About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Jälkiruoka, tuo aterian kruunu....


Maistuvat juhannusrillailut saivat ihanaisen päätöksen kun NuutinMinna  pyöräytti pöytään Pirkasta pongaamansa jälkiruuan. Manzikkaahan sen olla pitää jussina ja niin siis olikin. Mansikkaa, nektariinia ja ihanaa kastiketta, kaikki mahtuvat otsikon uberhelppoa ja -nopeaa alle ja onneksi myös kategoriaan herkkuherkku. Kyllä se Pirkka vaan meidät osaa ohjeistaa! Vaikka välillä tuntuu, että sielä samat reseptit pyörii vuodesta toiseen, niin kai se on vaan hyvä, jos on joku  hyvä resepti jäänyt huomaamatta, niin ehkä sen sitten kolmannella kerralla huomaa. Ei vaiskaan, onhan sielä innovaatiota myös, varsinkin kun kaupan tuotevalikoimaan tulee uusi tuote, niin siitä on kehitelty monta reseptiä. Aina muistan yhden reseptilehden joitakin vuosia sitten, kun tuntui, että jokaisessa reseptissä oli Pirkka välimeren tahnaa, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Suurin piirtein "kesäinen kahvi välimerentahnalla". Näin  kai luodaan tarve ;). Mutta mitäs siitä. Aina luen Pirkat kannesta kanteen.

Mutta nyt siis tässä testattuna, mitään lisäämättä, mitään pois jättämättä.

Mansikkaa ja nektariinia

5dl mansikkaa
2 nektariinia
1rkl silputtua sitruunamelissaa (no tätä voi kyllä laitta enemmänkin, jos kerran puskan ostit)

kastike, tuo jälkiruuan kruunu:
 2 dl turkkilaista jugurttia
3/4 dl kinuskikastikepurkista (siis 2 desin)

Sitten vaan putsataan mansikat, ja pilkotaan ne, sekä nektariinit ja sekoitetaan iloisesti sitruunamelissan kera.
Kastike syntyy myös vain sekoittamalla sen aineosat toisiinsa.

Ja sitten sopivat (tai ne ainoat) jälkiruokamaljat kaapista, Annostele jälkkäri niihin ja päälle loraus kastiketta, ja loput yhteiseen kuppiin mistä sitä voi lisätä.

Koska haluat lisätä sitä, trust me.

9 kommenttia:

 1. Tätä kokeillaan:) Meillä kun on aina kaapissa turkkilaista jogurttia ja kinuskikastiketta; eiks teillä muilla?! Helppoa ja nopeaa sen pitää kesällä ollakin!

  VastaaPoista
 2. Varmasti hyvä ohje, mutta jutussa oli yksi perustavanlaatuinen - nimittäin paras osa ateriaa on aina alkuruoka ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No itseasiassa oon sun kanssa aivan samaa mieltä.

   usein olen tilannutkin ravintolassa 2-3 alkuruokaa, enkä pääruokaa ollenkaan, enkä aina edes jälkkäriä. Me ollaan niin samikset Jonna! (paitsi että mä oon pohojalaanen)

   Poista
  2. No niinhän me ollaan, ja minä olen geeneiltäni puoliksi pohjoispohjalainen, mutta sehän ei ole sama asia ;-)

   Poista
 3. väärinkäsitys oli se sana, joka putosi välistä ;-)

  VastaaPoista
 4. No mutta kas, tuttu ohje: minullakin on tämä pirkkaherkku lähiaikoina testattavien reseptien listalla! Ja luulenpa, että mitä kauemmin ihastelen tuota nappaamaasi kuvaa (nam!), niin sitä pikaisemmin tulee ryhdyttyä jälkkärintekopuuhiin... : P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten joku muu saattasi sanoa tästä jälkkäristä: "ei huono, ei huono...."

   Poista
 5. Unohtuiko tästä reseptistä nyt se Pirkka välimeren tahna? Olis voinut sopia tuohon, mitäs sanot? Ei vaiskaan, herrrkulliselta näyttää! Mansikat ja juhannus, klassinen pari.

  VastaaPoista