Siinä se porisee. Ilkeän äidin petollinen teko. Kaikkien lemppariin Ragu alla Bologneeseen sekoitetut rouskut.
Miksi?
- Sienet ovat terveellisiä, edullisia, hyvänmakuisia (joskin joillakin 6-vuotiaille saattaa olla asiasta eriävä mielipide) ja niitä oli.
- Epäilin vahvasti tavallisen (herkullisen) rouskumuhennoksen uppoamista edellä mainitulle ikäryhmälle.
- Halusin kokeilla.
Tekotavassa mukailin normaalia Bologneseani, jonka senkin ainekset ja tekotapa saattavat vaihdella.
Rousku Bolognese
(n. 6:lle)
n. 1/2 l ryöpättyjä, pilkottuja rouskuja
400g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli pilkottuna
Öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
1pieni tlk tomaattipyrettä
(vettä)
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
ripaus cayennea
oreganoa
basilikaa
(lihaliemikuutio)
Ruskista jauheliha ja sipuli öljytilkassa. Lisää sekaan rouskut. Valurautapata on mainio tämän valmistukseen, koska siinä saa ruskistettua samalla hyvin. Mausta seos suolalla, pippurilla, paprikalla ja cayennellä.
Lisää pataan tomaaattimurska, pyree sekä vettä mikäli kastike tuntuu liian paksulta. Anna porista hiljalleen, varttikin riittää, mutta tätä voi keitellä myös tuntikausia. Pidä vain huoli nesteen riittävyydestä. Voit tässä vaiheessa jo tarkastella makua ja lisätä halutessasi myös lihaliemikuution. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa valkosipulin kynnet ja kuivatut yrtit. Mustapippuria ja suolaa mikäli tarvitaan.
Tarjoile valmis kastike perinteisesti keitetyn spagetin kera. Raasta pinnalle parmesania.
Kokeilu oli onnistunut ja maku hyvä ja intensiivinen. Rouskut upposivat kastikkeeseen jauhelihan sekaan huomaamattomasti, mikä johti kastikkeen ennakkoluulottomaan popsimiseen, mikä taas johti sen herkullisuuden ihailuun.
Everybody happy! Especially Mommy!