About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Keijukaisprinsessa tai Nutralett-Miss Piggy


Kun tänä vuonna rustailin niin innokkaasti noita ristiäiskakkujen koristeita, niin johan se nalli alkoi napsahdella muidenkin kakkujen suhteen. Veljentyttären 4-vuotis synttäreille tilattiin kakku tyyliin jotakin prinsessa juttua, mutta ei sellaista barbikakkua. Mutta jos ihminen osaa silikonimuotilla väkertää suloisia vauvoja, niin kai se osaa ilman muuta "vapaalla kädellä" muutamat keijukaisprinsessat vääntää.

Näin taas itsevarmasti lupauduin. En aio ottaa näistä kakuista stressiä, ja vastuu on asiakkaalla siis jos en osaa tehdä kaunista kakkua, nin sitten tulee rumempi.
Viime hetken (as always!) muotoilusessiossa syntyi sitten nämä kukkaset ja tämä ihanainen neito, joka veljeni mielestä näytti enemmänkin miss Piggyltä laihtuneena. Mallia kävin katsomassa Mansikkamäen Ebeltä. Osaksi olen aivan tyytyväinen, mutta eihän tämä nyt aivan ongelmitta mennyt. Mulla oli vanhoja vaahtokarkkimassoja jäljellä, joten käytin niitä. En tiedä onko ne tälläiseen patsasteluun kuitenkaan paras vaihtoehto. Sitä on kyllä helppo työstää, mutta kuivuessaan reunat helposti tulevat sellaisen murenevan näköisiksi. Olisko marsipaani tai sokurimassa parempaa, kertokoon ken tietää?

Hahmosta tuli myös turhan suuri, ja kun kekseliäästi löin  hammastikun tukirakenteeksi pyllyn kautta kalloon, sain aikaan neidon kaulalle struuman...

Ja vaikka tytteli tehtiinkin ilman mainittavia kurveja tuli loppuasennosta mielestäni vähän tuollainen viettelevä (no, on sillä ainakin jalat ristissä...). Tavoittelin kuitenkin sellaista suloista raikasta ja söpöä pikku keijukaista.

Mutta tukka hyvin, kaikki hyvin.


Yritin puristaa tukkaa valkosipulimenpuristimen läpi, mutta ainakaan omastani ei olisi saanut tulemaan kuin millin sänkeä, eli käsitöiksi meni.

Kokki -vai olenko sitten jo peräti sokerileipuri- oli kuitenkin onnellinen, kun kakku kaikesta huolimatta herätti ihastusta niin ulkonäöllään kuin maullaan. Täytteenä oli mansikkasurvosta sekoitettuna kerma-rahkaseokseen ja itse sokerikakku oli kaakaoinen.

Paitsi se yksi tosiaan haukkui Miss Piggyksi....


ONNEA ELLI 4v.!

3 kommenttia:

 1. Hei sehän on hieno Piggy-keijukainen! :)

  Veljet nyt on aina tuollaisia. Ihan sama se on meilläkin, veljeni jaksaa naljailla mun tuotoksista, jos ne nyt ei aina mene ihan niinkuin siellä yhdellä saarella...

  VastaaPoista
 2. Mutta vitsi kun me asutaan viä niin lähellä Strömsöötä...!

  VastaaPoista
 3. Reps! :)

  Onneksi ette ihan kuitenkaan siellä. Muutenhan kokkaus- ja leipomishommat olisi ihan liian yksinkertaisia.

  VastaaPoista