About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 20. helmikuuta 2017

VIIKKOMENU 8


Tällä viikolla, antakaa sitrusten piristää! Kannan niitä säkkikaupalla kotiin ja puristan aamulla mehuksi. Sähkökäyttöinen puristin on halpa ja kätevä hankinta siihen. Pari minuuttia ja sulla on toista litraa mehua. MAANANTAI: PENNEÄ HYVÄSSÄ SEURASSA

Koska maanantai, tehdään supernopeaa pastaa, johon ainekset saa nostella purkista tai pakkasesta. Jättiscampit tuo vähän luxia menoon. On muuten hyvää!Tämä on mun suosikkitaikkuruokiani! Siihen on syynsä.Mä tiedän, että sulla on niitä pakkasessa! Nyt suppilovahverorisoton tekoon, onhan se yksi parhaista!Hernekeittopäivä, on, on! Sulla on nyt muutama vaihtoehto. Laitat herneet eilen likoamaan ja teet vetelän jauhelihahernarin, jonka linkki yllä. Jos sulla on vielä kinkkua pakastimessa, niin keitä "kunnollinen" (tai kaupassa myivät savupotkaa). Jätä liha kokonaan ja tee kasvishernekeitto, lisää juureksia. Tai avaa hernekeitto säilyketölkki, se on nimittäin yksi parhaimman makuisista eineksistä.
Saksalais-itävaltaltalaistyylinen makkarasalaatti se vain on sellainen juttu, että sitä on aivan pakko välillä saada. Tässä on kuulkaa emmental paikallaan! Ja etikkainen kastike. Tarjoillaan perinteisesti puiselta lautaselta!
LAUANTAI: VOITTOISA BOLOGNESE

Tämä ruoka on minulle erityisen rakas, se kun  lennätti minut ja IsoHoon Bolognaan ihanalle ruokamatkalla, kun Pohjoismaiden parhaaksi äänestettiin. Kastike sitä paitsi oikeasti on hyvääkin parempi. Jos ei nyt satu olemaan hirven jauhelihaa, kyllä onnistuu naudastakin.


SUNNUNTAI: NYHTÖHIRVIBURGER

Koska on sunnuntai, haudutetaan cokiksessa hirvi nyhtökuntoon, marinoidaan sipulit, leivotaan sämpylät ja tehdään itse ranskalaiset. Tuloksena onkin sitten parhautta.Ehkä iloisin jälkiruoka ikinä. Tai aamiainen.


VIIKON LEIVONTA: PISTAASI-ROSMARIINIBISCOTTI

Tämän helpompaa ei voi leivonta olla. Lopputulos on kuitenkin herkullinen ja persoonallinen, näitä ei kaupan hyllylltä nappaa. Ainakaan näin herkullisena. Todellista päiväkahviseuraa.

Hyviä hiihtolomia, aurinkoisia päiviä! Ja maistuvaa ruokaa. Muista, että ruoka ei ole stressin asia.


3 kommenttia:

 1. Thaimaalainen kanasalaatti kuulostaa ihanalta, laitoin heti menulle :) ihanaa uutta viikkoa Nanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne. Viikko mennyt hyvin. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Hirvestä täytyy tehdä bolognesea tuolla uudella crock-pot padallani : ) Amos tykkää kovasti pastasta, joten tämä olisi täydellinen ohje hänellekin : )

  VastaaPoista