois joku järjestää naamiaiset. Mä voisin olla Angry Bird!


14 kommenttia:

 1. Mahtavan ihana pinjata:) Venezuelassa asuessa pinjatat olivat pakollinen juttu kaikenlaisissa synttäreissä ja täälläkin on yksi kauppa ,jossa sellaisia saa.Mutta itsetehty on paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itsetehty ehdottomasti. Ja rakkaudella tehty.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. varmaan pitää Maitotytönjuhliin tehdä vaaleanpunainen stella Bird. Nuo linnut ja possut on kyllä kiitollisen helppoja toteuttaa....

   Poista
 3. Nyt on kyllä hieno pinjata! täytyypä laittaa idea muistiin, jos joskus itse järjestää lastenkutsuja. Olisin varmaan kaikkien lasten suosikkitäti kun olisin järkännyt tämmöisen hauskuuden juhliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No dänks, dänks! Muistat sitten vaan aloittaa tekemisen ajoissa että ehtii kuivua jo ekoihin suunniteltuihin juhliin....

   Poista
 4. Aivan superhieno! Kerran nähnyt ku tuollaista mätkitään ja hauska sitä oli kattoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja epäilemättä itse mätkiminen vielä hauskempaa....

   Poista
 5. Minä suosittelen kuitenkin jallupulloa halkopinoon karaokevehkeiden sijasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, "Kari", kukin tavallaan, kukin tavallaan... :)

   Poista
 6. Ihan mahtavat bileet! Olisin halunnut kuulla uudestaan sun Rehupiikles-tulkinnan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, se säästetään vain erikoistapauksiin. Sun voi olla vaikea uskoa tätä, mutta en kyllä laulanut sitä....

   Poista
 7. Ihan loistava toi pinjata! Oon miettinyt vastaavan tekemistä joihinkin puutarhapirskeisiin ihan aikuisille. Ehkä vastaavan voisi ensi kesänä vaikka tehdä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites olis pikkujoulupinjata...sisälle liköörikonvehtia tai pieniä muovisia miniatyyriviinapulloja, mikäli sellaisia on olemassa? JOOOOO!

   Poista