About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pikkutytön pikkukakku

Lasteni Elli -serkku täytti kuun alussa hienot 5 vuotta! Juhlia vietettiin Yo- viikonlopun sunnuntaina ja pääsin hyödyntämään yhden yli jääneen kakun. Pursotukset vaan uusiksi ja tällä kertaa värillisinä. Viime vuonna kakku oli keijukaisteemalla, nyt Elli toivoi Littlest Petshop-kakkua. Tiedoksi vaan kaikille, jotka epäilevät tämän olevan My little pony-kakku....


Reunoihin keksin laittaa karnevaalikeksit, ihan hauskaa ja tosi helppoa....karnevaalikeksejähän on kemuissa jokatapauksessa oltava. Lainailin naapuriston nuorilta naisilta näitä pikkuhahmoja malliksi, aioin ensin tehdä hahmopatsaita kakkuun ninjagoiden tapaan, mutta koska näillä kyseisillä olioilla on ylimuodostuneen kokoinen pää ruppiin verrattuna, hylkäsin idean lopulta mahdottomana tehtävänä.

Kehitinkin sitten aivan oman tekniikan (tai en muista nähneeni kenenkään näin tekevän, mutta siis kaikkihan on tehty aina jo jonkun toisen toimesta aiemmin....)Sitä voisi kutsua vaikka leikkaa ja liimaa-tekniikaksi. Eli ensin etsin netistä sopivan yksinkertaisen piirroskuvan mahdollisimman yksinkertaisesta hahmosta ja tulostin niitä muutaman. Näitä sitten käytin kaavoina, 1 oli ehjänä mallina, 2 taisin leikellä kaavoiksi.
Aloitin siis kaulimalla aina tarvitsemani väristä vaahtismassaa. Ja sitten kaavojen ja terävän pikku veitsen avulla leikkasin ääriviivat. Sitten leikkasin  kaavojen mukaan aina yksityiskohtia iti ja niiden mukaan tilalle  aukkoon aina uuden palan, jonka sovitin siihen. Tämä oli itse asiassa oikein mukavaa näpräämistä. Lopuksi piirsin mustalla elintarviketussilla harjan kiehkurat, ripset ja kulmakarvan ja sieraimet ja nostin kuvan kakun päälle.


Synttärisankari tykkäsi ja mansikkakakku taisi itseasiassa kerrankin huveta lähes viimeistä palaa myöden.

Myös maitotyttö halusi syödä kakkua. "Itte", niinkun näettä. Kuvaan päässyt pujahtamaan myös se The Äiti, johon tämänkin blogini nimi viittaa.Kaikki olimma tyytyväisiä.

kynttilänjäljet, jos ihmettelette.

6 kommenttia:

 1. Vaude mikä kakku! tuollaisen kun tekisin kummitytölle olisin sankari :)

  VastaaPoista
 2. Minä tyhmä katsoin heti, että tuossa on my little pony, mutta onkin jokin uusi suuruus. Söpö meininki! Kyllä oli pikkutyttö kakkuunsa varmasti tyytyväinen.

  VastaaPoista
 3. Näitä täytyy aina lapsilta salaa käydä ihailemassa muuten tulee heti kommenttia, että minäkin haluan. Muutaman kuukauden päästä taas piinaava hetki kun esikoinen päättää mitä haluaa syttäreille :D.

  VastaaPoista
 4. No voi herttinen sentään, siinä on kyllä joka tytön unelmakakku! Hyvin keksit noi karnevaalikeksit!

  VastaaPoista
 5. Ihana söpö kakku, sankari oli varmasti onnellinen.

  Ja hurjan suloinen myös tuo mummun ja lapsenlapsen yhteinen kuva, maitotytön katse sanoo tosiaan "itte", vaikka mummu siinä yrittää auttaa. :-D

  VastaaPoista
 6. Tää postaus oli menny multa ihan ohi... Hieno kakku ja hyvä idea nuo karnevaalikeksit tuossa reunassa. Näpertely on kivaa varsinkin silloin, kun sitä saa tehdä rauhassa :).

  VastaaPoista