About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 13. helmikuuta 2017

VIIKKOMENU 7


Teemansa kullakin. Eilen julkaisemani jauhelihakastikepostaus tuntui olevan niin (positiivisia) tunteita herättävä monelle ja keräsi nopeasti ison kasan lukijoita (tälläisestä palautteesta ihminen aivan herkistyy), että päätin ottaa sen jo tämän viikon viikkomenuuseen ja sen myötä päädyin rakentamaan koko menun aika tuoreista postauksista eli viimeisen puolen vuoden ajalta. Vasso guu!
Siinä se nyt on se murusoosi, suomalaisten arkirakkaus, lapsuuden toiveruoka ja keittotaidon mittari. Tavoistani poiketen kerroin lapsille jo eilen, että tänään meillä syödään jauhelihakastiketta, perunamuusia ja porkkanaraastetta. Sain kai hiljaisen hyväksynnän. Urho12v tuumasi vain, että siitä onkin pitkä kun meillä on ollut viimeksi porkkanaraastetta!

Kastike, keitto, laatikko. Nehän ne on 70-90 lukujen kotiruuan peruselementit. Vaihtelua keittorepertuaariin nuudeleista ja inkiväärillä maustusta kermaisesta kanakeitosta.
Kasviskeskiviikon kohtaamme nopealla reseptillä, jossa herkullisuus on silti potenssiin kolme. Kaupan pakasteesta kasvisjauhispyörykät, leipähyllystä esipaistetut mini naanit, valmishummus, fetapurkki, pari porkkanaa ja nippu tuoreita yrttejä.

On hyvää. Oikeesti laitoin tämän siksi, että kävisitte äänestämässä mua vegehaasteessa, vaikka ei silläkään niin väliä kun pitäisi kuroa 500 ääntä umpeen. Mutta silti, kiva saada kannustusta!Tämän voit hoitaa kahdella tavalla, ostat valmiin savulohen, mikä sopii minuuttiaikatauluun tai jos sinulla on sähkösavustin saat kohtuu nopeasti lohifileestä herkkua ruokapöytään. Perunat ja uunijuurekset sopivat kylkeen, sopii salaattikin. Näköjään resepti on puolta vuotta vanhempi, mutta kuva ei.
Oliko se perjantain diili, että sai heittäytyä herkutteluun? Mä niin tykkäsin näistä siivittömistä siivistä, jotka ei oo siipiä nähneetkään, mutta olivat ikäänkuin. Siipiä.
Jos lauantaina huvittaa kokeilla uutta ateriakokonaisuutta, niin tee tätä valkosipulista ja limeistä possua, resepti on helppo ja nopea. Mutta jos sen lisäksi teet myös Yuca con mojo ja Arroz congri ja vielä päälle Sillä Sipulilan kokkaamat jälkiruokabanskut, niin saa tähän aikaakin tuhrautumaan.
Tulee nyt vähän pyörykkää pyörykän päälle tälle viikolle, mutta oikeestaan reseptit on täysin erilaisia. Ja tässä saa taas uppoutua kokkausterapiaan ja näpertelyyn. Kun oikein innostut, teet pitaleivätkin itte.Viikonlopun aamiaiselle meksikolaista meininkiä. Ehdottomasti. Eikä ne meksikolaiset suutu vaikka tekis näitä jonain iltana iltapalaksi. VIIKON LEIVONTA: PUNAJUURI-SUKLAAMUFFINIT

Tiistain ystävänpäivän kunniaksi pitäis tietenkin olla jotakin niin henuusta leivottavaa, mutta antaa mennä nyt punajuurimuffinit, ne on ainakin punaaset, tai no, punertavat.

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ JA RUOKAVIIKKOA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti