About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ei makia maailmasta lopu: Valkosuklaakakku browniella


Kodin Kuvalehdessä julkaistiin alkuvuodesta järjestämänsä suklaaherkkukilpailun satoa. Kilpailun voittajaksi valikoitui tämä "Valkosuklaakakku browniella" (ohje  Minna Salin).

No pakkohan tälläistä on kokeilla. Resepti osoittautui toimivaksi, vaikka se hiukan työläs onkin, sitä noudattamalla saa hyväkoostumuksisen kakun. Syntisen vahvan suklaista tämä kyllä on, raskasta pikemminkin kuin makeaa. Tarjosin sen limellä ja sokerilla maustettujen survottujen mansikoiden ja vadelmien kanssa, jotka sopivasti raikastivat tätä meillä pihviaterian tuhtina jälkkärinä kahvin kera tarjottua kakkua.

Kaupan päälle tuli aivan Nigellamainen olo, kun parina seuraavana päivänä kävin aina jääkaapista lusikalla lohkaisemassa suuhuni palan tätä herkkua...

Ja hän ihmettelee miksi imetys ei laihduta...

Kopioin reseptin vielä tähän.



Valkosuklaakakku browniella

Brownie-kerros


100 g voita
100 g tummaa suklaata (70%)
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta (esim. VanHouten)
¾ dl vehnäjauhoja (AnniHelena)
2 dl vadelmia


Juustokakkukerros

100 g valkosuklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) ranskankermaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
pari tippaa vaniljauutetta (oman maun mukaan, kannattaa maistella)

1. Leikkaa 24–26 senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele halutessasi kevyesti.

2. Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä hellalla kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää muna-sokeriseokseen sula voi-suklaaseos. Sekoita varovasti. Nostele varovasti joukkoon jauhot.

3. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia.

4. Valmista sinä aikana juustokakkuseos. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma notkeaksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauutetta. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon.

5. Ota vartin jälkeen brownie uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja jatka paistamista, kunnes juustoseos ei ole enää juoksevaa, noin puoli tuntia. Kokeiltaessa tutisee kevyesti. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli.







5 kommenttia:

  1. Oo - kuulostaa aika syntiselle ;) Joudun ehkä tekemään pari ylimääräistä juoksulenkkiä ennen kuin uskallan edes leipoa tällaista. Mutta pakkohan se on kokeilla!

    Olen melko uusi lukijasi ja pidän kovasti ohjeistasi :)

    Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
  2. Oi lääh. Komppaan Tyttiä, pieni paasto ennen kuin tätä tohtii leipoa. Ja pakko vissiin kutsua paljon vieraita syömään tätä. Koska jos tätä jää jääkaappiin niin huh. Eipä varmaan olisi meillä siellä kauaa...

    Mutta ihanan syntisen kuuloinen sokeri, eniveis!

    VastaaPoista
  3. Huh, näyttää aivan liian hyvältä! :)

    VastaaPoista
  4. Tytti; Tervetuloa ja poikkea usein! :) Tulossa vastavisiitille....

    ja kiitos taas muillekin kommenteista, ne niin aina piristää päivää!!!

    VastaaPoista