About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Zuccini zienissä


Kanttarelliset brunssiletut kuulostivat sen verran herkulta, että jotakin sinnepäin piti itsekin tehdä. Sienimetsä on vielä korkkaamatta tältä syksyltä, mutta onneksi tuossa metsänreunassa pukkaa kangasrouskua aivan reippaasti ja kun itse en pane pahaksi rouskun roisimpaa makua niin valinta oli helppo. Kesäkurpitsalätyt ovat myös olleet tekolistalla ja valmistukseen pääsi ensimmäinen googletuksen tulos eli Kotilieden resepti,

Meidän perheemme tiistaipäivälliseksi siis valmistin kesäkurpitsalettuja ja rouskusalaattia. Ajattelin, että Iso-Hoo saattaa suhtautua ruokaan nuivasti niin valmistin sitten myös kermaista muhennosta rouskuista. Se päätyi Metsästäjänleipä-tyyppisesti hunnuttamaan juustokuorrutuksen kera jauhelihapihviä paahtoleivällä.

Aika retro...

Ja koska TIESIN Urho7v:een suhtautuvan erityisen nuivasti ainakin rouskusalaattiin (ja todistetusti nyt myös kesäkurpitsalättyihin), niin tein sitten pojalle, vielä leivän pelkällä pihvillä ja niukalla juustolla. Että semmoinen äiti täälä, aina vannonut, että kaikki syö sitten samaa ruokaa...huokaus.

Eli niin siinä kävi, että sain syodä yksin kesäkurpitsat rouskusalaatilla. Ja sen verran uteliaisuutta herätti myös sienileipä, että pitihän sitä syödä sitten sellainenkin. Tämä kevyt ruokailu sopikin ehdottoman hienosti juuri maanantaina aloittamaani kevennettyyn elämäntapaani (lue rieetti!), jonka nyt saatoin aloittaa lopetettuani Maitotytön imetyksen. Oli nimittäin taas sellainen operaatio, että taisin lihoa imetysaikana 5kg. Olen kuullut urbaanilegendoja naisista, jotka jopa laihtuvat imettäessään...

Kesäkurpitsaletut

1 kesäkurpitsa (noin 300 g)

2-3 munaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl vehnäjauhoja
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus yrttisuolaa
ripaus mustapippuria
tabascoa tai cayennepippuria

Raasta kurpitsa.
Lisää raasteeseen munat, kaurat ja jauhot ja valkosipulimurska.
Mausta. Tosi reilusti sitten, omistani tuli näillä ripauksilla aivan liian mauttomia.
Paista paksuja lättyjä voissa lättypannulla.

Tarjoile kirpakan rouskusalaatin kanssa niin saat jotakin balanssia makuun.

Rouskusalaatti


3dl ryöpättyjä rouskuja silputtuna
1 sipuli
1dl maustamatonta jugurttia
1dl ranskankermaa
ruohosipulia silppuna
mustapippuria
suolaa
 
Sekoita ainekset salaatiksi. Tarjoile kesäkurpitsalettujen päällä.laita kuvaa varten vielä basilikanlehdykkä annoksen päälle, vaikkei sitä reseptissä mainitakaan.
 
 
(mikäli postauksen kirjoittaja kuulostaa lievästi *****untuneelta, asiassa saattaa olla vinha perä, mikä mitä ilmeisimmin johtuu post-lactating syndroomasta)

3 kommenttia:

  1. Kuulostat ihan minulta, joten kyllä se on post lactating syndrome. Tosin lopetin imettämisen 30 vuotta sitten. Ilmeisesti parantumaton oireyhtymä :-)

    Mari

    Ps. Blogisi on muuten tosi mukava luettava. On silleen rennompi ja tarvittaessa ronskimpi ote asioihin ja ruoka on hyvää. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Voi ei Mari! ;D Luulin, että tästä on mahdollisuus toipua!!!!

    Mutta Kiitos kiitoksesta ja hienosta kuvauksesta.

    VastaaPoista
  3. Jaahas, enpä viitsi enää korjata, mutta on näköjään h-kirjainkin unohtunut otsikon kesäkurpitsasta. No ehkä jollakin kielellä se kirjoitetaan noin ...? ;D

    VastaaPoista