About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 5. elokuuta 2011

Kuin kaksi marjaa... (naurettava piirakka)


Nyt ei voi sanoa, etteikö lopputulos olisi onnistunut. On muuten sitten niin prikulleen mallinsa näköinen, että aivan naurattaa. Lisäksi tämä on ehkä helpoin piirakka mitä voi tehdä, ei tarvitse vaahdottaa sokeria ja voita, tai sokeria ja munia, tahi liata sormiansa nyppimällä jotakin muruseosta. Silti piiras oli pehmoinen ja houkutteleva, juuri sopiva mustikka-sesonkiin.

Resepti löytyi Kotivinkki lehdestä, tämä postauskin meni nyt uberhelpoksi kun satuin sattuneesta syystä räppäämään kuvan tuosta reseptistäkin.

Klikkaa kuva suuremmaksi niin näet lukea ohjeenkin
Ja jotta tämä kaikkinainen helppous ei olisi vielä tässä, piirakan myös loppujen lopuksi valmisti Natasisko, kun itse valmistelin grillattavia ja huomattiin että jaahas, jälkiruoka uupuu ja mitäpä tässä nyt äkkiä nopeasti vielä ehtii, onneksi jääkaapissa oli hiukan MiinaKummitytön tuomia mustikoita, joita en kaikkia ollut laittanut pakastimeen. Natasisko muisti heti tämän reseptin , jota oli jo lehteä selaillessaan hekumoinut, kun on -sanojensa mukaan- juurikin tämäntyyppisen piirakan ystävä. Minä ehkä kallistun enemmän johonkin rapsakkaan murotaikinaan.

Mutta piirakka maistui ja oli niin pikkutarkkaan (tekijälleen ominaisesti) esikuvansa kaltainen, että rohkenisinko vielä toistaa itseäni ja sanoa, että aivan nauratti!

Ja nauruahan ei ole koskaan liikaa tässä maailmassa.

5 kommenttia:

 1. Ouu..kiitos! mieheni suostuu tekemään tätä minulle tänään, eli herkkua odotellessa :D

  VastaaPoista
 2. Oliko tämä resepti uusimmasta Kotivinkistä?

  VastaaPoista
 3. Vässykkä: olipa hyvinkin, ja kyllähän se myös mainitaan tuossa tekstissä. Paitsi että eilenhän tuli jo UUSI kotivinkki... ;D

  VastaaPoista
 4. Nasautin tämän ihan itse Marsalaviiniä suussa ja taikinassa käyttäen. En laittanut "siskoa" duuniin. Kun sun blogista pohjalta poimii, niin herkkuja löytää.

  VastaaPoista