About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Viva la Mansikka! (juustokakkumansikat)Jos rakastat juustokakkua etkä pane pahaksesi mansikansyöntiä tai toisinpäin, rakastat sormisyötäviä (sillä eikös kaikki sormin syötävä maistu aina herkulta?), on tämä resepti juuri sinulle, söpö tapa nauttia heinäkuun suosikkisadosta mikäli suoraan rasiasta napsiminen alkaa kyllästyttää. Itse törmäsin reseptiin Kokit ja Potit -blogissa, ihanat kuvat saivat vakuuttumaan, että juuri tätä meillä tehdään jussina. Ja varmasti nyt myös pitkin kesää. Jos mansikka-marenkikakku on helppoudessaan ollut jo usean kesän favoriitti mansikkatarjoilu, on tämä mulle varmaan tämän kesän hitti.


Äläkä säikädä, vaikka lopputulos on ihanan pikkuruinen, ei tässä reseptissä ole mansikanperkuuta kummempaa näpräämistä. Eli voittaa nopeudessa kaikki juustokakunteot ja soveltuu hyvin vaikka  mökkiolosuhteisiin.

Alkuperäisessä resptissä käytettiin kermalla notkistettua mascarponea, Itse minulla oli tavallista appelsiinilla maustettua tuorejuustoa ja ranskankermaa.Ensi kerralla taidan käyttää maustamatonta, jota ryyditän tuoreella sitruunalla tai limellä. Kekseinä käyvät kaikki kaurakeksit ym muut digestivet, mutta nämä Lulun Bastognet on kyllä aika upean makuisia  tähän.

Respti määrät ovat vähän sinnepäin, tämä ei ole niin tarkkaa.

Juustokakkumansikat

n. 1 l mansikoita
1/dl tuorejuustoa tai mascarponea
1 dl ranskankermaa
maun mukaan sitruunaa tai limeä, notkistukseen kermaa tai maitoa
2-3 Bastogne keksiä murskattuna

Käytä hyviä kiinteitä mansikoita. Pikku vihannesveitsellä kaiva jokaiseen mansikkaan kolo samalla kun poistat kannan. Aseta sisus ja ehkä liian pehmeät mansikat sivuun.

Valmista muista aineksista sekoittamalla tahna, jonka pistät pursotinpussiin. Pursota joka mansikan reikä täyteen ja kasta sitten kantapuoli keksimuruun. Valmis!

Keksimuruihin kannattaa dipata vasta juuri ennen tarjoilua, niin ne ovat ihanan rapsakoita, eivät toki pahoja pehmenneinäkään.

Ai niin, ja ota se lautanen missä on ne sisukset ja hylätyt mansikat, sekoita jäljelle jäänyt täyte niihin ja päälle keksimurut ja lusikoi suuhun nautiskellen, jäävätpä valioyksilöt sitten vieraspöytään!Kuvatessa ilmeni hävikkiongelma, kuvattava tahtoi kadota lautaselta....

Heinäkuu on blogikirjoitusten taholta hiukan vaativaa aikaa itselleni, olen nimittäin paikassa,  jossa
tietokoneenkäyttö on rajoitettua. Sen sijaan päivät kuluvat aamuvarhaisesta iltamyöhään seuratessa valkotakkisten miesten (ja on siellä mukana naisiakin) hääräilyä. Ei, en ole kirjautunut sisään kotipaikkakuntani mielenterveyshuoltoinstituttiin eli Törnävälle vaan itse asiassa käväisen joka toinen päivä Tukholmassa. Ja kyllä, ruuastakin on vahvasti kysymys. Joko arvaatte missä olen ja mitä teen?

Taisi tulla liikaa vinkkejä, mutta kysynpä kumminkin. Vatausaikaa ensi maanantaihin 9.7 klo 24 saakka. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan jääpalamuotti, jonka avulla jäädytät jäiset snapsilasit elokuun rapujuhliin.

Ai niin, heinäkuun Keittiöhöyrytkin ovat olleet jo jonkin aikaa luettavissa.

15 kommenttia:

 1. En kyllä osaa arvata, mikä vaatii noin tiheää reissaamista. Mutta aina pitää yrittää kuitenkin. Joten arvaan, että kuljet edestakaisin jollain laivalla ja siellä keittiössä teet jotain seurantahommia. Polttelee kyllä saada tietää mistä on kyse!

  VastaaPoista
 2. Ai että! bongasin saman reseptin ja laitoin sen samantien to cook-listalle, nämä mansikkaherkut ovat varmaan suussasulavia :)

  Ööö.. olisin melkein arvannut myös jotain laivaan liittyen, mutta arvaankin sen sijaan että olet lentokentällä osallistumassa jotenkin lentokoneissa tarjottavan ruoan valmistukseen tai jotain siihen suuntaan :D

  VastaaPoista
 3. Mukavaa saada sinusta kuitenkin elonmerkki sieltä valkotakkisten keskeltä.

  Joka toinen päivä naapurissa kuulostaa kovin paljon risteilyltä. Muistanko väärin, että olit jossain vaiheessa elämääsi ollut laivalla töissäkin? Jännittävä tämä Päivä salapoliisina -haaste, mutta ellei kyse ole jollain lailla laivalla olemisesta, olen pahasti metsässä heti alkuun. Viiden pisteen vihje?

  VastaaPoista
 4. Laivalla oot messikokkina on mun arvaus! Valkotakkiset tarjoilijat häärää siinä ympärillä ja joudut pitää niille jöötä, kun ovat ihan toivottomia tapauksia.

  VastaaPoista
 5. Juu kyllä sä oot messikokki, komppaan H.C.:tä täysillä.
  Vai täytyykö tässä kaivaa vanha rakas Salapoliisin käsikirja esiin...

  VastaaPoista
 6. Olen samaa mieltä edellisten kanssa. :) Ryotsin risteilyllä kokkina, tai muuta vastaavaa.

  Olenkin jo miettinyt, kun sinusta ei ole mitään kuulunut. :) Hyvällä reseptillä annoit kuulua itsestäsi. Tätä reseptiä täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Harmi kun elokuussa alkaa olla mansikat jo vähän ohi, tekisin näitä ehdottomasti E:n synttäreille! Jos olisin vieraillut täällä ajoissa niin olisivat olleen täydellinen tarjottava nimppareille. Oh well, taas yksi mansikkakakku tuhottu, ei sekään huono ollut.

  Arvontaankaan en ehtinyt, mutta samaa laivakokkilinjaa olisin jatkanut :)

  VastaaPoista
 8. No just, taas on mun herkut yhdistetty tässä reseptissä :P nam nam.. Mä olen ihan pihalla tuosta sijainnista missä on valkotakkisia ja ruotsissa ravataan? oletko tosiaan laivalla ruokaa laittamassa? kerro jo :)

  VastaaPoista
 9. Hyvin epävirallisen, mutta ehdottoman jämptisti järjestetyn arvonnan suosikkikommentoijieni kesken ilman virallisia valvojia voitti kommentti numero 2 eli annemi. Jääpalamuotit lähtevät siis sinne suuntaan!
  Ruotsinlaivastahan oli kyse, niinkuin vähän arvelittekin. Sinne kuumien piisien (Vai kuuluuko slangi biisien?)ääreen tälläisiä ammattitaidottomia ei kuitenkaan taideta päästää.Verestelenkin ihan vanhoja tarjoilijataitojani Bistro Maximessa Heinäkuun ajan. Keski-ikäisen (voi ei, olenko?)kesätyö...

  Mutta siitä saattaa tulla vielä jotain tarinaa....

  VastaaPoista
 10. Kielipoliisista, päivää! Piisin lämmössä voit kuunnella biisejä. Jos kirjoitat biisi, mutta tarkoitat piisiä, vaikutelma on sama kuin antaisit ablodit aplodien sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta tunnethan sä mut...mä just saattaisin ablooderata innoissani....

   Poista
 11. Ooh, tattista tästä idiksestä. Kesäfingerfoodien aatelistoa, sanoisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...idean levittämisestä siis, ideanhan keksi joku mua fiksumpi....

   Poista
 12. Kun näin tämän ohjeen, tuli ekana mieleksi että mitä ihmettä, kuka viitsii koverrella mansikoita!! No.. sattui viikonloppuna käsiin isohkoja ja melko kiinteitä mansikoita.. nautin pihakeinussa ennen päikkäreille riippumattoon siirtymistä ja nimenomaan nautin! Olivat tosi hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan umpirehellinen kommentti! Hyvä kun lähdit kumminkin tekemään, eihän nämä oo työlästä nähnykkään ! ;D

   Poista