About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 8. marraskuuta 2012

Jälki-hallowiinit!


Kuu paistaa heliästi, kuollut ajaa keviästi, etkös elävä pelkää...?

Ja aivan kuten olette joskus kuulleet jollekin tapahtuneen; kameraani tallentui tuo ylläoleva salaperäinen otos. Luulen, että henget aaveet ja kummituksetkin olivat saapuneet vielä viimeisimmästä viimeisimpiin Halloween -juhliin.

Jopa 8  kahdestatoista paikalle saapuneesta lapsesta onnistuttiin pysäyttämään  sekunniksi yhteiskuvaan. Urhon vaatimattoman asun takana on wc-paperi muumio-asu, tiedättehän, nuo  vuosituhansia vanhat käärinliinat hajoavat hetkessä päästessään ilman kanssa kosketuksiin....näköjään!

Siis me äidit (minä ja NaapurinUlla) päätimme, että voimme vielä tällä viikolla järjestää lapsille Halloween-juhlat, mitä väliä sen on niin oikeasta ajankohdasta kun ei perinnekään ole meidän.
Tai siis oikeastaan juhlan emäntä-isäntäparina toimivat NaapurinMinttu ja Urho8:veet. Viime viikolla askarreltiin kartongista kurpitsakutsut ja jaettiin ne katumme lapsiperheille. Meillä on tämä sekalainen seurakunta, tykätään välillä järjestää keskenämme kivoja juttuja, vaikka lapsemme eivät nyt päivittäin välttämättä leikikään yhdessä, mutta luulen, että niin paljon on tehty tässä 6 vuoden kuluessa yhdessä, että lapsetkin tietävät heti ketä tarkoitetaan käsitteellä "meidän kadun lapset".
Myös aikuiset olivat tervetulleita tohdittajiksi ja glögille. Ja lapset saivat tietysti pukeutua hirveisiimpinsä.

Luulimme olevamme tosi viisaita jälkihalloweenien järjestäjiä, Tiimaristahan saisi vaikka mitä koristeita puoleen hintaan. No valitettavasti Tiimari oli lähettänyt kaikki takaisin keskusvarastolle, kun maanantaina NaapurinUlla lähti setelitukun kanssa ostoksille.

Onneksi Äitini hoksasi Pilailupuodin, siellähän olikin vaikka mitä pientä koristusta ja vielä kohtuuhintaan, eli emme jääneet rekvisiitatta. Kivat lepakkosiimat ja hämähäkkiviirit siivittivät mustaoranssista tunnelmaa.

Kutsut järjestettiin nyyttärimeiningillä lapsia silmälläpitäen, ja
herkkuja riitti. Monenmoista naksua ja raksua, retrotikkupaloja, jelloja, karkkeja. NaapurinMintun kanssa kokeilin tehdä noita "kekkereitä" tai siis valkosuklaalla päällystettyjä keksitikkareita, joita piti koristelemamme  haamuiksi tai silmämuniksi, ei vain sitten kuitenkaan keretty.

Urho halusi tehdä toisinnon voittoisasta (tai no, palkintosija...)
kakustaan, mistä olin hirmuiloinen. Tsajut oli tehnyt blogissaan ihania omarsormia, joita meinasin tehdä myös, mutta se osoittautui hankalaksi, koska olin tuonut kaupasta kotiin vain mantelit ja jättänyt Omar-karkit hyllyyn.

Pieni stressi-demis äidillä!

Ihmeteltiin kovasti miksi IsoHoo ei ollut paikalla....kunnes lasten boolimaljasta löytyi turvonnut käsi.... (kuvassa jo sormetkin katkottuina, kellui kokonaisena aika vaikuttavan näköisenä).


Alakerrassa soi tietokoneelta horror-äänet vieraiden saapuessa.Yläkerrassa oli pimeässä aulassa kahden diskopallon ja Cheekin  siivittämä Disko, jossa toivoimme lasten tanssivan ylimääräiset energiat pois.


