About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kesäinen makkaravinkki


Sitä minä vaan, että kun nyt kesällä kumminkin tulee grillattua sitä makkaraa, niin makkaran lähestyessä oikeaa kypsyysastetta, lämmitä tortilla kuumaksi ja kääräise makkaran ympärille. Säästyt turhilta "makkarapapereilta", lisäksi lämmin tortilla suoraan nuotiolta tai grillistä maistuu suorastaan herkulliselta.

Makkaran kaveriksi kääröön sinapit ja ketsupit, tai mikseipä marinoidut uudet perunat kuten kuvassa, salaattia tms.; kaikki pysyy kivasti käärössä.

Äitini 65-vuotisjuhlissa grillasin näitä yöruuaksi. Idean sain pääsiäisenä leirinuotion äärellä, koiraleirillä tietennii.

Sen verran suomalaista tortillan käyttöä kuitenkin, että meksikon edustajamme kieltäytyi syömästä makkaraansa tortillakäärössä. Söi siis paljaltaan.

Minusta tortilla kuitenkin nosti evään yleistä tasoa.

2 kommenttia:

  1. Ruotsalaiset kutsuvat tätä Tunbrödrulleksi, jossa makkaran lisäksi sisällä perunamuusia, jäävuorisalaattia, katkarapusalaattia + sinappi ja ketsuppi. Saa lähes jokaiselta sikäläiseltä nakkikioskilta. Suosittelen!

    VastaaPoista