About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Parsakaali-pastavuoka: näppärä, maistuva perheresepti (sis. nam sinihomejuustoa...)


Mikä hintura on perheresepti? Kai se on nopea, helppotekoinen, kaikille maistuva - no, Urho6v ei lasketa, kun syö vaan niitä purkkiravioleja - , vaikka tämä resepti kyllä vaatii sen verran viitseliäisyyttä että valmistaa tuon valkokastikkeen. Jos haluat nopeuttaa, voit toki kokeilla munamaitoakin, mutta se taitaa tehdä lopputulosta aika erilaisen.

Tämä oli tälläinen reseptitön arjen kokkausyhdistelmä siitä mitä kaapissa oli ja parsakaalihimosta. En tullut kirjoittaneeksi reseptiä ylös joten ohje on summittainen tyyliin pussillinen savukinkkukuutioita; se esimerkiksi tarkoittaa sitä yleisimmin kaupassa myytyä kokoa, ei hajuakaan paljoko siinä on grammoissa, mutta en usko, että tämä resepti on herkkä epäonnistumaan suuntaan tai toiseen soveltaessa, joten ei kun kokkailemaan sinnepäin!

Parsakaali-pastavuoka

1 parsakaali
 Pennepastaa 4:lle
1 pussi savukinkkukuutioita
mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Pilko parsakaali ja keitä pennepasta ohjeen mukaan. Sekoita ja mausta pasta, parsakaali ja kinkku ja kumoa voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle valkokastike.

Valkokastike homejuustolla

2 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
1 purkki aura pehmeää sinihomejuustolevitettä (tai sitten kunnon tavaraa)
suolaa
valkopippuria


1. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja anna kiehua hetki, älä ruskista.
2. Kaada joukkoon kuuma maito koko ajan sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua noin 5 minuuttia, mutta älä polta pohjaan eli sekoittele. Lisää juusto sulamaan loppuvaiheessa

Ripottele lopuksi juustoraaste ja paista  200 asteessa puolisen tuntia.

Parskaali maistuu tosi hyvälle! Ette ehkä usko tätä, mutta tein tätä ruokaa siis pari viikkoa sitten, enkä enää millään muista ryöppäsinkö (=kiehauttaa hetken) parsakaalen ennen vuokaan panoa?

Ehkä ryöppäsin, ehkä en...?


2 kommenttia:

  1. Mä oon joskus lintsannut valkokastikkeen sekoittamalla ranskankermaan juustoraastetta ja notkistamalla sitä kermamaidolla. Toimii ainakin lasagnessa.

    Jotenkin toi perinteinen maitokastike tuppaa
    mulla palamaan aina, ihan aina palamaan pohjaan.

    Mutta täähän oli kiva respeti, tänhän voi "karpintaa" aikas helposti, jos haluaa olla hiilaritietoinen näin arkisin.

    VastaaPoista
  2. No tuo varmaan antaa samanmoisemman lopputuluksen kuin valkokastike verrattuna nyt vaikka siihen mun ehdottamaan munamaitoon. Mä teen valkokastikkeen teflonkattilassa ja sekoitan sitä kyllä koko ajan puuhaarukalla tuon kiehauttamisen ajan, sillä yleensä vältän pohjaanpalamisen. Ja miedolla lämmöllä tietysti.

    Mutta sen tunnustan, että karppauksesta oon aivan pihalla...Luulen kyllä että karppausruuat maistuuis myös mulle, vikahan on siinä, että kaikki muukin maistuu, enkä pysty luopumaan.... :D

    VastaaPoista