Stressi-demis-äidillä oli myös kaikkia suunnitelman asteelle jääneitä ohjelmanumeroita, täytyy toteuttaa ensikerralla.
Rohkeuskoe kuitenkin järjestettiin, jossa lapset yksitellen kiipesivät kynttilöin valaistua polkua mustan saunamme lauteille kurkkimaan mitä hirvityksiä lauteiden alla asusti. (Hämähäkkiyhteiskunta)Kaksi tuntia kulki melkoisen haipakkaasti, ehdittiin me äidit ja yksi isäkin nauttia mustikkaglögistä, pipareista ja aurajuustosta, NaapurinUllan herkuista tortillakääröistä ja mun vuohenjuusto-paholaisenhilloleivistä, jotka muuten ulkonäkönsäkin puolesta sopivat teemaan.Ja mitäs vielä. Niin, en ole aivan varma juhlitaanko meillä Halloweeniä ensi vuonna, tai uskaltaako enää kukaan kadun lapsista meille koskaan, sen verran hiljaiseksi vetivät naamat, kun näkivät illan isäntäparin takapirut eli äidit.


Idean tuohon hyytävään Zombie vetskarinaamalookkiin sain Kannat Kattoon-blogista, josta jäjet johtivat erilaisiin Youtuben Zipper face- tutoriaaleihin. Omani syntyi kyllä ihan viidessä minuutissa, toivottavasti joskus pääsen rakentamaan kunnon maskin ajan kanssa. Loisto idea! Mutta ehkä lievästi sanottuna lasten mielestä järkyttävän pelottava....

19 kommenttia:

 1. Kauhistus, aika pelottavat rouvat! :D
  Hillittömän karmaisetvat pilleett on teillä kyllä ollut.

  VastaaPoista
 2. No kyllä oot viidessä minuutissa saanu melekosen hirviää jälkeä! Tämä oli siis komplimentti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Special talent!...Näkisitpä mun keittiön 5 min. kokkauksen aloittamisen jälkeen.....

   Poista
 3. Mahtava toi sun vetskarinaama, hurja :D

  Ja voi kun sais tuota sun edellisen postauksen suppispastaa (kuolaa suupielissä..)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti sä myt vaan niistä ensimmäisen luokan avokadoista, suppiksia ehdit kyllä syödä...muuten, sinnehän vois viedä kuivattuja jos oikein ikävä iskee...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tukka hyvin, kaikki hyvin....

   Poista
  2. Mulla on useimmiten tuollainen kampaus, jos joku valittaa, voinen sanoa, että tämä on suosittu halloween-kampaus?

   Poista
 5. Apua, sä oot kyllä ihan kauheen näkönen :D

  Mä muuten ehdin Tiimari aleen perjantaina. Mistään superalesta ei kyllä voinut puhua, kun tavaraa oli vain yhdessä pöydässä. Ekaa kertaa vietettiin hallowiinia, saa nähdä miten käy ens vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi buonna paremmin, kovemmin ja korkeammalta, vai kuinka se motto menöö, (citiusaltiusfortius...)

   Poista
 6. Kuvan perusteella sun meikit oli ihan kunnossa silloin Blog Awardsissa ;-)

  Olette te kyllä kekseliäitä! Mahtavaa, kun joku jaksaa nähdä noin paljon vaivaa. Aika vähällä kyllä lannistuit, jos Omar-sormista oli kaikki muut ainesosat kuitenkin ostettu paitsi Omar ;-) Kyllä on teidän kadun lapset onnekkaita, sanon vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, ei minkäänlaista marttahenkeä...olishan ne sormet voimut muotoilla vaikka sianihrasta, jota näin pikkulintujen ruokintasesongin aikaan löytynee joka taloudesta...olisi myös ollut halloween-henkinen shokki herkun syöjälle...toteutetaanpa ensi vuonna...

   Kaikella kunnioituksella, tuo ei ollut kyllä paljon sanottu mun gaalameikin edustavuudesta...:)

   Poista
 7. Hui mitä kummajaisia,ihan pelästyin tänne tullessa;D

  VastaaPoista
 8. Mitä pyykinpesuainetta käytät?

  VastaaPoista
 9. Voi Nanna, sä näytät kyllä ihan kauheelta. Näkeekö Urho painajaisia äitistään?

  Mä oon kyllä niin kade teidän naapureille, kun niillä on sut.

  VastaaPoista
 10. Juu, kaikki kadun rouvat tuntevat itesensä kaunottariksi mun rinnalla! ;D

  (Urho ei nähny, mutta Maitotyttö ei oo puhunu kolmeen päivään...vitsivitsi!)

  VastaaPoista