About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 14. maaliskuuta 2023

GRILLIKANA ON NÄLKÄISEN YSTÄVÄ!


Nälkäisen ystäviä ovat itse asiassa kaikki ruoat, jotka saa valmiiksi nopeasti ja vaivatta ilman turhaa vaivaa ja miettimistä.


Ja justiin siinä tulee kuvaan kuuma, marketista ostettu grillikana tai kaks. Se on jo sellaisenaa ihanan mahtavaa pikaruokaa. Itse tykkään ottaa kylmän ja ison lasin maitoa ja repiä kanasta paloja leivän kanssa. Salaatti kylkeen olisi vielä mahtavampi vaihtoehto. Grillikanaa on tullut pyöriteltyä vartaassakin ja mun parhaat grillikanamuistot voi käydä lukemassa täältä. Sekä ohjeen niihin grillikanoihin.

Olen nyt vähän myöhässä tämän jutun kanssa, sillä nämä ilmestyivät jo viime torstain lehdissä (perjantaina I-P), mutta laitan tähän nopeasti inspiraatioksi kuitenkin vielä, niin herkkuja olivat.

Grillikanaa kannattaa, varsinkin jos osuu vielä tarjous kohdalle, ostaa heti muutama ja repiä lihat irti ja pakastaa tähteet sopivan kokoisiin pusseihin. Niistä saa näpäkästi aineksia arkiruokiin. Tässä mun suosikkeja:


Kanaa, tuoregnoccccheja, parsakaalta, juustoa ja kermaa.Mieletöntä Buffalokana ja aurajuusto pizzaa. Valkoiseen pizzaan oranssisessa siipikastikkeessa pyöritetyt lihat, älyttömän ihanaa!


 Paistettu riisi. Nämä ainekset voi kaikkikin tulla pakkasesta. Pakastettu tähdekana ja -riisi, herme-maissi- paprika tai muut kasvikset.


Vietnamilainen kanasalaatti, joka on kyllä raikkaista raikkain. Yks parhaita salaatteja ikinä!

Grillikanan rangat ja nahat kun vielä laitat kattilaan keittymään useammaksi tunniksi, niin kyllä on sulla ihan parhaat kanaliemet. Muistan että Jamie Oliver jossain reseptissään vielä murskas sen rangan mässäyttämällä muutaman kerran lihanuijalla, mutta en löydä tämmöistä reseptiä nyt mistään.

Raskas lihanuija on muuten yksi niistä harvoista keittiötarvikkeista, joista olen hankkiutunut eroon, koska olin jostain lukenut, että se rikkoo lihan syyt liian armottomasti. Arvatkaa olenko sen jälkeen miljoona kertaa tarvinnut lihanuijaa? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti