About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 20. heinäkuuta 2017

RAIKAS CHILIN POLTE


Vesimeloni-tomaatti-chili- salsa. Kuuman kesä raikkain salaatti. Ja tälläisen kesättömän kesän pikku polte grillipihvin kylkeen.

Vaikka tämän nimi onkin salsa, niin tällä kertaa palat on pilkottu reilun kokoisiksi kuutioiksi, aika säästyy ja oikeasti helpompi haarukoida suuhunkin kuin sellaista minikuutiota.  



VESIMELONI-TOMAATTI-CHILI-SALSA

1/3 vesimelonia
n. 20 kirsikkatomaattia
2 punaista chiliä
minttupuska
2 rkl öljyä
1 limen mehu
suolaa, pippuria

Limelohkoja tarjoiluun

Leikkaa vesimeloni kiekoiksi. Niistä on helppo poistaa kuoret ja kuutioida sitten reiluihin paloihin. Puolita kirsikkatomaatit. Poista chileistä siemenet ja hienonna. Revi tai suikaloi mintunlehdet pienemmiksi.

Ravista lasipurkissa öljy, limen mehu,suola ja pippuri sekaisin. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita mukaan kastike.




4 kommenttia:

  1. Kesätön kesä, niinpä! Tulis nyt se yksi hellepäivä niin voisin kokeilla tätä herkkua!

    VastaaPoista
  2. Mä laitan nyt kaikki pelimerkit intiaanikesään, joka tuloo elokuussa. Pääsöö sitten uimarannalla töitten päälle...

    VastaaPoista
  3. Olihan jännä, mielenkiintoinen ja mukaansatempaava postaus. Joskus 80-luvulla haaveilimme ystäväperheen kanssa reissusta Tanskaan ja etenkin Legolandiin. Jäi haaveeksi, mutta nyt tuli vahinko korvattua:)) Melkein ainakin. Kiitos paljon, kun jaoit reissun kanssamme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kommentti oli varmaan tarkoitettu Legoland juttuun :). Kopsaan sen sinne ja vastaan.

      Poista